MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Helyjegyes hiszti

2008. április 15. - georgejr
Azé' az utasok se kutyák. Mindig mondom az éremnek két oldala van. Esőpárduc postjában is láthatjuk azt a tipikus utast, aki foggal körömmel ragaszkodik a helyéhez, még akkor is, amikor dúskálni lehet a szabad helyekben...

Kedves georgejr,
az alábbi, nagyon tanulságos történettel szeretnék kedveskedni a blognak. Kíváncsi vagyok, a többi vonatozó utastárs miként járna el ilyen helyzetben? ragaszkodjuk a helyünkhöz akkor is, ha töküres a vonat és várhatóan az is marad végig? Vagy lazítsunk egy kicsit?


Helyszín: IC vonat szinte teljesen üres kocsija. Időpont: szombat délután. Útitársamon és jómagamon kívül még két utas tartózkodik a hatalmas, tágas teremkocsiban. A közelünkben az egyik utastárs, egy fiatal nő szundikál békésen. Kb. félúton felszáll egy középkorú úr. Végighalad az üresen ásító széksorok között, majd tétován megáll az alvó hölgy előtt. Hangos torokköszörülés következik, a nő felriad, mire a férfi közli vele, hogy az ő jegye bizony oda szól...
A nő körülnéz a töküres kocsiban, majd megvizsgálja a saját jegyét. Való igaz, az ő helyjegye a szemközti ülésre szól.
Felsóhajt, inkább csak magának: 'nemigaz, hogy az üres vonaton egymással szembe adtak nekünk jegyet...', majd elnézést kér és elkezd cihelődni, hogy a férfinak átadja a hőn áhított helyet. 'Maradjon csak' - károgja a férfi, miközben kitartóan álldogál az ülés mellett, hiénaként várva, hogy lehuppanhasson az Őt Jogosan Megillető Ülésre, Melyet Botor Módon Bitoroltak Előle.
Megjegyzem, mi felszálláskor oda ültünk, ahova a helyjegyünk szólt. De ha történetesen már ült volna ott valaki, akkor szó nélkül ültünk volna máshova, hiszen teljesen üres volt a vonat! Ha csak pár szabad hely volna, akkor megérteném az ilyenfajta pattogást, mert akkor esélyes, hogy a következő állomásnál megtelik a vonat és akkor tényleg fontos a helyjegy számozása. De hogy egy üres kocsiban miért ragaszkodik valaki ilyen módon a helyéhez, számomra nem csak felfoghatatlan, de kicsit nagyon taszító is. Milyen ember lehet az ilyen?

Üdv
Esőpárduc

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr79426140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2008.04.15. 12:06:22

Hm. Ezt a postot mintha már olvastam volna, igaz nem itt... Talán Homáron?
Nem tudom, nem tudom...
Mindenesetre taplóság. Nagy.

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2008.04.15. 13:44:43

ilyenkor odébb kell állni, maximum beszólni neki, hogy mekkora taplók vannak, és hagyni hagy örüljön az idiótája, valószinűleg több öröme úgysem lesz az életben.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.04.15. 15:31:17

ja, csak valszeg ugyanez az ember nem hősködne ennyire, ha hangos c-kat csoportulást vagy hasonló utastársakat találna a helyén. Egy magányos nőnek könnyű beszólni, de ő kussolna a legjobban, ha valami olyasmi történne a vonaton, ami ellen tényleg érdemes volna szót emelni.

Kata23 2008.04.15. 17:22:20

Ó istenem, hogy mekkora tuskók vannak!!! Az eszem megáll!!! Mi a ...-nak nem bírt leülni bárhova máshova a kb. száz rendelkezésre álló hely közül? Felébreszteni egy alvó embert? Köcsög, paraszt, bunkó hozzáállás! Remélem, Az Őt Megillető Helyjegy árát gyógyszerre fogja költeni!

Edömér 2008.04.15. 19:11:31

Kata23: A te hozzászólásod...khm... szintén nem nevezhető udvariasnak. Mintha olyan stílusú lenne, amit kifogásolsz...

Edömér 2008.04.15. 19:19:20

Amúgy pedig... Hát nem vagyunk egyformák. Ha valaki ragaszkodik az általa kifizetett, lefoglalt helyhez, hát istenem, joga van hozzá. Mindannyian csinálunk mások számára érthetetlen dolgokat. Számára lehet, hogy így kerek a világ.
Ismerek ilyen embereket. Mindenféle szempontból rend van körülöttük, rendnek kell lenni a helyjegynél is. Ettől még más szempontból lehetnek nagyon értékes emberek, bár az tagadhatatlan, hogy az empátia nem túl erős oldaluk.

Jano_86 2008.04.16. 17:56:59

Vagy egyszerűen csak attól félt hogy megbünteti a kalauz ha nem a saját helyén ül.
süti beállítások módosítása