MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Újra itt a Balaton MIX

2011. május 01. - Vittore.

2011. május 1-től ismét kiadja a MÁV-Start Zrt. és a Balatoni Hajózási Zrt. a Balaton MIX nevű utazási jegyet, mellyel  a Balaton környéki vonatok és a menetrend szerint járó balatoni hajók vehetők igénybe. A másik hasonló hír, hogy májusban 400 Ft-ért Balaton kerékpárjegy is váltható, melynek segítségével az országból bárhonnan leutazhatunk a kerékpárral a Balaton környékére ezért a pénzért, ráadásul 1 napon belül korlátlan számban lehet fel- és leszállni a bicajjal.

Az utóbbi jegy egyértelműen jó, hiszen aki a Balaton környékén akar tekerni, annak kifejezetten jó, hogy 400 Ft-ért lehozzák a gépét, ráadásul akkor teszi fel a vonatra, amikor csak gondolja. A Balaton MIXről én azonban eddig még nem hallottam. Van valakinek tapasztalata ezzel a kedvezménnyel még tavalyról? Mennyire éri meg?

Vasúti kedvezmények a Balatonhoz utazóknak

A Balatonhoz utazók május 1-jétől az idén is vásárolhatnak "Balaton Mix" utazási jegyet, ami a MÁV-Start Zrt. és a Balatoni Hajózási Zrt. közös ajánlata a nyári szezonra, továbbá a kerékpárok szállításához is kedvezményt nyújt a vasúttársaság májusban - közölte a MÁV-Start az MTI-vel. 

A kombinált jeggyel a Balaton körüli vonatok és a menetrend szerinti balatoni hajójáratok vehetők igénybe díjmentes kerékpárszállítási lehetőséggel. A jegy felnőtt, gyermek, és családi változatban is kapható.

A megvásárolt Balaton Mix jegyhez 50 kilométer feletti távolság esetén további 50 százalékos menettérti kedvezményt is biztosít a vasúttársaság. Májusban kedvezményes, 400 forintos Balaton kerékpárjegyet is árusítanak a vasúti pénztárak. A jeggyel az ország bármely részéről egységes áron lehet kerékpárokat szállítani a Balaton parti állomásokra, és egy napon belül korlátlan számban fel és le lehet szállni velük.

 

Forrás: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr142868448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kerdesek05 2011.05.01. 22:32:47

gyors kérdés: Szerencsenynél, hány fokos szögben dől a vonat a megállóhelyen, hogy még épp fent marad a sínen?
nem gond ez a mávnak, hogy egyszer felborul ott majd a vonat?
ez hullámvasút??

Snake 2011.05.03. 14:10:34

@kerdesek05: Túlemelésnek hívják, a világ minden részén szabványok teszik KÖTELEZŐvé az alkalmazását. Nem fog kiborulni a vonat.

kerdesek05 2011.05.03. 20:22:51

@Snake: szabványok? mármint az szabvány, hogy a kocsi bal oldala a jobb oldalához képest eltér x nagy szögben?
az állomás felé lejt a dolog, az állomás felőli ablaknál ültem a kocsiban, mire megállt a vonat és lefejeltem az ablakot, a jobb oldali soron ülök meg mintha "egy emelettel feljebb" ültek volna hozzám képest:)

szerintem ez trehányság a máv vasútépítés részéről!

Snake 2011.05.04. 14:46:07

@kerdesek05: nézd meg a 4. oldalt: http://eki.sze.hu/ftpuj/LGB_ET007_1/Vasútépítéstan%20I_tankönyv/4.pdf

kerdesek05 2011.05.05. 22:43:30

@Snake: köszi.
de ahogy emlékszem ott a Szerecsenynél levő megállónál nincs íves pálya.
minden rendben van, megálló előtt, után, de pont a megállóban állás közben a vonat ferdén várakozik:)

ezért nem értem miért van az ott, sima pályának tűnt utazva.

Snake 2011.05.06. 02:08:43

@kerdesek05: Google Earth szerint pont kezdődő ívben fekszik.
süti beállítások módosítása