MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Vonatkésés a Híradóból

2008. január 08. - georgejr

Amikor az utas a híradóból értesül, hogy gebasz van és késik a vonat, amin ül. Ideje lenne beiratkozni kedves kallerek egy kommunikációs tréningre. A MÁV meg nyögjön már valamit a többi cégének is. Ne mutogasson, hogy Te nem kommunikálsz jól stb, stb, stb...

Először is szeretnék boldog új évet kívánni mindenkinek.Az én történetem kb. két hónapos,de a mai napra kivetített aktualitása van.Történt az,hogy szerettem volna egy napon reggel hazaérni a munkából késés nélkül.Akkoriban még sebes vonatként Záhonyi végállomásig közlekedő,ócska,undorító,hiperretkes kocsikkal utazhattam (MÁV-Murphy:minél messzebb megy a vonat,annál retkesebb).

Felszállok Zuglónál,a vonaton jéghideg.Bejön a kalauz és közli,hogy bekapcsolta a fűtést és nemsokára meleg lesz (ez a gyakorlatban azt jelenti,hogy jégcsapokkal az utasfülkében fut ki a vonat,néhányszor tíz kilométert megtéve pedig már meggyullad és leég az emberről a ruha).Odateszem a lyukakhoz a kezem.Tényleg áramlik ki valamiféle majdnem langyos levegő.Kőbánya-Kispestre érkezünk.Eltelik 5 perc,10,15,25..,melegebb nem lesz,a hangosbemondó néma,a kalauz eltünt és kezdek ideges lenni.Egyszer csak kattan a telefonom.Sms érkezett.Hugi írt."Szia Tesó!Pestszentlőrincnél felsővezeték-szakadás van,a vonatok 25-30 percet késnek."..Üzenek vissza."Honnan tudod?".Válasz:"most mondták be az ertéelen a híradóban"..Padlót fogok.A televízióból kell megtudnom,hogy miért áll a vonat,amin ülök?Amit a máv nem tud,azt tudja az ertéel?Kisvártatva elindulunk.Megjelenik a kalauz."Sajnos ebben a kocsiban mégsem lesz fűtés.A hátsóbb kocsikban melegebb van.."Semmi elnézést vagy késés sorry,jegyek lekezel,elmegy.Ezek után még 10 perceket álltunk két állomásonként és itt-ott (nem minden megállónál!) valamilyen megfontolásból megállították a vonatot (ott fel-le szálltak az emberek,pedig a következő személyvonat szorosan mögöttünk jött).Hazaérek,aztán pedig nyomás vissza,mert dolgom adódik.Tortúra ugyanaz,de ez a kalauz minden megállónál tájékoztatja az utasokat.Akkor tudom meg,hogy a pestszentlőrinci pályaudvarrendező brancs (akik teherautóval már kétszer mentek neki vonatnak és emiatt jelentős késéseket okoztak a vonatközlekedésben) kidöntötte az egyik oszlopot,ami aztán vitt magával mindent..

Itt térjünk át a "ma szombat van" című blogbejegyzéshez.Reggel munkába indultam,mikor bemondták az állomáson,hogy "ma nem közlekednek a Monorról induló személyvonatok".Jó,rendben.Még reggel megnéztem az elvirán,hogy milyen vonatokkal tudnék hazajönni-nagyszerű,egy órában van négy vonat is.Robogok a Nyugatiba délután..,a négy vonatból lett egy.Elkezdek számolgatni..,ha kiiktatják a monori vonatokat visszafelé is (erről szó sem volt),akkor nyilván a sebesekből csinálnak Ceglédig személyt.Az óránként két vonat (lenne).Na ebből még egyet lekapott a máv.Nézem a menetrendet a Nyugatiban,ma hétfői munkarend szerint közlekednek a vonatok.Mi van?-kérdezem magamtól és felszállok a 20 perc múlva induló,de nem létező vonat helyett az 50 perc múlva indulóra.Két megálló után teljesen megtelik az egész,a többi állomáson felszállók egymást préselik az utastérbe meg a szemközti oldal ajtóüvegének;az ülőhelyekért a közelemben kishíján verekedés tört ki.Monornál átrepülök a folyosói tömegen.Hazaérek,elmesélem mi történt velem.Hugi közli,hogy tegnap este bemondták a híradóban,hogy kimarad néhány vonat a hó miatt..Én pedig fejcsóválva megjegyzem,hogy megint a híradó és hogy a mávnál az új év ellenére is minden maradt a régiben..

Ui: Az elvira ebben a pillanatban is vidáman hirdeti az óránkénti 4 vonatot a monoriakkal együtt..

Kérdéseim a máv-stophoz:

- Mire való a hangosbemondó?

- Ha meg akarom tudni,hogy miért késnek/nem járnak a vonatok vigyek magammal tévét?

- Hogy lehet azt a kivitelezőt továbbra is alkalmazni,amely ilyen felelőtlen (többször okozott balesetet),nem tartja be a biztonságos munkavégzéshez szükséges előírásokat?

További jó blogolást!Üdvözlettel: Nrike (ezt elküldöm a máv-stopnak is)

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr3288506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.01.08. 10:20:02

jah. én sem értem mi a büdös szarért nem képesek tájékoztatni az utasokat. eszem elmegy néha tőlök, amikor húsz perce áll a szaros tetves vonat a puszta közepén és senki nem tudja mi a szar van, én meg időre mennék és azt se tudom mit mondjak azoknak, akik várnak rám.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.01.08. 10:21:46

milyen komoly má amúgy, hogy tele van hirdetéssel a megintallunkvazze! mennyit kaszálsz ezzel? mennyit fordítasz belőle a közlekedés javítására, bármilyen értelemben?

Blackmore 2008.01.08. 10:30:20

Bukowszky: nem hiszem, h kaszálna vmit, azért lehet ingyenes az oldal üzemeltetése, mert reklámok vannak rajta.

Gery Greyhound · http://www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2008.01.08. 10:39:56

Miért kell ezen meglepődni? A MÁV jóhiszeműen feltételezi, hogy mindenkinek van mobiltévéje és HSDPA mobilinternetje ahonnan tájékozódhat. Igaz, hogy az ő szolgáltatása a XIX. századot idézi, és igaz hogy hiába a HSDPA mert a netre lusták kilökni hogy most akkor szombati vagy péntektizenharmadikai menetrend van érvényben, jó kifogás mindig van mindenre.

Az utas meg igazán tudhatná, hogyha a MÁV azt jelenti be hogy "ma nem közlekednek a Monorról induló személyvonatok" az egyben azt is jelenti hogy a Siófok-Keszthely IC 35 percet késik és minden állomáson megáll, a Szob-Vác-Pest zónázó pedig Veresegyház-Aszód-Hatvan felé tesz kerülőt, és a Nyugati pu. X. vágány helyett a Keleti pu. [(X*3/gyökkettő)*random 100] képlet alapján kiszámolt vágányára érkezik.

Gery Greyhound · http://www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2008.01.08. 10:41:11

Bukowszky, te nagyonhülye. Miért baj az, ha valaki csinál egy jó oldalt amit sokan néznek (és cserébe jó sokat dolgozik vele naponta), és ezzel egy kis zsebpénzhez jut? (mert jó a Google adsense, én is használom, de meggazdagodni nem fogsz belőle ha nem vagy egy index.hu)

Indíts te is blogot és ha jó, akkor majd neked is pénzt hozhat.

Manyizga (törölt) 2008.01.08. 10:46:16

Amikor "kirúgták" a MÁV Start IG-tagjait a szerdai-szombat miatt, MÁSNAP halálpontos volt a vonat amivel jöttem-mentem. ÉS a mozdonyvezető bemondta minden állomásnál hogy hol vagyunk, mi következik.
MÁSNAP UTÁN (amikor kiderült, hogy mégsem osztogatnak, hanem fosztogatnak) megint késik/nem mondja be. :)

asdf 2008.01.08. 10:47:44

Ehhe, ilyesmi nekem is volt. Mar rakostol docogve mentunk, majd megalltunk a puszta kozeben. Waprol az mti hireket olvasgatva tudtam meg, hogy valaki Gyomronel ugy gondolta, hogy ra nem vonatkozik a villogo piros. Ofcoz se Rakoson a hangos (edesdragakedvesutas, baleset miatt szinte biztos, hogy kesni fog a vonata, ne is szalljon fel ra ha jot akar, menjen inkabb sarga busszal) se a vonaton a hangos nem kozolt egy budos szot sem.

Nimfas corporation 2008.01.08. 11:04:05

Utastájékoztatás:

Várom Kökin a világ legkúltúráltabb nemdohányzó függőfolyosólyán a "vágni lehet" szintű cigifüstben a vonatot.
Barátnőm telefonál, hogy megálltak gázolás miatt Monor után, le kellett szállniuk es gyalogol a pusztában hazafele.

MÁV-start pénztár: Nem tudunk semmiről, kérdezze meg a forgalmi ügyeletet.

MÁV Forgalmi ügyelet:
- Valóban ez van, minimum 2 óráig állni fog a vasúti közlekedés.
- Ezt az információnál miért nem tudják?
(naiv kérdésem)
- Mert nem mondtuk meg nekik!(vigyorogva...)

Nekem úgy tűnik, hogy a MÁV-nak nem érdeke tájékoztatni piciny leányvállalatát.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.01.08. 11:17:36

nem mondtam, hogy baj, csak eltűnődtem.
amúgy tudtommal a blog.hu oldalak teljesen ingyenesek, azt pedig teljesen el tudom fogadni, hogy ha a nemes cél érdekében a szerző a szabadidejét erre áldozza (munkaidejét? :) ), akkor némi bevételt is lásson. nem sajnálom én tőle.. csak eltűnődtem. amúgy mit szól ehhez a blog.hu, mint olyan? semmit? nem kér részesedést? mégiscsak ők az üzemeltetők.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2008.01.08. 11:43:07

OFF:

nem hinném, hogy részesedést kérnek... szerintem egyik ingyenes felületet biztosító oldal sem kér részesedést azokból a hihetetlen mesés röklámbevételekből.
Az Adsense legnagyobb erőssége amúgy is a kb korrekt látogatási statisztika (nem kell látogató számlálóval szötymögni), áthattintani pedig nem túlzottan szoktak a népek (a saját oldalam tapasztalatai alapján). Másfelől ez az oldal is az index felé/felől mozgatja a népet, így hülyeség volna, ha a saját holdudvaruk nyakára járnának aprópénzért...

ON:
Pár nappal korábban felvetettem, hogy miért nem építenek ki valami moderenebb infrastruktúrát, ha a régit úgyis ki lehet dobni. A "megvilágosodást" ez a post adta meg: jobb, ha megmaradunk a minél butább technológiánál (semmi maglev meg egyéb csicsás vackok), sőt a virágkomposzt készítés talán nem jelentene kihívást a MÁV-nak, azt esetleg nem tudnák elrontani...

Verbalis Inkontinencia 2008.01.08. 12:04:22

A MÁV szolgáltatásai sztem a szocialista hidegháborús időszakot idézik...ellenség megtévesztés: nem mondunk be semmit, v. ha igen, az se úgy lesz, aztán meg reflexből hazudnak

Atika!!! 2008.01.08. 12:20:55

A kaller honnan tudná, hogy Miért Állunk, Vazze? Ő dolgozik éppen, nem a tévét lesi!

magocska 2008.01.08. 12:26:24

Egyszer régen sokáig nem jött a vonatunk a keletibe. Rápillantottunk a táblára, láttuk mindegyik vonatnál a késést. Kikövetkeztettük, hogy itt egy ideig nem is fog jönni a vonat. A hangosbemondó persze semmi értékelhetőt nem mondott be. Hazamentünk kocsival. Később az indexről tudtuk meg, hogy mi volt.

December 30-án utaztam vissza Békéscsabáról Budapestre. Több kocsit is végigjártam, hátha valamelyikbe fűtés apró jeleit észlelem. Mindegyikbe full hideg volt. Nagykátánál (2 óra utazás) volt olyan a hőmérséklet, hogy kezdett melegem lenni a téli kabátba. De akkor se vettem le teljesen, csak magam mögé raktam. Ennyit a fűtésről.
süti beállítások módosítása