MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Kínaiak is részt vennének a MÁV korszerűsítésében?

2011. április 26. - Vittore

Egy érdekes cikket találtam:

Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a China Railway Construction Corporation vezetőjével 2011. április 19-én, Pekingben. A magyar vasúttársaság elnök-vezérigazgatója a Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, magyar-kínai kapcsolatokért felelős kormánybiztos által vezetett delegáció tagjaként utazott Kínába.

A Pekingi Magyar Nagykövetségen tartott sajtótájékoztatón a magyar fél bejelentette, hogy a megállapodás a két cég közötti hosszú távú együttműködés kereteit rögzíti. A tervek szerint a világ egyik legjelentősebb és legnagyobb integrált építőipari vállalatcsoportjaként számon tartott kínai cég technológiai, építési és finanszírozási eszközökkel vesz részt a MÁV korszerűsítésében.

Az együttműködés területei közé tartoznak a meglévő vasútvonalak korszerűsítése, az új vasútvonalak felmérése, tervezése és megépítése, a rendszerintegráció, valamint mozdonyok és vasúti berendezések szállítása és gyártása.

A felek megállapodtak abban, hogy az érintett minisztériumok és a két vállalat szakértőinek bevonásával haladéktalanul munkacsoportot hoznak létre az együttműködés jogi, pénzügyi és szakmai kereteinek kialakítására, a bevonható projektek meghatározására.

Forrás: épülettár.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr732857254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása