MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Szegedtől nagyon messze van Békéscsaba vasúton

2007. szeptember 21. - georgejr
Forrás: hirhat.hu

Olvasóink jelezték, hogy komoly gondok mellett tette meg útját Szegedről Békéscsabára az a vonat, amely 13.03-kor indult el a Tisza-parti városból. Közel negyven percet vett igénybe egy beszámoló szerint, hogy a szegedi nagyállomásról eljusson a közeli rókusi pályaudvarra a szerelvény.

Egy olvasónk beszámolója szerint Rókuson újabb megpróbáltatás várt a vonat utasaira, hiszen a két kocsi közül az egyik nem tudta folytatni az útját. Ezt lekapcsolták a szerelvényről, ám utasainak csak kis része tudott átszállni a megmaradt kocsiba, hiszen az zsúfoltan indult a nagyállomásról. Ezen aligha lehet csodálkozni, hiszen pénteken óriási forgalmat bonyolít le a vasút.

A vonat végül közel hetven perces késéssel, 14.58 helyett, 16.02-kor ért be a békéscsabai állomásra. A beszámolók szerint az út folyamán az utasok semmilyen felvilágosítást nem kaptak a vonaton arról, hogy mi történt, és mire számíthatnak.

A Hír6 elsőként az államvasutak békéscsabai állomásfőnökségét kereste, majd a békéscsabai pályaudvar Gépészeti Főnökségét. Itt azt a nem hivatalos információt kaptuk, hogy a nemrégiben vásárolt orosz motorvonat számítógépe mondta fel a szolgálatot, ami a vonat leállásához vezetett.

Próbáltunk kapcsolatba lépni a vasutak szegedi központjával, sikertelenül. Ezt követően fordultunk a MÁV ZRt. Információjához, ahol Both Ferenc sajtóügyeletes érdeklődésünkre megerősítette, hogy valóban az orosz gyártmányú motorvonat számítógépe hibásodott meg.

Nem túl gyakori-e ez a hiba, ha két egymást követő napon megtörténik? ─ tettük fel a kérdést a sajtóügyeletesnek annak kapcsán, hogy csütörtökön a Szegedről 16.46-kor Békéscsabára induló vonat több mint negyven percet vesztegelt hasonló problémák miatt az orosházi állomáson. (Az utasokat ekkor sem tájékoztatta senki.) Kérdésünkre Both Ferenc határozott nemmel felelt. Ha a két egymást követő napon bekövetkező hiba nem számít gyakorinak, akkor mi? ─ érdeklődött hírportálunk, és erre azt a választ kaptunk, hogy az egymást követő három jelentene gyakoriságot.
B. P.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr50172547

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Skin Appearance 2018.05.27. 21:51:32

Budapest Cruise Silverline - silverlinebudapestrivercruise

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocko- 2007.09.21. 19:18:51

azt hittem másképp van távol. tudomásom szerint még mindig (?) budapesten át lehet vasúttal eljutni szegedről pécsre.

Törzsgyökeres szentesi 2007.09.21. 19:40:19

Ez gyakran előforduló probléma a 6341-es sorozatú /usgyi/ motorvonatoknál. Tegnap a 7216-os Szolnok-Szentes közti személyvonat is csak ezért volt szimpla usgyi, mert a számítógép nem engedte a másik egység összecsatlását. A 7216-os vonat nem ritkán szintén órát késik e meghibásodás miatt.
Én mindenesetre úgy terveztem volna meg a gépet, hogyha a számítógép vmi oknál fogva makrancoskodik, akkor manuálisan is meg lehetne oldani a motorvonatok összecsatlását.

Törzsgyökeres szentesi 2007.09.21. 19:42:43

Ja, ezen a problémán az segíthet, ha végre megvenné a vasút a középkocsikat az usgyikba, mert akkor elvileg ki lehet váltani az ilyen csatolt usgyikat.

Dzsimbo · http://teszkopolisz.blogspot.com 2007.09.21. 20:02:38

Legalább a humorérzéküket nem vesztették még el a mávnál :)

Adani 2007.09.22. 11:09:24

Az uzsgyik tényleg tudnak érdekes dolgokat produkálni. Olyat is hallottam, h valakit bezárt a retyóba, mert nem engedte kijönni, ugynais hiába nyomta az ajtónyitó gombot nem nyílt, végül csak kinyitották valahogy. Mellesleg Békéscsaba-Szeged között a pálya is borzalmas, főleg Telekgerendás és Csorvás körül ott aztán dobál rendesen az Uzsgyi.

szjmn · http://zawar.hu 2007.09.23. 15:27:26

Adani igen, azért nem engedte ki, mert betelt a wc és olyankor nem lehetett használni. csak hát aki betelítette az bentmaradt, büntetésből, vagy csak mert erre senki nem gondolt. de azt hiszem utána kikapcsolták ezt a dolgot..
süti beállítások módosítása