MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Fent felejtett fúró esete

2008. február 04. - georgejr
Hát fúrónak annyi... Azt azért jó tudni, hogy sokszor nem a takarítók az eslők a vonaton az utasok után, hanem a vasútőrök, leglábbis a fáma szerint a Keletiben a Lehár esetében így van...

Idén januárban fentfelejtettem valamit az esztergomi vonaton, momentán egy fúrógépet kofferestül. Ez szombaton (2008.01.26) éjjel az utsó 23:20as vonaton történt.
A hiányt csak másnap reggel (2008.01.27) fedeztem fel , de rögtön telefonáltam a mávdirektnek (0640494949) hogy megtudjam megtalálták-e a vonaton! Hát nem. Sőt az esztergomi állomásról ha visszament a nyugiba akkor meg tutira vehetem hogy "annak lőttek", merthogy a takarítószolgálat új, és mostanság "nem találnak semmit....", legalábbis a talált tárgyas kolléga szerint...!A nyugatiban (kb félóra kékszámos telefonálgatás után) találtam egy hölgyet aki hatalmas "édes Istenem, Istenem..." Sóhajtozások közepette (merhogy dolgozni is kell sajnos), hajlandó volt  elárulni a vonatom vasárnapi járatszámait. Mert ugye minden induláskor újat kap. Nos úgy döntöttem kimeeek magam az állomásra és meggyőződöm róla hogy a jól székalá dugott fekete kofferemet megtalálta-e valaki, vagy sem. Jött is a vonat "idő előtt", kértem a kallert had fussak körbe mert pontosan tudom hova tettem a cuccost, csak egy fél percet adjon.
"Nem lehet, menetrend van!" jött a válasz. Kedvem lett volna megkérdezni a kedves úrtól hogy én mint FIZETŐ UTAS, miért nem kapok fél percet, ha NEKEM fontos, és miért kell szinte napi szinten várnom minimum 10-15, de nemritkán 30-40 percet reggelente a vonatra ha MENETREND VAN ????!! De legfőképpen miért van az hogy az MENETRENDSZER program bevezetése óta már számtalanszor előfordult hogy a reggel 8:47-es vonat saccper 45 percet késett, (be sem mondta a hangos bemondó a késést előre hogy esetleg választhassak a körülményesebb BKV vagy a MÁV között) és ez idő alatt Esztergom irányába elment  két vonat is. Fordítva ez még nem fordult elő! Megértem hogy nehézkes megoldani, ki-mikor menjen-vagy maradjon, mert elég keskeny az északi összekötő, de a zipzár elv azért hasznos lenne.
A hab a tortán csak az hogy aznap vasárnap amikor kint voltam az állomáson nem elég hogy korábban jött mint az elő van írva, de  indulási idő előtt el is hagyta az állomást úgyhogy ha valaki nem volt ott menetrend előtt annak stand by egy órácskára az esőben, mert fedett váró az nincs.
 
Üdvözlettel : Olcsibácsi

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr1324086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony Almeida 2008.02.04. 09:04:17

JObban vigyázz rá legközelebb.

1ébként együttérzek veled és igazad van.

Akashi Kaikyo 2008.02.04. 19:07:33

Én ezért tekerem a kezemre a válltáska pántját.

Zambori Zita 2008.02.08. 09:01:12

Hát ez szép! Csak együttérezni tudok!Azért egy fúró nem olcsó mostanság... és talán az is tagadta, aki megtalálta... Vagy épp a kaller találta meg, aki nem engedett fel??
süti beállítások módosítása