MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Közlemény

2008. január 03. - georgejr
A MÁV-START Zrt. tájékoztatást ad a 2008. január 2-án az időjárás miatt kialakult rendkívüli helyzettel kapcsolatos visszatérítésekről.


A MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. üzletszabályzata alapján az időjárási körülmények miatt bekövetkezett késések, változások vis maiornak minősülnek. Ilyen esetekben a vasúti személyszállító társaság nem kötelezhető a menetjegyek visszatérítésére.


A MÁV-START Zrt. - egyedi elbírálás alapján - azon utasainak, akik a fenti napon más közforgalmú helyközi tömegközlekedési eszközt vettek igénybe a fel nem használt egy útra, illetve menettérti útra érvényes menetjegyek árát visszatéríti.

Ezenfelül, a 2007. december és a 2008. január hónapra félhavi bérlettel, havibérlettel, vasutas félhavi bérlettel, vasutas bérlettel, tanuló félhavi bérlettel, tanuló bérlettel (továbbiakban: bérlet) rendelkező más közforgalmú helyközi tömegközlekedési eszközt igénybevevő utasok részére a vasúttársaság költségtérítést biztosít.


Amennyiben a bérlettel rendelkező utas, más tömegközlekedési vállalat közforgalmú helyközi közlekedési szolgáltatását (VOLÁN, HÉV, stb.) vette igénybe, részére a MÁV-START a beküldött, eredeti tömegközlekedési menetjegyek alapján (maximum 2 darab) a vasúti bérlet kilométer távolságával megegyező, dolgozók esetében teljesárú, tanulók esetében 50%-os, 2. kocsiosztályra szóló vasúti menetjegy árának megfelelő összeget térít meg. Egy utas egy oda és egy vissza útra szóló menetjegy alapján igényelheti a költségtérítést.

Helyi tömegközlekedési menetjegy (például: BKV jegy) alapján költségtérítésre nincs lehetőség.


A távolsági közlekedésben az InterCity járatok késésekor az üzletszabályzatban leírt eljárásnak megfelelően a pótjegyek árát a 15 percet meghaladó késések esetében, a pénztárakban visszatérítjük.


Visszatérítési igényeiket a MÁV-START Zrt. ügyfélszolgálata kizárólag a következő címeken fogadja :
      levélben: MÁV-START Zrt. Központi Ügyfélszolgálat
      1426 Budapest, Pf.: 56.
      faxon: 06 (1) 511 2093
      e-mailben: eszrevetel@mav-start.hu

Kérjük kedves utasainkat, hogy legkésőbb 2008. január 10-ig küldjék meg a visszatérítésre vonatkozó igényüket.



MÁV-START Zrt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr70283426

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Magyar Beteg 2008.01.09. 00:11:44

Hála a BKV-nek több a fagyott hajléktalanA tavalyinál sokkal több hajléktalan kerül be szinte teljesen kihűlve a kórházakba, és emiatt sokukon már nem is tudnak segíteni. Ráadásul a legtöbb hajléktalan, amint teheti, visszamegy az utcára, mert nem akar be…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya.bacsi 2008.01.03. 18:44:42

Olvastátok az Elvira-n a következő szöveget?

"A rendkívüli időjárási körülmények miatt..."

Milyen rendkívüli időjárási körülményekről írnak? Sima téli idő van hóval és faggyal...

Nyáron javaslom, írják ki, hogy extrém meleg van, és rendkívüli időjárási körülmény, mert süt a Nap. Tavasszal a pollenszemek meg a méhek lesznek a késések okai?

Na, ez már röhej!

A csúcskommunikációs csapatnak meg nem ma kéne közleményt kiadni, hanem tegnap kellett volna helyt állniuk, de megbuktak. Őket is lapátra lehet simán tenni...

petya.bacsi 2008.01.04. 13:32:02

Na, itt a kedvenc komminikációs-teamem közleménye a szerdai attrakcióról. Persze, magyarázkodni csak utólag tudnak, mikor élesben kellett volna magyarázkodni, akkor meg össze-vissza beszéltek...

www.mav-start.hu/hirek/hir.php?mid=1477cf31517e86

Gondolom sok blog-olvasónak és vonattal utazónak ismerős a következő mondat:

"A MÁV-START járatain 2008. január 2-án esetlegesen tapasztalt aznapi menetrendel kapcsolatos hiányos vagy hibás utastájékoztatásért és az ebből adódó kellemetlenségekért ezúton is szíves elnézésüket kérjük."

Kedves Kommunikáció-team!

Az év 365 napján hiányos az utastájékoztatás, nem csak január 2-án, és felhívom figyelmüket, hogy a menetrendel szót HELYTELENÜL írták, ugyanis

menetrend+vel=menetrenddel...

(tovább nem olvasom a közleményüket, mert nem érdekel a magyarázkodásuk.)

petya.bacsi 2008.01.05. 09:48:40

Hoppácska!!! [(C) - Palik László]

A Mav-start.hu oldalon javították a közleményben a helyesírási hibát! :)))) Akkor tényleg olvassa a kommunikációs-team a blogot :P

tomi79 2008.01.10. 21:26:45

És mi köze a fagyott hajléktalanoknak a BKV-hoz? Meg a MÁV bloghoz?
süti beállítások módosítása