MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Kamuzik a hangos

2007. november 14. - georgejr
Ez már tényleg felelőtlenség és pofátlanság csúcsa. Amikor nyilvánvalóan félretájékoztatják az utasokat, vagy ismét nem működött a MÁV-on belüli kommunikáció? Nem ez lenne az első eset...

Sziasztok!

 
Élek a lehetőséggel.

Tegnap Monorierdőn vártam a vonatra, 20.20-kor kellett volna beérkeznie. 20.40-kor bemondták a hangosbemondón, hogy fél órát késik. Tehát 20.50. Miután már egy órája álltam a megállóban a havas esőben, felhívtam a tudakozót, majd a MÁV tudakozót. Egy nagyon kedves lány utána telefonált, hogy a vonat 1 óra 20 perces késéssel indult el Szolnokról. Tehát 20.40-kor, mikor bemondták a fél órás késést, már tisztában voltak vele, hogy a vonat mikor fog beérkezni.


Bestoppoltam Kőbánya-Kispestig, biztos ami biztos. Ott panaszt akartam tenni a MÁV pénztárnál, de azt mondták, csak a pénztárral kapcsolatban tehetek panaszt, nekik semmi közük nincs ahhoz, hogy Monorierdőn nem tájékoztatják az embereket. Mikor megkérdeztem, visszafizetik-e a jegy árát, amit előre megvettem, azt mondta, tud adni igazolást arról, hogy késik a vonat. Ha beért Kőbányára, ha megvárom hogy beérjen…

Igazából nem lett volna semmi probléma, ha bemondják, mennyit késik a vonat, hiszen Monorierdőn mindenki öt percre lakik a vonatállomástól. De 80 percet várni a megállóban, ahol csak a jeges vizet csapja az arcodba a szél, meg az elszáguldó gyorsvonatok a jeges levegőt, valóban nem volt kellemes élmény.


Köszi,

Krisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr59227873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2007.11.14. 07:47:47

"Igazából nem lett volna semmi probléma, ha bemondják, mennyit késik a vonat, hiszen Monorierdőn mindenki öt percre lakik a vonatállomástól. De 80 percet várni a megállóban ... nem volt kellemes élmény."

A MÁV tájékoztatása tényleg csapnivaló sőt félrevezető .... De ha tényleg öt percre laksz, akkor miért nem indultál már akkor haza, amikor bemondták, hogy félórát késik a vonat...???

Manyizga (törölt) 2007.11.14. 09:47:49

Hoppácska: azért mert Budapestre akart eljutni. A kiinduló állomásra ér ki 5 perc alatt... Anyám...

Amúgy azt is rendszeresen eljátsza a hangosbemondó Cegléden, hogy nem mondja be, hogy késik a vonat 15 percet, hanem a menetrend szerinti időben bemondja, hogy érkezik. Az emberek kimennek és várnak. Majd 8 perc múlva ismét bemondja, majd újabb 6 perc múlva ismét. Így "nem maradt nyoma"
a késésnek.

Adani 2007.11.14. 10:41:07

Cegléden olyan is volt ,h bemondta, h jön, nem jött, aztánvégre bevánszorgott és bemondta, h késett gyorsvonat jön.

PRH (törölt) 2007.11.14. 23:09:31

Az utastájékoztatással komoly gondok vannak. Szolnok ha késve indít lejelenti a központnak...persze a közbeeső állomásokat nem értesíti senki, csak az előző, hogy elindúlt-e már onnan vagy nem.

Ede H. Bomber 2007.11.17. 20:56:43

Hoppácska, RÉGI blog.hu ösmerős, TE MÉR KOMMENTOLSZ egy albertirsai izébe be??!

Alapvetően CEGLÉD KÖRNYÉKE az ország LEGLÚZEREBB környéke.

Köztük is legmagasabb a mélypont Albertirsán.

A vonat ezt tudja.

Aztán a helyi vasutasok albertiek vagy irsaiak, és ez jelentős HÁTRÁNY a vasútüzemeltetés szempontjából.

Hogy HAZUDIK A BEMONDÓ, az nem új: a FALUBAN mindenki HAZUDIK, pletykál, kitalál, kifacsar információt.
Miért pont a VASÚTI INFORMÁCIÓ lenne más??

(Ráadásul a Vasúti FŐPÁLYAUDVAR épületében egy kocsma és egy büffet van, szoros összefüggésben a HANGOSBEMONDÓ állapotával...
(ld. P. HOWARD: Három testőr Afrikában)

szti 2007.11.21. 10:38:15

máv-éknál ez már csak így megy...5. éve vonatozom mindennapos szinten! Sok hasonszőrű példát tudnék hozni! Egy a sokból: január eleje, esett némi hó...állomáson várjuk a vonatot..főleg középiskolások...nem jön...fél óra múlva sem...be nem mondják...egyszrecsak begurul egy gyors (nálunk alapból csak személy áll meg!) Nézünk ki értetlenül hogy akkor erre most felszáljunk-ne szálljunk..hangos néma...egyszercsak mozodvenyzető kiszól az balakon: Mozogjatok má' hát nem igaz bazzeg, nem látjátok hogy sietnénk..stb---->a késéről persze igazolást nem kaptunk...nem értek rá a forgalmi irodában!

szti 2007.11.21. 10:40:52

js bocs..másik kedvenc: Jön a vonat, hangos megszólal:
- személyvonat érkezik a harm..a negyed, vagyis a harmadi..nem a negye..a vágányra indul tovább BP. Keleti..
De lagálább jött..:P
süti beállítások módosítása