MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Velencefürdő állomás 2.

2010. december 21. - Ashi Valkoinen

Tisztelt Cím!

Mai napi írásukhoz egy kis adalék, mely a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség honlapjáról származik, pontosabban annak üzenőfaláról (http://kdtktvf.zoldhatosag.hu/index.php?p=uzenofal&id=15).

Feladó: Velence
Dátum: 2010.10.22. 10:43
Üzenet:
Tisztelt Hatóság!

Ezúton érdeklődök, hogy a Bp - Szfvár vasútvonal Velencei-tó melletti szakaszán a vasúti árkok állott, vasúti ágyazatból kifolyó vizei milyen engedéllyel kerültek bekötésre a Velencei tóba vezető árkokba?
Továbbá, hogy ezeken az árkokon miért nincsen sem hordalék, sem pedig olajfogó műtárgy.
Az építkezésből származó szemmel láthatóan olajos töltésanyagokat a kivitelező milyen engedéllyel helyezheti el akár csak ideiglenesen is a tó közvetlen közelében?
Egyáltalán környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi szempontból milyen engedéllyel rendelkezik ez a kiviteli munka??

Válaszukat előre is köszönöm!

Válasz:
Tisztelt Ügyfelünk!
A Tárnok-Kápolnásnyék és Dinnyés-Székesfehérvár vasúti vonalszakaszok korszerűsítésére és az átépített pálya üzemeltetésére a Felügyelőség 60/2006. ügy- és 49710/2006. iktatószámon, továbbá a Kápolnásnyék-Dinnyés vasúti vonalszakasz korszerűsítésére és az átépített pálya üzemeltetésére a Felügyelőség 26879/2005. ügy- és 22038/2006. iktatószámon környezetvédelmi engedélyeket adott.
A létesítmények építési engedélyezését a közlekedési hatóság végzi a Nemzeti Közlekedési Hatóságról szóló 263/2006. (XII.20.) Korm. rendelet alapján, az eljárásokban a Felügyelőség szakhatóságként működött közre.
A 49710/2006. iktatószámú környezetvédelmi engedély-határozat szerint a vasúti pálya vízelvezetésével kapcsolatban építendő vízilétesítmények megvalósításához vízjogi engedélyt kell a Felügyelőségtől beszerezni. A rendelkezésre álló iktatóprogram adatai alapján a létesítmény csapadékvizeinek elvezetésére vonatkozó vízjogi engedély még nem került benyújtásra.
A környezetvédelmi engedély-határozatok az építkezésből származó hulladékokkal kapcsolatban több előírást tartalmaznak, melyek alapján – többek között - a tevékenység során keletkező hulladékok, illetve veszélyes hulladékok jogszabályi követelményeknek megfelelő gyűjtéséről, további kezeléséről gondoskodni kell, a kivitelezési munkálatok során keletkező hulladékok, veszélyes hulladékok gyűjtésére szolgáló gyűjtőhelyek kialakítását, a gyűjtés módját úgy kell megoldani, hogy az megfeleljen a hatályos jogszabályokban előírtaknak, valamint a tevékenység során keletkező hulladékok minél nagyobb arányú hasznosítását biztosítani kell.
Annak érdekében, hogy Felügyelőségünk meg tudja vizsgálni, hogy „a szemmel látható olajos töltésanyagok elhelyezése a tó közvetlen közelében” a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelel-e és amennyiben szükséges, az ügyben intézkedni tudjon, kérjük, szíveskedjen közérdekű bejelentést tenni szóban vagy szíveskedjen a bejelentést írásos formában hivatalunkhoz eljuttatni.
A közérdekű bejelentést szóban személyesen a Felügyelőség Ügyfélszolgálatán (Székesfehérvár, Hosszúsétatér 1.), illetve telefonon (22/514-310) teheti meg.
Amennyiben írásban keresi meg hivatalunkat, úgy levelét szíveskedjen a 8002 Székesfehérvár, Pf.: 137. címre küldeni.
Elektronikus levélben való megkeresés esetén a bejelentést a
kozepdunantuli[kukac]zoldhatosag[pont]hu email-címre szíveskedjen küldeni.

Szerkesztőség

Egy kicsit összefoglalva:
A jelenleg dr. Zay Andrea vezette szervezet tudja, hogy a posztban már említett vasút felújításhoz tartozó árkokat engedély nélkül építik, de nem tesz semmit.
Erről a szervezetről azért azt tudni kell, hogy volt igazgatója (Kling István államtitkár) engedélyezte az ajkai vörös iszap tározót, jelenleg pedig annak az egyik felügyelője. A jelenlegi igazgatót általános iskolai tanári végzettségű, és tavaly jogi diplomát szerzett Zay Andreát
régi ismeretség köti Illés Zoltánhoz, 2004 és 2005 között Illés személyi titkáraként dolgozott (
http://hvg.hu/itthon/20101007_tanar_bubos_banka_kor_tagja_hatosag_vezet).


Kérem email címemet bizalmasan kezelni!
 A további szép napot!
    Egy lelkes olvasó

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr62527507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

charlie 2010.12.21. 10:01:32

Ezt a vastagbőrre is be lehetne küldeni...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2010.12.22. 22:27:21

NEM tisztán MÁV-os a téma. Egyébként a fülkeforradalom óta mindenhol megszaporodtak azok a vezetők, akiknek kinevezésekor a pártkötödés számít.

Az előző kormány se volt kutya, de ott legalább a látszatra ügyeltek.
süti beállítások módosítása