MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Flirt-ös monoszkóp

2008. május 06. - georgejr
Tényleg nem szükséges kommentár.

halihó

BP-Déliből mentünk május elsején Dunaújvárosba (9:50) a csodálatos (és fura módon még mindig tiszta) FLIRT vonattal, de amint leállt az ajtó sípolása egy másik furcsa hang ütötte meg a fülünket: valami éktelenül zavaró sivítás jött a hangszórókból, olyan, mint amikor adásszünet+monoszkóp van a tévében, de élesebb és hangosabb. Azt hittük vége lesz, mire elindulunk, de semmit nem segített.

Megkérdeztük a tényleg kedves kalauzt, hogy ugyanmár mi ez, mire ő töredelmesen bevallotta: a klíma csinálja ezt, a magyar szakemberek valahol belefúrtak a klímarendszerbe, és azóta sípol mint az állat. Onnan lehet tudni, hogy a klíma, mert csend van amikor kinyílnak az ajtók. A kaller szerint már továbbították Svájcnak a problémát, és dolgoznak a megoldáson. Mi még bírtuk 5 percig, aztán átültünk a vonat végébe, ahol még el lehetett kapni füllel, de már kevésbé volt zavaró.

Szerintem kommentár nem szükséges.

bakfitty voltam

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr61456130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.05.06. 13:14:17

ahogy látom komment sem szükséges :D

Magyarnaba 2008.05.06. 13:22:50

És a régi vonatokon vajon mi a nyavalya sípol?

Szolnok felé (a záhonyi gyorson) szinte mindig minden kocsiban (főleg a levitézlett plüssülésesekben) olyan sípolás van, hogy az ember feje szétmegy. Lámpa, hibás neoncső, mi az ördögharagja?

dontals 2008.05.06. 14:19:03

Istenem, belefúrtak a klímába. Hát eszem megáll. De hogy mi az eget fúrnak magyar "szakemberek" egy néhány hónapos vonaton?

Azt mondjuk már hallottam, hogy a piros fém tárcsát oda kell barkácsolni a LED-es lámpa elé, mert ez jelzi a vonat végét. Úgy látszik ezeken túl is vannak még előírások, melyek alapján egy s mást oda kell barmolni.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.05.06. 17:17:31

Martonvásári vonatokon is ez van. Kétlem, hogy a klíma lenne, mert a hangszóróból jön a hang, és azóta, mióta az új szoftvereket feltették rá. Általában a kocsi két végén hallható, de néha középpen is. Engem speciel nem zavar, mert olyan fasza SonyEriccson fülesem van, ami a külső zajok 99%-át kizárja;)

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.05.06. 19:31:52

én speciel az asszonnyal beszélgettem volna, de hát 5 perc után olyan volt, mintha az agyunkat mosta volna a máv.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2008.05.06. 21:22:08

A Vultron szeret néha megmagyarázhatatlan dolgokat produkálni :)

Tusko Blog Admin 2008.05.07. 00:44:35

BKVF Admin lehet, hogy a SanyiErikszon fasza, de a Sennheiser még vissza is fütyült volna a vonatnak :)

April7 2008.05.07. 23:07:51

a martoni vonatokon szoktam élvezni ezt a plusz szolgáltatást :D mondjuk elég rossz egészen délitől ezt hallgatni, fejem szétmegy =S meg a másik hangot imádom (mondjuk ez még régebben volt): mintha vmi halálsikoly lenne, aztán meg mintha vmi durr leesne... megint elütöttünk egy embert?:D

FeF 2008.12.22. 20:04:23

Monoszkop: 1. Legkondi hangja (volt). Ez abbol adodott, hogy az eredetileg betervezett legkondi levegoszallito a magyar eloirasoknak nem felelt meg, nosza tegyunk bele egy nagyobbat... es olyan aramlasokat hozott a nagyobb legszallitas, ami ezt a sipolast eredmenyezte, nem szamoltak vele... Tobbsegukon mar javitva.
2. Utastajekoztato rendszer (Vultron) elektronikai osszeferhetetlensegi problemai (hozzaertok ld. foldhurok, stb.) Talan mar ezt is javitottak, ahogy eszrevettem az erositok allitokaira vedo"sapkat" szereltek fel, nem lehet oket tekergetni ossze-vissza (csak speci csavarhuzoval).
3. Sikoly: utaster futomotor indulasa. Ha jol tudom aszinkron motorok szallitjak a meleg levegot, de hogy miert nem lehettek volna halkabbak indulaskor...?
süti beállítások módosítása