MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Újraindítják Magyarországon a vonatgyártást

2011. április 24. - Vittore

Egy hír a Hirado.hu oldaláról:

A magyar vonatgyártás felélesztését tervezi a MÁV egyik cége. A tervek szerint a cég szolnoki üzemében, első körben 50 darab, 160-200 kilométer/órás sebességre is képes InterCity kocsit fognak építeni, döntően magyar résztvevőkkel.

A hazai cégek rövidesen akár az osztrák vasúton futó, korszerű vasúti kocsikat is előállíthatnak - legalábbis ezt reméli a MÁV-Gépészet Kft. igazgatója. A prototípus gyártását néhány hónapon belül elkezdik.

A tervek szerint a cég szolnoki üzemében, első körben 50 darab, 160-200 kilométer/órás sebességre is képes InterCity kocsit fognak építeni, döntően magyar résztvevőkkel.

„Magyarországon nagyon sok vasúti főegység, alkatrész beszállító cég van, akikkel közösen döntöttük el, hogy egy ilyen projektet hozunk létre” – mondta Zaránd György, a MÁV-Gépészet Kft. vezérigazgatója az MTV Híradójának.

A MÁV járműparkja az egyik legöregebb Európában, a járművek kétharmada húszéves is elmúlt már.

Az üzemeltetési költségeken is spórolhat a MÁV az egységes járműparkkal - a vasúttársaság jelenleg 37-féle mozdonyt és 78-féle személykocsit használ. A gyártás beindítása közvetlenül 150-200 munkahelyet teremthet, és a beszállítóknál is szükség lehet még egyszer ennyi új állásra. A kocsigyártás csak az első lépcső, a távlati tervek között magyar motorvonatok és mozdonyok építése is szerepel.

hirado.hu
Forrás: Duna Tv - Híradó

A kapcsolódó videó az eredeti oldalon megtekinthető!

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr282852917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása