MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Pisis külföldiek

2008. július 24. - georgejr

Felfogni nem tudom, miért volt a kalauz ilyen papírhuszár. Lehetséges, hogy érdeke fűződött ahhoz, hogy ezek a tirpákok a vonaton maradjanak? Bennem felmerül a kérdés, hogy volt-e érvényes jegyük. Vagy csak szimplán félt? Ilyenkor kellenének a bkvnál már sajnos megszokott barlangi orkok. Azok biztos nem szaroznának. Csomót kötnének a kedves külhoni farkara, és a következő megállónál kedves, udvarias, gyengéd jól irányzott picsánrugással letessékelnék őket. Persze ez sem megoldás, mert mint látjuk a bkvs orkok igen nagy szórással dolgoznak, és bizony sokszor mellélőnek.

 

Szia!

A segítséged szeretném kérni, hogy mit tegyek... Ezt a panaszt küldtem el a MÁVnak emailben és beírtam a panaszkönyvbe is és semmi értelmes válasz nem kaptam még mindig:

Tisztelt MÁV-START Zrt.!

2008.06.01-én a KVARNER IC-vel utaztam Budapest-Kelenföld állomásról Székesfehérvárra; a vonaton igen ITTAS külföldi utasok voltak nagy részben (a 3 kocsiból kettőben)!

EZEK a külföldi utasok elfeküdtek a kabinokban és nem volt hely a többi utasnak (az IC vonakon mindenkinek van hely!!!!), a kalauz nem csinált semmit!

Ami történt: a külföldi utasok leöntögették magukat sörrel, kipisiltek a folyosóra, kigurigatták a WC papírokat és megütöttek!!!
Szóltam a kalauznak és ő rájuk szólt, de ezután semmi nem változott! Kihívtam a rendőrséget Székesfehérvárra és elmondtam nekik mindent... a kalauz mindent letagadott nekik: "Nem történt semmi!" !!!!
A rendőrök nem tehettek semmit!
Kérem a MÁV-START Zrt.-t, hogy tegyen valamit az ilyen helyzetek elkerülése érdekében! A jegyem árát szeretném ha visszatérítenék!!!
(Felháborodásomat megerősíti a MÁV-START Zrt. Személyszállítási Üzletszabályzat I. 6.§ 2/a,b)

A vasúttársaság a személyszállítást megtagadhatja, illetve az utast a személyszállításból kizárhatja, ha az utas:
a) ittas, botrányosan viselkedik, vagy más módon a többi utast magatartásával za-varja,
b) magatartásával a közlekedés biztonságát, utastársai testi épségét, egészségét, a vasúti kocsinak vagy berendezéseinek az épségét veszélyezteti,


Válasz I.:
Tisztelt Utasunk!
Köszönettel vettük, a MÁV-START Zrt. Ügyfélszolgálatához eljuttatott megkeresését, amellyel kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az ügy különlegességére való tekintettel megküldtük vizsgálatra az érintett szervezeti egységeknek, amelynek eredménye alapján készítjük el végleges válaszlevelünket. A fentiekre való tekintettel, további szíves türelmét és megértését kérjük.

Üdvözlettel: XY ügyfélszolgálati szakelőadó

Válasz II.:

Tisztelt Utasunk!

Megkeresésének vizsgálatához hosszabb időre van szükségünk ezért további szíves türelmét kérjük.

Üdvözlettel: XY ügyfélszolgálati szakelőadó

Ennyi választ kaptam... és mindez volt június 1-én!

Azon gondolkozom, hogy feljelentem a MÁV-Start Zrt.-t! Szerinted mit tegyek? Várom válaszod!

Üdv.: Ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr52582973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neménvótam 2008.07.24. 10:21:59

Az miért annyira fontos, hogy külföldiek voltak? Nem pirézek-e voltak?

Insane 2008.07.24. 10:32:19

Lehet rosszul emléxem, de a legtöbb külföldi (leginkább a német ajkúak) mindig is játszotérnek nézték kishazánkat... De ezen nem lepödök meg, és tuti semmit sem tettek volna a BKVs orkok, mivel lehet, hogy öket is megütötték volna és attól már félnek :)
Kizárolag erőfölényben (o/a)rcoskodnak.
Mindhol jobb de inkább máshol

_wood_ 2008.07.24. 10:37:46

feljelented a mávot, ferenc?

szerintem hagyd a francba az egészet a saját lelki békéd érdekében.
a részeg ember csoportosan undorítóan tud viselkedni. ilyen van.

...de te minek rágod magad másfél hónap mólva ekkora fasságon?!

tra lala 2008.07.24. 10:37:59

Én egyszer nemzetközi busszal mentem pestről hamburgba. A busz hátulján volt egy külföldi koma, aki idő közben elkezdett inni. Mikor lerészegedett ő is elkezdett emberkedni. Nem csinált semmi komolyat (pisilés, verekedés, stb..), csak a hátul ülő lányokkal foglalkozott. Épp szlovákiában jártunk mikor a busz egyszercsak megáll valami parkoló szerűségben. Egyik sofőr hátrajön, megfogja a komát, kirakja a középső ajtón, csomagjait megkeresi, odavágja a lábai elé, majd visszaszáll a buszra és megyünk tovább..
Tanulsága nem tudom, hogy van-e, mindenesetre jó volt érezni, hogy van ahol az utasokkal is törődnek.

Winston Smith 2008.07.24. 10:40:58

Egyszer egy Bp-Záhony IC-n szemtanúja voltam egy hasonló jelenetnek. Ott épp cigányok voltak a rendetlenkedők, ittak a vonaton, zajongtak, cigiztek a nemdpohányző részen és elfoglalták mások helyét.

Ott a kaller normális volt: többször felszólította őket, hogy hagyják ezt abba, majd amikor erre nem voltak hajlandóak, hívta a szolnoki rendőrséget.

Szolnokon felszállt pár rendőr (a zajongás abban a pillanatban abbamaradt), majd leszállíttatta a rendzavarókat a vonatról. Azok persze rinyáltak, hogy ez az utolsó vonat, ma ők még ma haza akartak jutni, stb. A rendőröket ez nem hatotta meg - nem kellett volna randalírozni, és akkor nincs baj.

Ezt kellett volna csinálni most is.

Kazimír 2008.07.24. 10:41:18

A folyósóra vizelés azért inkább balkáni szokásnak tűnik. Persze, végül is mindegy milyen külföldiek, a viselkedésük elítélendő.

A posztírónak:
A megütést azért részletesebben kifejthetted volna, hogy hogyan és miért.

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.07.24. 10:44:12

Gondolom a levélíró, volt olyan bátor és beszólt, hogy nem kéne...

Borcsika 2008.07.24. 10:45:49

Szerintem mindegy, hogy milyen nemzetiségűek. Végre eljutott oda a MÁV, hogy viszonylag kultúráltan lehet nem kevés pénzért utazni, és ilyen esetben nem tesznek semmit? Nincs ezekben a kocsikban kamera? És a kaller miért tagadott mindent? Őt kellett volna jól megrakniuk a rendbontóknak. Akkor persze országos ügy lett volna belőle. Az a baj, hogy mindenki a másikra mutogat, és nem akarom elkeseríteni a levélírót, de vagy nem írnak semmit, vagy ha írnak is, közhelyeket. Reméljük, hogy a balfék kaller legalább őt nem mártja be, hogy ő (levélíró)is benne volt a bulban, csakhogy mentse a saját irháját. Hát ez ma a magyar tömegközlekedés.

REPARATUR 2008.07.24. 10:48:22

A rendőrök nem tettek semmit? Mégis miért?

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2008.07.24. 10:54:17

szvsz. csak akkor jelents fel, ha van tanú.

Nyitott szem (törölt) 2008.07.24. 11:25:42

georgejr!

Ha a posztíró nem szólt be a zajongó németek(?)nek, akkor ezt helyesen tette, mert nem is neki kell. Az utas, akit zavar mások zajongása, semmilyen jogviszonyban nincs az utastársakkal, viszont a kalauzzal - a vasúttársaság alkalmazottjával - igen. A kalauz viszont értelemszerűen megintcsak szerződéses viszonyban van a hőzöngőkkel (ráadásul, ha jól tudom, Közfeladatot Ellátó Személynek számít, és mint ilyen fokozott védelem illeti meg.)
Nem kellene az utastól azt várni, hogy önjelölt önkéntes rendőrként kezdjen rendet csinálni egy ilyen helyzetben. Ő egy utas, aki nyugodtan szeretne a pénzéért utazni, nem pedig sörben és vizeletben.
Ha meg ezt a MÁV (és alkalmazottai) nem biztosítják, akkor nem a jegyvásárlással létrejött szerződés szerint járnak el, és értelemszerűen a kalauznak tud szólni az utas.

(Ha jól értettem spártai rövidségű hozzászólásodat, akkor a poszt íróját nyekteted, hogy miért nem ő csinált rendet. Hozzászólásom ebben az esetben érvényes. Ha nem erre gondoltál, akkor meg nem értehető, hogy mit is akartál mondani...)

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.07.24. 11:36:17

Én nem nyektetem, inkább csak arra utaltam, hogy valszeg beszólt, mert megelégelte. Nem ítélem el ezért. Szíve joga szólni ha zavarja valami. Ez alapvető kultúra kérdése. Gondolom nem akart egyből a kallerhoz rohanni, hanem szépen meg akarta kérni őket. Bár nem tudom megmondani miért üthették meg akkor. De majd lehet elmondja a levélíró maga. Én azt mondom, ha valaki zavar, akkor először a zavarás forrásával próbálok beszélni. Szépszóval (Ez nem azt jelenti, hogy predátorként szétcsapok köztük). Ha nem megy, akkor szólok a jv-nek. persze az is lehet, hogy a levélíró tényleg szépszóval szólt, csak az alkohol a léccit anyádnak fordította már...

Trackback 2008.07.24. 11:41:44

Tele van a város ilyen mutáns egyedekkel, egy ezzel analóg sztori: tegnap este a belvárosi Váci utcában levő gyorsétterem előtti asztalokat lepték el a jövő hatalmas géniuszai (olasz kis tinikék voltak, fiúk-lányok), cigizve, borozgatva-hahotázva, miközben természetesen egy adag sültkrumlit rendelni sem volt képük, a feleségemmel meg negyed órát vártunk egy asztalra a háromezer forintnyi kajánkkal a tálcánkon...

Havonta egyszer akarunk gyorsan kajálni egy hamburgert a városban, és abból is fél óra lett, hála az antiszociális, borotváltseggű, pírszingesfejű, bulizgató kis szingli-faszkalapoknak, akik azt hiszik, nekik építették ezt a várost, benne mindennel, kizárólag ittlétük idejéig.

Trackback 2008.07.24. 11:44:16

A fiatal "turisták" egy nagy része arra használja az országot, hogy első nap beb**szon, aztán kitombolja magát, hogy miután hazament, folytassa a jogi/informatikai/orvosi/közgazdasági egyetemet.

Pindy 2008.07.24. 11:51:55

Tegnap felhívott a MÁVtól egy ügyintéző és újra elmondtam neki mindent...
Annyit elértem, hogy jövőhéten meghallgat és szembesít a kalauzzal a MÁV!

avogadro00 2008.07.24. 12:11:27

helyes, hogy nem hagyod a dolgot. ilyenkor a kallert vágnám ki a cégtől

dpeti · http://www.ninapartmentsphuket.com 2008.07.24. 12:21:46

tényleg nagyon durván viselkednek az itt legénybúcsúzó külföldiek főleg angolok akikre egyébként külön válalkozások épültek fiatal lányok/fiúk gardedámoskodnak a seggrészeg külföldieknek és hurcolják őket körbe a városon. kevés gusztustalanabb meló lehet...

Nagyvakond 2008.07.24. 12:27:48

"Külföldiek"? Azok kik?

Nyugdíjas norvég génsebészek vagy tizenéves moldáviai czigányok?

vonal 2008.07.24. 12:30:26

Nem csak Magyarországon, hanem mindenhol durván tudnak viselkedni a durvánviselkedőkülföldiek, pontosabban a suttyó turisták ez egy típus. ne kezdjük már megint ezt a: "jajj ide jönnek a kis hazánkba randarírozni" óbégatást, mindenhol ezt csinálják ezek, csak van, ahol a rendőrségnek van tekintélye, valamint önbizalma, hogy rendet tudjon rakni. Mondjuk itt akkor meg az lenne a hír, hogy a rendőrök agyonvertek néhány ártatlan külföldit.

tra lala 2008.07.24. 12:34:21

"ne kezdjük már megint ezt a: "jajj ide jönnek a kis hazánkba randarírozni" óbégatást, mindenhol ezt csinálják ezek"

Nem csak ezek, hanem a magyarok is hasonló tahók külföldön.

Nzoltan 2008.07.24. 12:45:23

Az egyetemisták tök ugyanezt csinálják a szegedi vonalon.

Dr. Körömlakk ® 2008.07.24. 13:24:14

"Nincs ezekben a kocsikban kamera?"

De b+ kamera... az ülések szarok, az ablakokon alig lehet kilátni, bűz van jobbára, a mosdó állapotát ne részletezzük, és akkor kamera... Ki látott már átlagos magyar vonaton kamerát???
Egyébként a véleményem a megszokott durvaság, az ilyen tetveket olyan messzire kellene lehajítani a vonatról, hogy eztán kiütése legyen, ha csak meghall egy sihuhut a távolban.

Dr. Körömlakk ® 2008.07.24. 13:26:29

Juteszembe: minket egyszer kiraboltak a vonaton, mitagadás, elaludtunk. A telefon-pénz-bankkártya-iratok kombóba beleesett a vonatjegy is, így a barátnőm vonatjegye is odaveszett... Szóltunk a kalauznak. Kettő volt, mindkettő iszonyú "értelmes"... Felvettéka jegyzőkönyvet. Aszongya a kőagy: most meg kéne büntesse a barátnőmet, mert nincs is jegye. Na, a barátnőm nem dícsérte szembe az ikulájtos majmot.

Borcsika 2008.07.24. 13:31:19

KL/Peggy Bundy: Love U Al : én az IC szerelvényekről beszéltem, illetve érdeklődtem mert történetesen az alaptörténet is ott zajlott. Én mostanában ritkán utazom vonattal, mert arra nem jár, amerre nekem kell mennem, de 4 évig mozogtam a Budapest - Sárospatak vonalon, hát láttam ott is "csodát". Mellesleg, ha bárhol elalszol, jó eséllyel kirabolnak.

Calogero 2008.07.24. 14:54:43

Szomorú történet és sok sikert hozzá,a kalauz meg bekaphatja! De azért azt ne hozzátok ki a történetből,h az ilyen típusú turisták csak Magyarországra jönnének.. Egyszer nézzetek ki a Heathrowra,vagy Gatwickre,Stanstedtre egy Péntek délután és meglátjátok majd,h az utazók legalább fele ilyen tinikből áll,akik elárasztják Európát,h aztán kiőrjöngjék magukat pár napra.. és ezek csak az angolok.. még ott vannak ugye a németek,hollandok,olaszok,franciák stb is,bár utóbbi 3 azért jóval konszolidáltabb az első 2-nél

krtek24 2008.07.24. 19:47:27

Konszolidáltabb? A hollandnál sötétebbet és az olasznál bunkóbbat keresve is nehéz lenne találni.

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.07.25. 10:29:46

AbaBotond 2008.07.25. 10:21:17
ez egy februári videó...

hgregory 2008.07.31. 19:34:37

Na mi lett a szembesítés eredménye??? INFÓKAT!!! :)
süti beállítások módosítása