MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Tegyen panaszt az ügyfélszolgálaton

2015. június 30. - Vittore.

Kedves Új MÁV Blog,
továbbítva küldöm panaszlevelemet amit ma küldtem a MÁV-nak.
Üdv. E.

Tisztelt Ügyintéző!

Heti rendszerességgel utazom a Zalakomár-Székesfehérvár vonalon. Mivel Zalakomárban nincsen jegypénztár ill. jegynyomtatásra alkalmas automata sem, ezért eddig mindig a kalauznál váltottam meg menetjegyemet (2725 Ft), amit készpénzben kifizettem, a kalauztól pedig megkaptam a menetjegyet.

Hallottam a híradásokban, hogy a nyári menetrend lépett életbe és új Balaton-expressz közlekedik az útvonalon. Előtte a honlapon tájékozódtam, ahol láttam, hogy a jegy 2820 Ft-ba fog kerülni, valamint Balatonszentgyörgyön át kell szállnom a Balaton-expresszre.

Zalakomárban a felszállás után a szokásos módon kértem a kalauztól a jegyet, aki közölte, hogy csak egy alap jegyet tud adni (2520 Ft) és a Balaton-expresszre szükséges kiegészítő jegyet a másik vonaton lévő kalauznál tudom megváltani.

A Balaton-expressz vonaton közölte a kalauz, hogy mivel nincs helyjegyem, ezért egy 500 Ft-os pótjegy megvásárlására vagyok köteles. Elmondtam neki, hogy én hajlandó lennék megvenni a helyjegyet, csak nem volt lehetőségem, hiszen Zalakomárban sem jegypénztár, sem jegynyomtató automata sincsen, az átszállásra pedig kevesebb mint 1 perc volt, tehát még az sem lehetséges, hogy Balatonszentgyögyön megváltsam a helyjegyet. Azt mondta, hogy a pótjegyet akkor is köteles vagyok megvásárolni és tegyek panaszt az ügyfélszolgálaton, ő sajnos ezen nem tud segíteni.

Tehát az interneten feltűntetett 2820 Ft helyett 3020 Ft-ot voltam köteles kifizetni, és még helyem sem volt! Későbbi megállónál felszállt egy utas, akinek arra a székre szólt a jegye, ahol ültem.

Azért mert Zalakomárban szállok fel, többet kell fizetnem és állnom is kell a vonaton?

Kérem az ügy kivizsgálását és mielőbbi megoldását, hiszen nem csak én vagyok az egyetlen aki Zalakomárból utazik!

Várom mielőbbi válaszukat!
Tisztelettel:
E.

Kövess minket a Facebookon is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr367585446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsaszper 2015.07.01. 09:13:54

Ez így elsőre azt sejteti, mintha lett volna egy változtatás a MÁV-Start szabályzataiban -- ilyenkor melyik jegyvizsgáló állítja ki a helyjegyet --, amiről a két jegyvizsgálóból csak 1 értesült?

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2015.08.14. 23:32:02

A jegyvizsgáló gépe nem csatlakozik a helyfoglaló rendszerhez, így a vonaton megváltott helyjegy nem garantál helyet. Gyakorlatilag a helyjegy alapára is büntinek tekinthető ebben az esetben.

Beer Monster 2015.08.21. 22:10:40

Döbbenet, döbbenet és döbbenet.

Miért van százféle ára ugyanannak az útnak, ilyenkor boldog vagyok hogy nem használok vasútat.

Beer Monster 2015.08.21. 22:13:08

Átszállás. Ez a MÁV szent grálja. Mást sem tudnak, csak átszállás.
süti beállítások módosítása