MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Heti összesítő I.

2011. június 03. - Vittore.

Szeretném ezentúl hetente egy posztban összefoglalni az előző héten itt, az Új MÁV Blogon megjelentetett bejegyzéseket, így akinek nincs kedve sokat visszaolvasni, az is megtalálja itt a híreket. A hét nem feltétlenül 7-7 napot takar majd, hanem ahogy ráérek éppen elkészíteni az összefoglalókat, úgy kerülnek ide fel ezek.

A mai adag a május 28., szombat és a június 3., péntek között eltelt napokat fogja át.

Május 28-án, szombaton arról írtam, hogy a munkahelyemen az egyik kolléga arról beszélt, hogyan hajtotta el a vonaton lejmoló részeget. Mint a posztból kiderült, sikerült neki, ráadásul különösebb gond nélkül.

Május 29-én, vasárnap a saját véleményem osztottam meg itt a blogon, és én is, illetve a kommentelők is arra kerestük a választ, hogy vajon el lehetne -e adni a MÁV-ot, ha igen, akkor hogyan, kinek, milyen feltételekkel.

Még aznap este, feldobtam ide egy kérdőívet, biztatva titeket arra, hogy minél többen töltsétek ki. A kérdőívben arról érdeklődtem, mi az oka annak, hogy alig jönnek az olvasói levelek, s örömmel jelenthetem egyrészt azt, hogy eddig már 167-en töltöttétek ki a kérdőívet, másrészt meg most megint van pár napra elegendő olvasói levél. Küldjetek tehát még! :)

Május 31-én, kedden Tibor levelét olvashattuk, aki nagyon-nagyon megszívta az IC-vel, amikor a felsővezeték zárlatos lett, s egy hosszas tortúra vette kezdetét. Az út 3 órás késéssel ért véget, s a kommentek között is számos történet olvasható.

Június 1-én, szerdán egy elemzést készítettem a frissen kijött kormányjelentés alapján, mely a MÁV helyzetével és elmúlt években történő lezüllesztésével foglalkozik. Bár az elemzésem abszolúte politika mentes, mégis garantált a hangos anyázás a poszt olvasása közben!

Június 2-án, csütörtökön György írta meg a válaszát Tibor keddi levelére, melyben leírta a lerobbant IC-út előzményeit, s saját utazását képekkel is illusztrálta. Kiderült, hogy a Volán is hibás, hiszen elhajtotta a potlóbuszokat kérő MÁV-ot.

Június 3-án, azaz ma, pénteken Imre számolt be arról, hogyan próbálta visszaváltani fel nem használt félhavi bérletét, ami sajnos a pénztárban unatkozó szöszi miatt nem sikerült. Többszöri próbálkozás után Imrét a központba küldték a bérletével együtt.

-------------------------------

S akkor hadd ragadjam meg itt az alkalmat, hogy megköszönjem a blog olvasóinak a májusi hónapot, ez volt az első teljes hónap, amikor már én, Vittore üzemeltettem a blogot.

A blog újraindulása (számomra legalább is) teljes siker, hiszen a 38 májusi bejegyzést 82646 látogató 124693-szor nyitotta meg, s ezekre 1458 darab hozzászólás is érkezett. Remélem, hogy a blog júniusban is érdekes lesz a számotokra!

 

Veled is hasonló történt? Történeted, észrevételed, fontos közlendőd van, mely megjelenthet itt, az Új MÁV Blogon? Az e-mailt az ujmavblog@gmail.com címre küldheted, és mi kitesszük történeted!



Kérlek töltsd ki egyperces kérdőívünket az olvasói levelekről! Szeretnénk még jobbá tenni az oldalt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr922954892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Okos mackó 2011.06.03. 22:31:07

Hát... a látogatottság kimagaslóan irigylésre méltó...

Grat!

DePassant 2011.06.03. 23:26:19

Örülök, hogy újraindult a blog, és köszönjük meg Vittore eddigi munkáját. A látogatói adatok nagyon kecsegtetőek, remélem ez is ösztönzőleg hat a további blogolásra :)
süti beállítások módosítása