MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

50%-os kedvezmény az ünnepre utazóknak

2011. augusztus 18. - Vittore.

A MÁV-Start Zrt. kiadott egy közleményt, mely szerint a budapesti Déli-, Keleti- és Nyugati-Pályaudvarokra 50%-os kedvezménnyel vehető igénybe jegy, az augusztus 20-i ünnepi időszak alatt.

A kikötések közé tartozik, hogy másodosztályon utazzon az utas, illetve az utazást augusztus 20-án 20:00-ig be kell fejezni a Budapestre tartó irányban, hazafelé pedig 21-én 24:00-ig érvényes a kedvezmény. A jegyeket nem kell lepecsételtetni és a GySEV Zrt. járataira is érvényes a lehetőség.

A közlemény teljes szövege:

Féláron vasúton az augusztus 20-i, budapesti ünnepi eseményekre – mentesítő vonatok a budapesti és a debreceni tűzijátékról visszautazóknak


MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. 50 százalékos, alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a Budapest Keleti, a Budapest Déli és a Budapest Nyugati állomásokra, az augusztus 20-án megrendezésre kerülő Szent Jobb körmenetre, a Szentmisére valamint a Tűzjátékra utazók részére. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. osztályon vehető igénybe, 1. osztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni. A kedvezményes utazás leghamarabb augusztus 19-től vehető igénybe; az odautazást augusztus 20-án, Budapestre menetrend szerint 20 óráig megérkező vonattal, a visszautazást pedig augusztus 21-én 24.00 óráig kell befejezni. A félárú menettérti jegy a visszautazásra külön megjelölés nélkül érvényes, tehát nem kell a menetjegyeket lebélyegeztetni.

A tűzijáték után - a várhatóan megnövekvő utasforgalom megfelelő kiszolgálásának érdekében - a Nyugati pályaudvarról mentesítő vonat indul Szegedre 23:30 perckor, Tatabányáról Oroszlányba pedig (csatlakozva a Déli pályaudvarról 23:21 perckor induló és Tatabányára 0:12 perckor érkező vonathoz) augusztus 21-én 0 óra 20 perckor. A debreceni Virágkarneválról és tűzijátékról visszautazók eljutását segítve is indít mentesítő vonatokat a személyszállító vasúttársaság: Debrecenből 21:31 perckor Szolnok irányába, 22 és 23 óra között pedig különböző időpontokban Nyírábrány, Nagykereki és Mátészalka és Tiszalök állomásokra.

A tűzijátékot megtekintő utasok hazautazásának megkönnyítése érdekében egyes vonatokat a menetrendben meghirdetettnél hosszabb útvonalon közlekedtet a vasúttársaság: a Debrecenből 22:45 perckor induló vonatot Tiszafüred helyett Füzesabonyig, a Kőbánya-Kispestről 22:32 perckor induló vonatot Kunszentmiklós-Tass helyett Kiskunhalasig, a Déli pályaudvarról 23:21 perckor induló vonatot Komárom helyett Győrig, illetve szintén a Déli pályaudvarról 23:01 perckor induló vonatot Pusztaszabolcs helyett Dunaújvárosig.

Az augusztus 20-i ünnep kapcsán az idei évben nem változik a vonatok közlekedési rendje. A MÁV-START Zrt. a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító vonalakon - az igényekhez és lehetőségekhez igazodva - a kényelmesebb utazás érdekében a vonatok szerelvényeit megerősítve, több járművel közlekedteti.

A személyszállító vasúttársaság az eddigi tapasztalatai alapján javasolja kedves utasainak - a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében - a menetjegyek, pót- és helyjegyek elővételi megváltását, vagy az internetes jegyvásárlás igénybevételét.

Az ünnepi vonatközlekedésről az ELVIRA menetrendi keresőben és a MÁVDIREKT helyi tarifával hívható 06 (40) 49 49 49-es telefonszámán lehet tájékozódni.

MÁV-START Zrt.

 

 

Veled is hasonló történt? Történeted, észrevételed, fontos közlendőd van, mely megjelenthet itt, az Új MÁV Blogon? Az e-mailt az ujmavblog@gmail.com címre küldheted, és mi kitesszük történeted!



Elindult hírlevelünk, ha érdekel a vasút, vagy olvashatónak találtad ezt a bejegyzést, akkor kattints ide, és olvasd a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr413163210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildi 2011.08.18. 17:50:58

pestre egy kedvezményest! onnantól akármeddig meg egy egészet. ilyenkor kell nagyit látogatni! ezzel jár boldog, boldogtalan.
mindig azt mondjuk rá, hogy igazoltatni a szent jobb ujjlenyomatával kell...:)
süti beállítások módosítása