MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Vizuális utastájékoztatás

2007. június 28. - georgejr
Mindenki ismeri a Keleti vizuális utastájékoztatóját, vagyis a zörgő, forgó táblát. Peti küldött egy pár fotót annak kistestvéreiről. Hát nem édesek?



A képek Kelenföldön készültek. A késéses-nemdohányzós tábla nyerte 5-ből 3 arányban a versenyt.
 
Egyébként érdekesek ezek a táblák, mert azt figyeltem meg, hogy amikor csak egy mezőn van módosítanivaló, akkor is elkezdi tekerni azokat a mezőket is, amik nem módosulnak. Na meg a Keletiben (és Kelenföldön is) ilyenből van a nagytábla is. Az kész katasztrófa. Miért nem képesek legalábnb úgy megcsinálni, hogy az összes sor egyszerre frissüljön, ne csak egyszerre egy sor? Mert így legalább 5 percig tart míg átírja az egész nagytáblát.
 
Peti

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr62107504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Division 2007.06.28. 16:52:28

Az a vicc, hogy a Keletiben kb 10 éve szerelték fel ezt a borzalmat. Elötte pontmátrixos táblák voltak.

excelsiopr 2007.06.28. 18:18:01

Ott legalább van vizuális utastájékoztatás.
Békéscsabán pl. az sincs.
Ennél már csak a Rábai Balázs féle hangos utastájékoztatás jobb:-)
De hát szeretünk táncolni, gyerekek:-)

Adani 2007.06.28. 22:50:13

Hát ja Békéscsabán a régi jó papír alapú táblázat van, onnan kell kinézni mi indul és honnan. Egyébként utastájékoztató kattogó tábla van Szolnokon és Kecskeméten is. Szolnokon a bejáratnál ( ahol a jegypénztárak vannak) és a vágányok mellett is van, Kecskeméten bent az épületben a pénztárnál és kint az első vágány előtt az épület falán.

A békéscsabai állomás már elég régi, ha jól tudom akkor fogják felújítani mikor elérnek odaáig ,a 120-as vonal pályafelújításával. Most Bp-Szolnok és Tiszatenyő és mezőtúr között csinálják ( itt duplavágányossá építik át, ugyanis eddig itt cska egy vágány volt). A tervek között van az állomáson aluljáró építése ( és összekötés a buszpályaudvar aluljárójával), valamint az egyik teljes sorompós átjáróhoz ( a Tesco mögött) aluljáró, mert ott szinte mindig le van csukva a sorompó, mert belóg az ipervágány is, meg a tehervonatok is, mikor rakodják őket), ahol jelenleg, csak a gyalogosoknak van aluljáró.

Az megint más mikor érnek ide vele és mégis mikor kerül ezekre sor.

Az meg a másik érdekes dolog, h az elvileg duplavágányos pályán miért nem használják Murony után a bal oldalit ( vastagon rozsdás, és az új elkerülőn lévő felüljáró után a felsővezeték sincs kihúzva fölötte). Gyakorlatilag Murony és békéscsaba között egyvágányos pályaként üzemel.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2007.06.29. 15:47:43

Ez mind a letünt idők emléke, ennél van sokkal high tech-eb tájékoztatás is: előkapod a WAP-ot vagy a PDA-dat esetleg a laptopot valamilyen nettel, oszt fel az Elvirára... A GPRS csomag 4 éve 300 Ft volt per hó, ami magába foglalt 10 MB forgalmat. Ne mondd, hogy a telcsid nem gépes wapra....

Az persze más dolog, hogy pl. a késések NEM jelennek meg az Elvírán. De a legjobb, ha ilyen ügyben megkérdezel VERbálisan egy vasutast. A legtöbb segítőkész. Ha már semmi sem működik, akkor meg már nagyon itt van a helye a posztnak !

Adani 2007.06.29. 19:56:54

Nekem Wapstart csomagom van. 13ft/10KB

Egyébként ja, vagy segítőkész a vasutas vagy flegma és közli, h "ki van írva".

Blackmore 2007.06.30. 18:17:15

Azon gondolkozott már vki, miért vannak meg a táblán a perc első számjegyében 6-9 között is a számok? Esetleg felkészültek, hátha megreformálják az időszámítást?

Adani 2007.06.30. 20:29:32

Nincs kizárva, biztos ez amolyan unikum. Eddig a metrónab a számláló volt ilyen, ugye sokáig azt mutatta, h mikor ment el az előző metró, ami egyedül Bp-n létezett ugye értelemesebb dolog azt közölni ,h a következő mikor jön. Állítólag ezt már megoldották, de én már évek óta nem ültem metróra, mikor utoljára metróztam még nem sikerült ezt megoldani.

DeluksZ 2007.07.01. 00:48:06

Megoldották már a metroban (M3 tuti), és azt kell mondjam, pontos. 30 mp-es intervallumokat jelez.

norti 2007.07.01. 08:59:55

Elvira a vágányt sem mutatja, nemcsak a késést. Messze vagyunk még Svájctól, nagyon messze...
süti beállítások módosítása