MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Fotópályázatot indít a MÁV

2011. május 06. - Vittore.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága fotópályázatot ír ki, melynek összdíjazása 200000 Ft és a közönség által legtöbb szavazott kép pedig különdíjat kap. A részletek megtalálhatóak a www.vasutfoto.hu oldalon, mi is onnan idézzük a leírást. A képeket is ott lehet feltölteni, regisztrációnkén max. 4-et, melyet előzsűrizés után élesítenek, s innentől lehet szavazni is. Várhatóan sok-sok jó kép fog érkezni, íme a részletek:

VASÚTI ÉPITÉSZETI ÉRTÉKEK

A magyar vasút több mint másfél száz éves története során jelentős építészeti kincset örökített az utókorra. Fontosnak tartjuk a vasúti műemlék épületek, építmények megőrzését - és megismertetését a lehető legszélesebb közönséggel. Ennek jegyében indítjuk el fotópályázatunkat és várjuk a műemléképületeket ábrázoló pályamunkákat.



A benyújtott pályázatok témája: vasúti műemlékek, valamint fővárosi és helyi védettség alá tartozó épületek. Az épületek listája és a pályázati feltételek megtalálhatóak a fenti menüpontok alatt. Kérjük, hogy a fotókon kapjon hangsúlyt az épített örökség, vagy annak a témához kapcsolódó részlete, amely képes megmutatni ezeknek a nagyszerű építészeti alkotásoknak a szépségét a nagyközönség számára is.

A pályázat összdíjazása 200.000 Ft, sőt a közönség által legtöbb szavazatott kapott fotó különdíjban részesül.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

 

--------------------

FOTÓPÁLYÁZAT - VASÚTI ÉPITÉSZETI ÉRTÉKEK

Pályázat

A hazai vasút több mint másfél száz éves története során jelentős építészeti kincset örökített az utókorra. A Magyar Államvasutak Zrt. és Kulturális Örökségvédelmi Hivatal fontosnak tartja a vasúti műemlék épületek, építmények megőrzését és minél szélesebb közönséggel való megismertetését. Ennek céljából a MÁV Zrt. és Vasutasok Országos Kulturális Egyesülete közös fotópályázatot hirdet, melynek keretében várjuk a műemléképületeket ábrázoló pályamunkákat.

A benyújtott pályázatoknak az építészeti értékek menüpont alatt megtalálható vasúti műemlékvédelem, valamint fővárosi és helyi védettség alá tartozó épületekhez kell kapcsolódnia. A fotókon kapjon hangsúlyt az épített örökség, vagy annak témához kapcsolódó részlete.

Nevezés

Ezen az oldalon történő regisztrációt követően töltheti fel a fotóit, melyek részt vesznek a pályázaton. A pályamunkákat 2011. május 15-től június 20-ig töltheti fel. Egy pályázó maximum 4 fotóval pályázhat. A képek az előzsűrizést (moderálást) követően jelenhetnek meg a pályázati portálon.

Kategóriák

A pályázatok zsűrizésen vesznek részt, ahol kiválasztásra kerülnek mindkét kategória nyertes fotói, illetve a kiállításra kerülő pályamunkák. Továbbá a közönségdíjat azon fotónak ítéljük oda, amely a legtöbb "tetszik" jelet gyűjti be a pályázati honlapon.

A díjakat 2 kategóriában ítéljük oda:

1. MÁV Csoport munkavállalói részére
2. Külsős pályázók

Témakörök:

- Műemlékvédelem alá tartozó vasúti épület külső,
- Műemlékvédelem alá tartozó vasúti épület belsők

Feltöltési határidő: 2011.06.20 (hétfő)

A nyerteseket június 30-ig emailben és telefonon értesítjük.
A nyeremények átadására július 8-án a Vasutasnap keretében kerül sor a Vasúttörténeti Parkban.

Minőségi elvárások:

Pályázni fekete-fehér vagy színes képpel lehet, amely legalább 5 megapixel méretű. A képek kiterjesztése: jpg. Csak olyan számítógépes korrekciót fogadunk el, ami a kép információtartalmát nem változtatja meg. A kép utómunkálata csak az eredeti élmény vizuális hangsúlyát emelheti ki. Tilos a montírozás, több kép egymásra másolása, a képen szereplő elemek kiretusálása vagy bemásolása és a fotó bármilyen egyéb meghamisítása.

A pályázó elfogadja, hogy a zsűri hivatott eldönteni, hogy a számítógépes utómunka még szabályos volt-e, vagy nem. Ez utóbbi esetben a pályázó elfogadja az esetleges kizárást.

További részletek: Toroczkai Zsolt marketing szakértő 06 (1) 511 73 05

Szép fényeket!

 

Forrás: Vasútfotó.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr992882659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.05.06. 21:00:21

Hajrá! Meglesem a listát, ha van a közelemben valami, akkor a jövő héten lövök pár képet.

OkoskaTo:rp 2011.05.07. 22:15:59

Értsd: Fényképezzétek, vasútbuzik, még mielőtt hagyjuk teljesen szétrohadni magától.

záporjózsi 2011.05.07. 22:39:07

Tessék mondani, a vasúti épületeket belülről szabad fényképezni? Vagy most épp nincs olyan nagy szigor? Vagy mégis?

tizenegyker 2011.05.07. 23:37:50

A kelenföldi állomásépület google-os bejelölése rossz. Az Andor utca és Fehérvári út kereszteződésében egy üzletsor van. Pontosan melyik épületről lehet szó? A most is használatban lévő pályaudvari váró?

Paulybird 2011.05.08. 01:50:37

nem jön be a link most épp, így hát a házak listáját sem látom.
Az a baj, hogy sokkal sokkal kevesebb máv épület élvez bármiféle védettséget, mint amennyinek kellene...

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.08. 06:56:59

Nem értem: utasforgalom számára megnyitott területen szabad fotózni. A pályázat lapján van egy engedélykérő űrlap, az vajon mire jó? Üzemi területre azzal sem lehet belépni. Akkor meg minek?

Másik: aki ezt pályázatnak nevezi a MÁV részéről, annak letörném a kezét. Ez nem pályázat! 200000Ft-ért megvásárolnak rengeteg képet, de csak három (?? vagy hat??) fotósnak fizetnek ebből a keretből. Mondhatni a szokásos lenyúlós, fotós szopató.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.08. 07:13:18

Hát igazán szép műemléket nem sokat találhatunk; a MÁV jóvoltából jól lepusztult minden.
Nem baj, majd a lepusztultságból alkotok valamit :)

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2011.05.08. 10:11:47

Szep, szep...
De mi a nyeremeny?
Meleg barati vallveregetes?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.05.08. 12:23:18

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX:

A részvétel a fontos. (Számomra)

Ha lesz időm és akkor jó idő lesz, Pilisvörösvárt célzom meg.

záporjózsi 2011.05.08. 16:00:18

@al kotmány aláiro álamfö: A MÁV szerint az egész vasút úgy ahogy van, szigorúan titkos. Ez ezért érdekes, mert az átkosban a menetrendben is benne volt, hogy az utasforgalmi tereken fényképezni szabad.
Azóta eljött a szabadság korszaka, amikor már a vasutat sem szabad fotózni. Ahelyett, hogy elmagyarázták volna a vasutasoknak (nehéz feladat, szinte lehetetlen...), hogy akik ott fotóznak, azok nem ellenségek, inkább a fotózókból csináltak ellenséget.
Természetesen jön majd mindenki azzal, hogy a nemrég kivégzett bin Laden majd jön és robbant. Sajnos ezek a szemetek akkor is jönnek, ha szabad fotózni, meg akkor is, ha nem. Viszont sokkal kevésbé lesz a vasút emberbarát - amitől az utasok meg a vasútbuzik pártolnak el.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.08. 16:05:23

@záporjózsi: úgy egy (két?) éve jártam az egyik MÁV műhelyben és környékén fotózni. A vezetőnk (valami MÁV sajtós akárki volt) szerint az utasforgalom számára megnyitott részen szabad fényképezni.
Ezelőtt pár évvel, az ügyfélszolgálat is ezt állította, amikor rákérdeztem. Hogy a trollok erről nem tudnak, az nem a MÁV hibája.
Illetve, ha azóta változott valami, akkor én kérek elnézést.

záporjózsi 2011.05.08. 16:16:59

@al kotmány aláiro álamfö: A saját szabályaikról sem tudnak, így nem lep meg. Illetve azt sem tudják, melyik szabályuk kire és hogyan vonatkozik. Vagy majd nem küldöm el a francba a vasutast, ha közterületről fényképezek és odajön pampogni...

tóni 2011.05.08. 16:39:57

@záporjózsi: pedig a szabály az szabály, be kéne tartani, azt hiszed törvényen kívüli vagy? attól még, hogy nem olvastad el...szerintem ez egy jópár éves rendelet, lett volna rá időd...

záporjózsi 2011.05.08. 16:43:21

@tóni: Kevered a belső utasításokat a rendeletekkel.

tóni 2011.05.08. 16:51:08

@záporjózsi: lehetséges, de lényegük ugyanaz, be kell tartani a bennük foglaltakat.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.09. 13:21:54

@záporjózsi: kicsit utánajártam, most az lett a végkövetkeztetés, hogy a Volán és a MÁV területein tilos. Engedéllyel lehet, ez a MÁV-nál egy ezres, a Volánnál nem tudom.

záporjózsi 2011.05.09. 14:01:07

@al kotmány aláiro álamfö: Viszont nincs kijelölve, hogy mi pl. a vasút területe.

@tóni: Csak nem mindegy, hogy kinek, mikor, hol, stb. De ez ne zavarjon.
süti beállítások módosítása