MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Nem mosdunk! Mit képzel!

2007. július 19. - georgejr
Amikor a wc-s néni visszagvág...

Tisztelt Ügyfélszolgálat és Nagyra Becsült Kollégák, Barátaim!

Amit most leírok nem egy európai színvonalú vasúti szolgáltató cégről és viselkedésről tanúskodik.

Ma délután 15:40-ra (a 6204 sz. vonattal) érkeztem vissza a munkámból Debrecen állomásra, ahol az érkezési oldal felőli WC bejáratánál elhelyezett fali ivóvízkúthoz siettem feltölteni, - a vonaton uralkodó kb. 45 °C-ban - utolsó cseppig kiürült vizes flakonomat. Odamentem a kúthoz, teletöltöttem a flakont, majd elzártam a csapot. A flakont letettem magam mellé, majd újból megnyitottam a csapot és megmostam a kezem, a karom és a lábam, hogy valamivel felfrissültebben folytathassam utamat. Nem telt bele 10 másodperc se, mire a WC bejáratánál ülő, a mellékhelyiség használatért pénzt szedő idős hölgy hangosan és haragosan így szólt: "Nem mosdunk! Mit képzel!". Mondtam, neki, hogy biztos nem így vélekedne, ha ő töltött volna egy órát a tűzforró vonaton. De ezt meg sem hatotta hanem, odajött hozzám és elzárta előlem a csapot! Közöltem vele, rendben, akkor megyek a másik kúthoz, amelyik az indulási oldal felől van. Itt már tudatosan cselekedtem, egyből célirányosan a "mosakodással"
kezdtem. Az itt "uralkodó" idős hölgy sem túl udvariasan kezdte: "Jó, hogy nem már beleül". Mondtam neki, ha nagyon muszáj lenne megtenném. Meg azt is, hogy rosszul érzem magam. Ennek ellenére ő tovább hajtogatta, hogy ez a víz nem arra való, nagyon sajnálja. Mondtam, hogy én is nagyon sajnálom és távoztam.

Mielőtt véleményt alkotnék, azért elárulom, hogy rosszul nem éreztem magam, csak bánásmód miatt. Olvasni tudok, láttam az "IVÓVÍZ" feliratot, de úgy gondolom, hogy ilyen 100 évente előforduló rekkenő hőségben, - különösen úgy, hogy gyorsvonatokon nincs légkondicionáló berendezés talán senki nem fog megsajnálni tőlem néhány dl vizet. Nem tudom, hogy honnan jön a víz, de biztos vagyok benne, hogy nincs se speciális összetétele, se gyógyhatása. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha otthon az ember megmossa az arcát szintén ivóvizet használ.)

Mindenesetre udvariasan megkérhetett volna, hogy ne haragudjak, de ez a víz nem erre való; amikor azt mondtam rosszul érzem magam, esetleg megkérdezhette volna, hogy mi bajom van. De nem így történt.

Ha belegondolok, hogy esetleg hasonló dolog történik egy városunkba látogató turistával, milyen benyomása lehet a városról és a vasúttársaságról, különösen, ha nem tud magyarul és nem ismeri a feliratokat. (Egyből haragosan fogadják az embert, már az állomáson). Vagy mi van akkor, ha tényleg olyan ember megy oda, aki valóban rosszul érzi magát. Ilyen hőségben bárkivel előfordulhat. Nem tudom, hogy a két idős hölgy munkaviszonyban áll-e a MÁV Zrt-vel, vagy annak bármelyik leányvállalatával, de úgy gondolom, mivel az állomás épületében van ugyanúgy felelnie kell értük, mintha a saját alkalmazottja lenne, hiszen – munkájuk fontosságától függetlenül - az ő viselkedésükben is tükröződik a szolgáltató hozzáállása.

Tudom hogy a kiírás szerint nem volt teljesen szabályos, amit tettem és sajnálom ha ezzel mások lelkivilágába gázoltam, de mint az utasokkal közvetlenül kapcsolatba kerülő dolgozók és mint magánemberek is bármelyikükbe szorulhatott volna annyi empátia és tisztelet, hogy ilyen időjárási viszonyok között nem szólnak le. Különösen nem úgy, hogy a "Nem mosdunk!" és a "Jó, hogy nem már beleül!" modortalan mondatokkal kezdik, hiszen nem másról volt szó, mint néhány dl vízről, amit máshol ingyen is osztogatnak. Még a kutyáknak is. (http://index.hu/politika/bulvar/rekord0718/)

Üdvözlettel:

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr26120962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kele lol 2007.07.19. 12:37:25

Eddig azt hittem az "ivóvíz"/"nem ivóvíz" felirat azért van ilyen helyeken, hogy tudjuk, melyikből szabad/nem szabad INNI. Akkor írják oda, hogy "nem fürdővíz"! :)

titan 2007.07.19. 15:50:43

Eddig többször volt, hogy megmostam a nyakam meg a karom ilyen ivókútnál, és még eddig senki sem szólt be. Nem tudom miért fáj nekik, talán azért, mert nem mentél be az x Ft-os retyóba ott megmosakodni, és nem kaszáltak a dolgon (mellesleg a legtöbb ilyenbe én csak végszükség esetén megyek be, fertőzést máshol is el tudok kapni, olcsóbban...)

Toymao 2007.07.19. 19:51:46

Szerintem is tévedsz, legkisebb mnértékben sem voltál hiábs, az ivóvíz felirat annyit tesz, hogy meg lehet inni IS akár, és gyanús, hogy titan látja itt jól a dolgot.

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2007.07.19. 21:11:56

Ne fürgyé le! :D LoL :)

Hát azt hiszem én megkérdeztem volna a nénit hogy nem fázik-e esetleg ebben a csúnya hideg időben és elküldtem volna melegebb éghajlatra :D
Bár alapvetően abszolút normális, kultúrált ember vagyok, de ilyen idióták fel tudják húzni az agyvizem..
Sőt heccből még le is locsoltam volna :) Legalább lett volna egy kis móka a mai napban is :)

Gobbihilda 2007.07.19. 23:31:17

Ez azt hiszem, nálam erőteljesen kiborította volna a bilit. Meg engem is...
Ajrópa ide, vagy oda, Odamentem volna hozzájuk és egy szó nélkül nyakon vertem volna őket, úgy, hogy a bal kettőben kötöttek volna ki.
Tudom, nem illendő dolog idős hölgyekkel így viselkedni, de azt hiszem, amit ők tettek, az sem épp eurokonform.
A levélben említett hölgyek - reakcióik alapján - nem hiszem, hogy a Magyar Királyi Államvasutak alkalmazásában Állnának. A nyugdíjkorhatárhoz közelállókat ugyanis páros lábbal...
A nyugdíjasokról nem is beszélve.
Félreértés ne essék, nem szeretném a MÁV-ot, illetve annak alkalmazottait bármiféle "dícséretben részesíteni", de nem hiszem, hogy mindegyikük ilyen topa lenne.
Szerintem egyszerű financiális problémáik voltak az "illemhelyeket felügyelő személyeknek". Ahogy előttem megjegyezték, ha mindezt úgy cselekedted volna, hogy néhány Krajcárt a tányérkába dobsz, akkor minden a legnagyobb rendben lett volna, sőt az is lehet, hogy még a csomagjaidra is figyeltek volna, amíg mosdasz.

efi 2007.07.20. 14:03:44

Ilyen esetekben a következő az eljárás. Megtöltjük a flakont, mintha inni vinnénk. A flakonból megmosakodunk. Másodszor is megtöltjük, elballagunk.
Röhej.

Adani 2007.07.20. 17:34:27

Hát persze, és így már senkinek sem lenne ellene kifogása. Mosakodni tilos, de palackot tölteni azt lehet. De azt meg senki sem mondta, h palackból nem lehet mosakodni.

A régi vicc jut eszembe róla, mikor Kohn megkérdezi a rabbit, h lehet-e dohányozni a Talmud olvasása közben, mire a rabbi közli ,h nem. Grün felteszi másképp a kérdést: Lehet-e dohányzás közben Taljudot olvasni? A válasz: Persze.

nedudgi 2007.07.20. 18:29:47

Imádom őket, nem csak a vasút igyexik szolgáltató (hahh!) létére csendőrként viselkedni. Posta, rendelőintézeti biztonsági tahó - satöbbi.

Közben meg lehet nézni ezeket a WC-ket, de csak erős idegzetűeknek. A díj már majdnem az európai féleuró, de nem vagyok benne biztos, hogy ezzel kezdeném az idegenvezetést. Ki sem lehet jönni a legtöbből, szinte odaragad az ember, azt csodálom, hogy a nők hogy bírják, szerencsétleneknek néha télleg hozzá kell érniük ehhez-ahhoz, ami a pályaudvari WC-kben van.

De azért asszem értem én a dolgot. Akit eccer egy ilyen hatalomra vergődött szerencsétlen WC-s főnéni megregulázott, az már nem szól a többiért: a rozsdától szétevett pályáért, az orrára vágott mázsás ajtókért, a redváért, egyáltalán semmiért, ami a pénzéért JÁRNA NEKI.

Bele ne lendüljek.
süti beállítások módosítása