MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Néhány pozitív élmény

2009. augusztus 24. - georgejr

Jófej kalauzok, csatlakozás ami megvár. Csupa jó mávos élmény!

Kedves Georgejr!


Elég sok negatív élményt olvastam a MÁV-ról a blogodban, épp ezért szeretnék megosztani pár jót is.
 
Immár 2 éve utazom rendszeres a Győr-Celldömölk-Szombathely és vissza vonalon, és eddig nem sok gondom akadt. A vagonok tiszták, az üléshuzatok épek. Az ablakok többségét le lehet húzni, eddig nem sokszor volt olyan gondunk, hogy nem sikerült kinyitni őket. A kalauzok egyáltalán nem bunkók, sőt. Egy alkalommal a vonat Szombathelyről kb.10 perces késéssel indult, az egyik váltó meghibásodása miatt. Mivel a barátnőmnek és nekem csak 2 percünk lett volna Celldömölknél az átszállásra, aggódtunk, hogy elérjük-e a csatlakozást, ezért megérdeklődtük a kalauznál. Ő erre azt mondta, hogy Sárvárnál odatelefonál, mert akkor már látja, hogy mekkora lesz a késésünk. El sem értük még Sárvárt, már jött vissza, és közölte, hogy Celldömölkön megvár minket a vonat. Mint kiderült az átszállásnál, csak kettőnkre vártak.

Míg a kalauzok ilyen kedvesek, addig néhány utasról ez nem mondható el: az egyedül utazók előszeretettel foglalják el a négyes helyeket, majd a táskáikat az ülésekre teszik, így mások már nem tudnak oda ülni, de ha az ember szólni mer emiatt, még ők vannak megsértődve és vágják a pofákat. A másik kedvencem az ajtóknál ülő emberek. Mivel kollégista vagyok, ezért elég sok cuccom van, amit ők is látnak, és ha nem csukom be az ajtót rám szólnak, hogy csukjam be. A sok cuccal a kezemben és a hátamon elég nehéz megfordulni és visszamenni. Én érdekes módon ha ott ülök, képes vagyok becsukni az ajtót mások után szó nélkül.

A vonatról csak egy rossz dolgot tudok mondani: sosem képes pontosan indulni, kb. 5 perc késés mindig van. 


Remélem másoknak is lesznek hasonló jó élményei!

Üdv:

Szaurin

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr281334085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyizga (törölt) 2009.08.24. 11:00:25

Az ajtócsukásra igenis háklisak vagyunk sokan. A sokcsomagos utasokra is, főleg a túlzsúfolt vonatokon. Úgyhogy, ha nem tudsz megfordulni és becsukni magad után a csomagod miatt, akkor túl nagy az a csomag neked. ;)

Peace

Lun_Istar · http://lunistar.uw.hu 2009.08.24. 11:49:31

:D

rúgd be lábbal az ajtót magad mögött, akkor meg az lesz a baj...

Különben is, lehet, h jöbbek utánad, és akkor megint csak bunkóság...

Úgysem lesz jó, bármit csinálsz :P

rickyramirez 2009.08.24. 12:53:20

A táskákat a csomagtartóra kell helyezni, így ha valaki az ülésekre rakja, és emiatt nem lehet leülni, nyugodtan lehet szólni, azzal meg nem kell törődni, hogy pofákat vág az illető. Mégis hogyan gondolja? Ő helyezi el szabálytalanul a csomagjait, és még ő van megsértődve?
Az említett viszonylatban egyébként olyan kocsik közlekednek, amelyeknek - ha nem csukták be - az indulás után automatikusan csukódnak az ajtajai. Akkor meg miért kell egyeseknek emiatt idegeskednie? Be fog csukódni magától.
Az pedig úgy gondolom, nem vasútvonalfüggő, hogy milyen a kalauz. Például én is utaztam kb. két hete Celldömölk felé, és az utastérben rágyújtott a kalauz! Ráadásul nemdohányzó vonat volt, vagyis egyáltalán nem lehetett volna rajta dohányozni. Most ilyenekkel vitatkozzon az ember? Csak felidegesítettem volna magam, abba meg úgysem hagyta volna. Csak azért írtam, mert elképzelhető, hogy legközelebb egy ilyennel fogsz találkozni.

Snake 2009.08.24. 17:47:14

@rickyramirez: "Az említett viszonylatban egyébként olyan kocsik közlekednek, amelyeknek - ha nem csukták be - az indulás után automatikusan csukódnak az ajtajai." Már ha működnek éppen. Nem egyszer, nem kétszer láttam olyat, hogy több ajtó maradt nyitva, mint ami becsukódott.

magocska 2009.08.25. 13:06:48

Én is voltam 3 évig főiskolás és sosem értettem miért van annyi cucca az embereknek. Azt hiszem fel kéne hívni az emberek figyelmét, hogy van mosógép a kollégiumba is...

Ha sok cuccod van, akkor is megoldható az ajtó becsukása, főleg ha a kinyitás is megoldható volt...

A táskát nem felrakókat meg én is utálom. Olyat is láttam már, hogy egy csaj a bazi nagy bőröndjét nem rakta fel, persze sokan voltak. Valaki meg is kérdezte, hogy segíthet-e feltenni. És a csaj egy sima nem kell kössz-el hárította a dolgot. Inkább elfoglalt vele még egy helyet, és ráadásul még neki is kényelmetlen volt. Hát hajrá.
Egyébként az ilyenekhez mindig oda kell menni és megkérni rá. Nem érdekel, hogy pofákat vág. Akkor se fogok miatta órákat állni.

Manyizga (törölt) 2009.08.25. 14:44:01

@magocska: én is odamegyek és leülök. Volt amelyik mondta, hogy "de törékeny van benne és azért nem rakja fel". Erre mondtam neki, hogy választhat, hogy felrakom a polcra vagy az ölében tartja. Felrakhattam, leülhettem.
süti beállítások módosítása