MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Fürge róka lábak

2008. március 27. - georgejr
Ilyen esetre lenne jó a korábban kedvelt utazó takarító személyzet.

Tisztelt MÁV Start Zrt.! Kedves georgejr!
Szerencsen átszálltunk az 521-es számú gyorsvonatra, hogy elinduljunk Nagyfalu (Budapest) irányába. Az M41 utáni 1. osztályúnak nevezett kocsiba szálltunk fel 1-1 hátizsákkal meg 1-1 bőrönddel valamint egy nejlonszatyorral és megindultunk a vonat vége felé, a következő kocsi egy 1. osztályúból lefokozott 2. osztályú kocsi volt (pályaszám: 29-05 072), ahol ülőhely nem lévén, mentünk volna tovább. A peron végén az ajtó le volt zárva.


Jött nemsoká a jegyvizsgáló: a kocsiba belehánytak, majd Miskolcon lesz valami, addig ülőhely se igen, mert az utasok csak felfelé és nem lefelé szállnak.

Élmény a MÁV Start szolgáltatásait igénybe venni, mindig kapunk egy kis plusz szolgáltatást, most épp egy kis Vukot, amelyről csak az utas tehet. Mi meg itt fizető utasként 263 km-t két átszállással 4,5 óra alatt teszünk meg úgy, hogy közben már kétszer szívtunk. Már annyira várom, hogy mi lesz a kis Vuk sorsa. Kisorolják a kocsit? Jön a Budaber retek kommandó? Netán lejön pár kétlábú Vahur (tudják, akik a marhaterelő kapuknál oly' emelkedett stílusban végzik munkájukat) a Keletiből és rendet tesz a simabőrűvel?

De örüljünk, hogy most épp nem késett az ELVI ütemes menetrend szerint közlekedő kohószökevény és most csak egy botos bűzlő jogosult volt a terhünkre, akinek jogai vannak, kötelességei soha. Tudják olyan utas, akit az üzletszabályzat szerint tisztátalan ruházata miatt nem lenne szabad szállítaniuk, ám mégiscsak viszik.
Az imént telefonon tett észrevételemre elegendő, ha környezetkímélő módon elektronikus választ küldenek.

Miskóc, most vajon mi lesz a kis rókával? Nem tudom, de lett ülőhely, mert Miskolcon leszállt pár utas Tás. :)

 Tisztelt MÁV Start Zrt! Mi van, akkor ha ezt egy állapotos vagy idős emberrel, esetleg egy mozgásában korlátozott emberrel játsszák el? Ugye semmi, mert Önök minden tőlük telhetőt megtesznek, csak sajnos nem az utasért, sem most, sem a múltban. Nincs fűtés a kocsiban, de semmi baj... Ez az energiamegmaradás elve. Amennyivel többet fűtöttek az előző két vonaton, most annyival kevesebb meleget adnak. Mondjuk lehetne ezt másképp is csinálni, egyenletesebben fűtve a kocsikat.
Tisztelettel: Egy fizető utas*



Én spec szerettem a Vuk-ot kölyökként, bár kezdő kamaszként, már annyira nem, mert hát Vuk már nem az a kedves kis rókakölyök volt néhány sör elfogyasztása után... (szerk)

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr82398704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gezuka 2008.03.27. 22:16:14

Nagyon tetszik a duma a levélben. Egy muris könyvben el tudnám képzelni, de valahogy mindig az az érzésem, hogy egy szolgáltatónak - függetlenül a szolgáltatás minőségétől - mégiscsak egy hivatalosabb hangvételű levelet kellene írni. Szerintem...
Dargay sírna, ha ezt olvasná. :o)

Az szerintem nem a start hibája, hogy televukkolták a kocsit. A sem elvárható, hogy minden vonaton legyen takarító, hisz 1000 vonatból 1-en van ilyen "rossz helyre" hányós, sz@rós eset.

ZBR 2008.03.28. 01:33:22

Gezuka 2008.03.27. 22:16:14 >>> Igen a stílus király, csak nem hivatalos levélbe való.

Kid Vuk és társai: szép érvelés az állapotossal jönni, de amíg a kedves bunkó utas nem adná át a helyét...Kár a gőzért! a DB-nél is utaztam tömött vonaton, az állapotos és idős ember ott is állt volna -hacsak meg nem kapta volna valakitől a helyet. Tömött vonatok voltak, vannak, lesznek. Ez van. Lehet venni IC pótjegyet.

Duce 2008.03.28. 11:32:41

múlt vasárnap a Halászbástya IC-n, abban a szerelvényben, amelyikben ültem, ott is rókázott az egyik utas,erre mindenki a szerelvény másik végébe menekült. Hozzáteszem, a dohányzós részben voltam...

FéeVerte 2008.03.30. 21:39:23

ZBR: Rajta! Vegyél Egerből Hatvanba IC jegyet, vagy juss el Egerből Bpre (na jó, nem haza megyünk, hanem a fővárosba).
Füzesabonyig van IC, utána a másodosztályú személyvonat gyönyöre...

Petike82 2008.03.31. 09:18:28

ha meg nem lett volna lezárva, akkor meg azon hisztiznél, hogy oda volt rókázva és te láttad és ott kellett ülnöd. ha sapka azért ha nem sapka azért.

a stílus egyébként tényleg jó, de a mondani való semmi.

Fedup Sári 2008.04.01. 23:11:52

Petike82, esetleg takarítani kellene, nem lezárni. Mondjuk a madárszart itt a váczi vonalon _soha_ nem takarították le az ülésekről, hanem csak lekopott. A nyoma itt-ott még mindig látható. Mostanában mintha nem lennének újak, talán megint becsukják az ablakokat, mielőtt éjszakára kiállítják a kocsikat.
süti beállítások módosítása