MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

A vasasok is részt kérnek a privatizációs bevételekből

2011. december 02. - Vittore.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség szerint megbonthatja a formálódó szakszervezeti egységet, hogy a vasutasok ötmilliárd forintot kapnak a MÁV-Cargo privatizációs bevételéből.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség üdvözli, hogy a vasutasok részesülnek a MÁV-Cargo privatizációjából befolyt bevételből, ugyanakkor a kormány eddigi, a szakszervezetekkel kialakított kapcsolataiból adódóan önkéntelenül is több kérdés fogalmazódik meg – mondta Balogh Béla, a szakszervezeti tömörülés elnöke.

A szakszervezeti vezető ezek között említette: „vajon pozitív irányba változik a kormány többi szakszervezethez való viszonya is, amelynek a vasutasok számára biztosított pénz a kezdeti lépését jelenti?”

A vasasok felvetették: „lehetséges, hogy ezzel a lépéssel a kormány a szakszervezetek erejét akarja megosztani, látva a lassan kibontakozó egységet, illetve a munkavállalókat akarja egymás ellen hangolni, mivel érezhetően egyre többen kezdenek hasonlóan gondolkodni és egyre nagyobb egység van kialakulóban a kormány intézkedései ellen?”

A Vasas Szakszervezeti Szövetség működési területén levő számos privatizáció esetében ugyanilyen kormányzati álláspontot szeretne látni, mert minden kisebb és nagyobb vállalkozás korábban állami tulajdonú volt, mint például a telefongyár, a Ganz Mávag, a Csepel Művek, a December 4. Drótművek, a Lehel Hűtőgépgyár, a Dunai Vasmű – emlékeztetett Balogh Béla.

Forrás: MTI

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr903432748

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vasutas követelések ára 2011.12.04. 17:59:18

Egyszerűen megáll az ész. Jobban mondva megint megáll, vazze, hogy a vasúttal foglalkozó blog-ra is kikacsintsunk. A vasutas szakszervezetek először is nagyon köszönik, hogy megkapják majd az ötmiliárdot, de egyből azon törik a vasas fejüket, hogy álla...

Trackback: Gaskó István utolsó megkísértése 2011.12.03. 18:09:13

Csak azt feledte volna, azt a mozdonyvezetőt. Aki már mindkét veséjét eladta, és most télen egy tehervagon tövében, meztelenül, sebes kézzel csócsált egy fagyott marharépát, és amit kidobott mákszemnyi gyomra, menten nyalta is vissza, akár egy kóborkut...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ahoj- 2011.12.03. 15:57:08

A Diósgyőri acélművek dolgozói meg a Borsodchemesek miért nem kaptak részesedést? Ennyivel mindenki kaphatna az állami pénzekből, mi jogon kapnak a vasutasok? Olyan f..szán dolgoznak hogy minden vonat percre pontosan ér be, tisztaság és rend van, és udvariasak a kallerek?

Pretoryan 2011.12.03. 17:33:17

A mivel duplán vagyok a MÁV nettó befizetője (ugye keményen adózom, és még fizetem a bérletet is) én is kérnék egy részt, duplát lehetőleg!

fővizsgáló 2011.12.03. 19:55:53

@Ahoj-: hidd el, nem a vasutasokon múlik, hogy késik-e, avagy mennyit az adott vonat. Èn ha tehetnék többet, azzal az utasokat veszélyeztetném

fővizsgáló 2011.12.03. 19:57:01

@Pretoryan: a vasutasok nem fizetnek adót.......

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.12.03. 23:11:41

Én anno ipari tanuló voltam a MÁV-nál. többek között az én akkori munkám is lehetővé tette, hogy most, ennyiért el lehessen adni a cargót. Én ezért nem kapok valamit? Mondjuk kétezernek karácsony előtt úgy örülnék.

lyken 2011.12.04. 11:09:40

Én is részt kérek az ügyletből! Hosszú évekig rendszeres anyagi hozzájárulásokkal finanszíroztam közvetetten a Cargo-t. Ezen áldozatos hozzájárulásaim alapján -körülbelül 2 millió befektetőtársammal együtt- tiltakozunk a diszkriminatív kifizetés ellen! Követeljük, hogy mi is kapjunk a karácsonyfa alá az 5 milliárdból!

Pretoryan 2011.12.04. 11:19:50

@fővizsgáló: De! De az kb olyan mint mikor a mosónő a saját ruhája kimosásáért fizet saját magának csak hogy legyen számlája.
A vasutas és családja viszont nem fizet a jegyekért. (amúgy a vasutastól nem is sajnálom)

lyken 2011.12.04. 13:21:32

@Pretoryan: "A vasutas és családja viszont nem fizet a jegyekért. (amúgy a vasutastól nem is sajnálom)"

Igen is, meg nem is. Bérkompenzációként adják nekik. A lényeg, hogy a munkájuk fejében kapják. Tehát fizetnek érte. Bár mikor utoljára ilyet láttam, akkor 87000 körül volt talán megállapítva az értéke és a tulajdonosa eközben utazott évente 30.000 körül. Nem akkor a biznisz, mint az ára után gondolná az ember.
süti beállítások módosítása