MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Hajnali késés talány

2007. november 13. - georgejr
Chipetke nem tudja miért késett a vonat. Valakinek némi infója van?

Üdv!
Talán érdekes lehet ez is. Ma reggel (2007.11.11.), a 8510-es kanizsai személy Pettendig minimum 25 (lehet, inkább 30-35) percet késett. Félreértés ne essék, a 30a (Budapest-Székesfehérvár) közlekedését alapvetően jónak tartom, az átlagos késés 5 perc alatt van (mondjuk ebben az is benne van, hogy időről időre korábban megy el tőlünk a vonat, mivel csak megállóhely). Viszont nagyszerű volt ott szobrozni a megállóban hajnali fél 5-től, enyhe jeges szélben.

Körülbelül 25 percet vártam a vonatra, utána nem volt idegem hozzá, mégiscsak be kellene érni dolgozni (ha a napi _első_ vonat akárcsak 10 percet késik, már nem biztos, hogy esélyes időben beérnem a munkahelyre, pláne hétvégén. Fehérvárra járok be, a helyi közlekedés ilyenkor ritkább, a taxi nem alternatíva (kb. 1600 HUF), gyalog meg olyan 45-50 perc kellene (vagyis ha pontos a vonat, akkor talán beérnék gyalog is)). Nem tudom, hogy mi verhette el ennyire az _első_ vonatot. Valakinek esetleg van valami infója, hogy miéert is volt ez? Mennyit késett Fehérvárig? Szerencsére egy kicsi kocsit (na jó, Suzukit) fenn tudunk tartani, így beértem időben dolgozni, de mindez egy vasúti fővonal mellett? Szívből sajnálom azokat a melósokat, akik emiatt elkéstek. Azt hiszem itt már nem jó az a megoldás sem, hogy eggyel korábbi vonathoz kimenni, mert az ugyebár nincs. Tegyük hozzá, utastájékoztatás lehetséges volna, a hangosbemondót Kápolnásnyékről kapjuk, hallottam is már korábban egy-két alkalommal működni. Általában viszont a hangszórók csendesek. Most is. Ami tény, hogy közel vannak a házak a megállóhoz, a közel lakókat zavarhatja a hangosbemondó. (De végülis ők vették meg ott a házat, nem?). Másik kérdés, hogy tegnap vajh miért kellett ugyanezt a vonatot Fehérvár bejáratán úgy 1-2 percet váratni? Épp csak annyit, hogy a szokásos busznak jól megnézhettem a hátát, úgy 100 méterről, mehettem a későbbivel, aminek a menetideje is hosszabb (más útvonal) és épphogycsak beérek vele.

K. Mátyás (chipetke)

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr75226204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balage85 2007.11.13. 20:00:32

Már reggel el kell kezdeni késni, hogy estére összejöjjön a minimum 1 óra. :)
süti beállítások módosítása