MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Homáros sztori

2007. szeptember 06. - georgejr
Homáron leltem. Amikor a kaller nagyobb úr mint a rendőr:

Kedvenc vasuttarsasagunk meg a sokat probalt utazoknak is tartogat meglepeteseket. Tortenetunkben a meglepetes egy kalauz szemelyeben jelentkezik, aki a bicikliszallito mellett allva, a kis bicikliemblema alatt a vegsokig elmenve vedelmezi allaspontjat, hogy ott biciklit szallitani marpedig nem szabad.

A hibat ott kovettem el, hogy biciklim tarsasagaban Becsbe szerettem volna utazni. Vonattal. Aki kulfoldre utazik, szerencsere megteheti, hogy nem MAV szerelvenyre szall, az EuroCity jaratok kozott indulnak az osztrak vasuttarsasag joval kenyelmesebb szerelvenyei is. A kenyelem mellett kozlekedeskulturaban is a MAV elott jar az OBB: minden vagon mindket vegen kulon biciklitarolot helyeztek el.  A kalauz azonban sajnos MAV-os. Nyilvan szakmai buszkeseget serti, ha a csunya imperialista nyugati infrastrukturat hasznalni is kivanja az utas, meg elkenyelmesednenk. Ervelese szerint a MAV belso szabalyzatban tiltja a bicikliszallitast az EuroCity jaratokon: le kell szallnom.

Mivel ezt - ertheto modon - nehezen akarodzott elfogadnom (kezemben meregdraga nemzetkozi jegyemmel), a holgy rendort hivott. Vicces fordulat ekkor allt be a tortenetben, a rendor ugyanis nekem adott igazat. Felhivta a figyelmemet arra, hogy ugyan most le kell szallnom, de panaszt tehetek az intezkedo kalauz ellen. Ehhez segitsegul elkerte a kalauz holgy adatait, aki egeszen vicces modon megtagadta ezt, arra hivatkozva, hogy most epp nincsenek nala a papirjai, majd tavozott a mar indulo vonaton.

Igy esett, hogy a rendor tarsasagaban ketten tettunk panaszt a MAV forgalmi irodajan. Kivancsian varom, hogy szeretett vasuttarsasagunk mennyiben azonosul eljaro kollegajanak viselkedesevel.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr89159254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.09.07. 00:14:18

Hááát... homáron már elhangzott: kalauznak 100%ig igaza volt.

T. bátya 2007.09.07. 09:02:28

A homáron majd megnézem, hogy miért volt igaza a kalauznak, de azért ez így elég szép. Ha egyszer ott a bicó szállítására alkalmas kocsi... Na mindegy. Magyarország. MÁV. (Ja, és hogy a rendőr kérésére nem igazolja magát....)

Kismanó 2007.09.07. 11:23:15

Ezt most nem értem. Nem azt írta, hogy nem EuroCityn utazott?
Akkor nem hivatkozhat arra a kjalauz, hogy az EuroCityn tilos a kerékpárszállítás.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.09.07. 12:25:55

Pont azt írja, hogy osztrák szerelvény, és EC, amin mind magyarországon mind pedig ausztriában tilos a kerékpárszállítás, az itteni leírásban nem szerepel semmi a kerékpárjegyről, de ha azonos vonaton, rendőr hívós, leszállítós, bicajos történet nem történik kettő, akkor kiderül, hogy emberünknek kerékpárjegye sem volt...

Ariadne12 2007.09.08. 10:39:43

Emberek, legalább tőletek itt elvárható lenne, hogy megnézzétek a MÁV Start honlapját. Az Elvirán kerósként jelzett vonatokon természetesen lehet kerékpárt szállítani, mind2 irányban:
www.mavstart.hu/res/nemzetkozi_kerekparszallitas2007.pdf. ;)

Ariadne12 2007.09.08. 10:46:35

El is határoztam, hogy a következő Fertő-tó körre úgy megyünk, hogy Bécsig vonatozunk a bringákkal, onnan tekerünk le a tóhoz, majd beszámolok a fejleményekről. Szeretem a kihívásokat. :D

Ariadne12 2007.09.08. 11:01:56

Bocs, hogy nem egyben írtam, de még egy link arról, hol (pl. Keleti és Déli) és mennyiért (4 €) lehet kerójegyet váltani.
www.mavstart.hu/res/1_EURegio_Special_MAV_OBB.pdf

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.09.08. 12:18:41

Akinek van kerékpárjegye, és azt az a pár vonatot választja, amelyiken lehet is, annak lehet is, akinek nincs jegye hozzá, nincs érkezése olyan vonatot választani, annak nem lehet :) Ilyen egyszerű :)

Ariadne12 2007.09.08. 15:36:17

Valóban, de a vita jó része arról szólt, hogy sokak szerint nem lehet EC-n kerékpárt szállítani, és amit az Elvira mutat, az nem helyes. Nos, ez nem így van. ;)
süti beállítások módosítása