MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

"Jegyeket, bérleteket, Kérem!"

2008. április 01. - georgejr
Nacsa Olivér, Harsányi Levente és Ganxsta Zoli a Keleti pályaudvaron


A MÁV-START Zrt. folytatja a bliccelés elleni harcát az érvényes jegy vagy bérlet nélkül utazók arányának visszaszorítása érdekében. Az ellenőrzésekkel az éves szinten milliárdos nagyságrendű károkat kívánja csökkenteni a MÁV-START Zrt., és az így keletkezett többletbevételt a szolgáltatási színvonal emelésére kívánja fordítani a személyszállító vasúttársaság.

A 2007-ben elindított program elemei a peronkapuknál tartott jegyvizsgálatok, és a vonatokon történő fokozottabb ellenőrzések. A személyszállító vasúttársaság az ellenőrzések mellett, újabb terméket is kínál az eddig érvényes bérlet nélkül utazók számára. A 30 napos bérlet februári bevezetése, az előzetes felmérések eredményeit követve igazodik az utasok igényeihez. Az új termék rugalmas felhasználhatóságot kínál, a hónap bármely napjától igénybevehető, márciustól már a diákok is megvásárolhatják, illetve a munkáltatók által történő elszámolás is lehetővé vált.

2008. április 3-án 15.30-tól Nacsa Olivér, Harsányi Levente, és Ganxsta Zoli is felméri, hogy a Keleti pályaudvaron az utazók milyen gyakran mutatják fel a 30 napos bérleteket. Képzett szakemberek segítségével fogják ellenőrizni az érvényes menetjegyeket és bérleteket, és regisztrálják, illetve apró ajándékkal jutalmazzák a 30 napos bérlettel utazókat.

Április 1-jétől- május 5-ig 30 napos bérlet megváltásával a kiszabott büntetések mértéke is csökkenthető. A fent említett időszakban a büntetés megállapítását követő második nap 24:00 óráig egy saját részre szóló érvényes 30 napos bérlet váltása esetén, a büntetési papír és a bérlet bármely pénztárban történő 15 napon belüli felmutatását követően, 1000 Ft-ra mérséklődik a büntetés összege.

Április hónapban a peronkapukkal ellátott pályaudvarokon az általános menetjegy és bérlet ellenőrzések mellett, tételes ellenőrzésre is számíthatnak az utasok. A Nyugati, Déli és Keleti pályaudvarokon az érvényes menetjegy és bérletek mellé igénybevett kedvezményekre jogosító dokumentumokat is vizsgálják majd az ellenőrzést végző munkatársak.



MÁV-START Zrt.
Kommunikációs Igazgatóság

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr72406573

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: advanced c course london 2019.05.22. 14:54:52

2011 sample student nursing resume and cover letter - wyikusd

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki utas 2008.04.01. 15:19:59

Nagyon jó, hogy állandóan piszkálják az utasokat. A peronkapu amúgy jó ötlet, de engem már frusztrál, és idegesít, hogy bliccelő utasnak néznek és többször ellenőriznek.

Manyizga (törölt) 2008.04.01. 15:27:23

Mit jelent az, hogy mostantól "tételes ellenőrzésre is számíthatnak az utasok"?
Egyesével összehasonlítják a nálam levő iratokat? :)

alojzia 2008.04.01. 15:46:27

A déli mostoha gyerek? Én is híres embereknek akarom megmutatni a bérletem!!!!!

alojzia 2008.04.01. 15:46:28

A déli mostoha gyerek? Én is híres embereknek akarom megmutatni a bérletem!!!!!

bgirl 2008.04.01. 17:07:38

Némely peronőr kinézetre és stílusra még takarítói munkakörre se lenne képes, de majd ő fogja elkérni a kedvezményre jogosító iratokat, és ha esetleg a bérletet nem csak a suli és lakhely között veszem igénybe,majd ő írja a büntetést . . . feltéve ha megtudja írni ...

petya.bacsi 2008.04.01. 17:38:49

És ha sztrájk lesz, akkor is nézik a bérleteket (valahol azt olvastam, hogy a hét közepétől folytatják)?

bgirl 2008.04.01. 22:33:50

Az új sztrájk dolog,hogy hétvégén akarják folytatni, de rájöttek hogy hétfőn nagyobb buli lenne a BKV-val együtt sztrájkolni, így még nem tudják, és az utazókat 1 nappal a sztrájk előtt fogják tájékoztatni a sztrjákról!:)Én ma ezt olvastam!

Fedup Sári 2008.04.01. 23:47:09

"...újabb terméket is kínál az eddig érvényes bérlet nélkül utazók számára. A 30 napos bérlet..."

Muhaha, ezek azt hiszik, hogy a bérletek az ő termékeik! Pedig nem, a mocskos és késő vonataik, és -- tisztelet a kivételnek, mert van olyan -- a bunkó munkavállalóik, karámőreik által nyújtott "szolgáltás" az.

"a peronkapukkal ellátott pályaudvarokon az általános menetjegy és bérlet ellenőrzések mellett, tételes ellenőrzésre is számíthatnak az utasok"

Aha, tehát, ha a 20 percet késő vonatról leszáll az utas, akkor nemcsak a szokásos karámos tömegfelduzzasztásra, n perces feltartásra, további késleltetésre számíthat, hanem kb. 3n percesre, mert a karámőrök, vagy maga Zana Zoltán éppen tételesen iratokat böngésznek.

A káromkodást, ami eszembe jutott nem írom ide, mert apám mindig azt szokta mondani, hogy csak a tehetetlen ember káromkodik...

A sztrájkról meg annyit, hogy kellene "vasutas ne sztrájkolj -- az utasok" vagy hasonló feliratú A4-es plakátokat ragasztgatni az állomásokon, vonatokon. Szövegötlet? Tüntetést bejelenteni a Benczúr utcai VDSS székház/Nyugati elé nincs kedve valakinek?

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2008.04.02. 02:19:03

Fedup Sári!Kézcsókom a briliáns hozzászólásért!
Tényleg kellene szervezni egy tüntetést,én is mennék!Tele a hócipőm a hónapok óta tartó bizonytalansággal,amivel fenyegetnek bennünket (a béka segge alatt lévő szolgáltatás színvonalával együtt).Másrészt szeretném,ha ilyen intenzitással és látványossággal nőne a máv egyéb területein is a "lelkesedés"- például a vonatok takarítása terén.

Törzsgyökeres szentesi 2008.04.02. 10:25:22

Fasza! Még nagyobb sorok lesznek a peronkapuknál a tételes ellenőrzések miatt.

Most már az se lesz, hogy vezsek 5 km-es 20%-ost, hogy a peronopn fotózzak...

Gorilla-mv 2008.04.02. 14:11:39

És mégis, mi jogosít fel 20%-os kedvezményű jegyre?

Fedup Sári 2008.04.02. 21:03:08

Jack/rendetteremt, kösz az elismerő szavakat, de a kézcsók az kicsit erős lenne azért. Azt inkább meghagyom a spirituális vezérnek. (Joseph Ratzingerre gondoltam.)

Adani 2008.04.02. 23:08:28

Most meg örülnünk kéne, h mi fizető utasok azért, h veszünk jegyet meg bérletet ezt kapjuk fejlesztések helyett? El lehetne az erre szánt pénzt értelmesebb dolgokra is, pl. utastájékoztató rendszerekre, vagy akár egy-két vonatot is kitakaríthatnának belőle. Meg lehetne javítani pár hibát, pl. nem nyíló ablak, beragadt ajtó kiégett neon stb.

Gonosz Bölcsész 2008.04.03. 08:00:35

Két budapesti pályaudvar rendszeres használója vagyok: Nyugati és Keleti. Részben nem vagyok ellene annak, hogy bevezették ezt a peronkapuzás csodadolgot. Ugyanis sztem a Nyugatiban ezt meg tudták oldani fogjuk rá normálisan. Megvan az elővárosiak fix helye, oda került is peron. Néha van 1-1 alkalom, amikor becsusszan a vonat olyan vágányra, ahol nincs kapu, de erre még mondhatjuk, h egye fene, ennyi belefér. Plusz ha Szeged felé megyek nagy cuccokkal nyugodtan jöhet velem a vonatra az ismerős, hogy segitsen fel/le pakolni azokat.

Ezzel szemben a Keleti katasztrófa...

Ha jegyet akarok venni, mindenképpen a tér felől kell bemennem, mert Kerepesi és Dózsa/Thököly felől kapu..
Múlt héten mentem haza Pécsről, és szüleim kijöttek elém. 11-esre érkeztünk. Mivel mindig a vágány elejénél szoktunk találkozni, csak ott kezdtem keresni őket, hogy hol vannak. Nem láttam senkit, féltem, h elkerültük egymást. Aztán megláttam a kaput. Hááát zsír, jövök 2+n táskával, épp hogy bírom őket, segíteni nem jöhet senki, és akkor még vakarjam elő a jegyemet, aztán majd nemsokára a diákomat, mert nyilván úgy jövök 240 km-ről, hogy bliccelek...

Sose fogom megérteni, hogy
1: a Keletiben miért nem lehet beosztani a vágányokat: első néhány elővárosi, középsők IC-k, utolsó néhány gyorsvonatok. Jah, merthogy minden vonatot lassan már a Keletiből kell közlekedtetni?!
2: ha többségében normális tempóban dolgozó pénztárosok ülnének a jegykiadásnál + megfelelő számú pénztár lenne nyitva mindenhol, akkor azt mondanám, hogy nézzék meg ők, hogy megvannak-e a megfelelő igazolások, igazolványok a kedvezményhez, ne a kapunálló gyorsan felvett, goromba jegyvizsgáló tartson fel abban, hogy elérem-e a Keletiben a vonatomat, vagy éppen átérek-e a másik pályaudvarra...
süti beállítások módosítása