MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

RE: Árvíz vs. MÁV

2010. június 29. - Ashi Valkoinen

Tisztelt Blog Szerkesztő!

Az Árvíz vs. MÁV cikkhez küldeném a máv 7-i sajtóközleményét. Érdekes képek vannak mellette, bár, ha jól látom nem a cikkben említett vonalról. Kérem, ha teheti publikálja a képeket.

Tisztelettel:
Sz.G.


 

Tisztelt Címzettek!

 

Tájékoztatásul küldöm a MÁV Zrt. sajtóközleményét, amelyet a mai napon 13 órától tartott rendkívüli sajtótájékoztatót követően adott ki a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

 

 

KOMMUNIKÁCIÓ

Budapest, 2010. június 7., hétfő

 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

A MÁV mindent megtesz a vasúti szállítás

folyamatosságának fenntartása érdekében

 

 

 

A vasúttársaság – lehetőségei határain belül – mindent megtesz a vasúti személyszállítás folyamatos biztosítása, az árvízi helyzet miatt kitelepítendő polgárok elszállítása, valamint a mentésben segédkezőknek az adott helyszínekre juttatása érdekében. Ugyanakkor a rendkívüli időjárás okozta árvíz- és viharkárok összege a Magyar Államvasutak hálózatán már meghaladja a 2,7 milliárd forintot.

 

A MÁV szakemberei az elmúlt hetekben mindent megtettek a védekezés és a forgalom menetrendszerű fenntartása érdekében, ennek ellenére a víz több helyen elmosta a vasúti pályát és a töltést, a korábbi viharok pedig megrongálták a felső vezetékeket, és fákat döntöttek a sínekre.

A MÁV Zrt. vezetése a Kormányzati Koordinációs Bizottságot (KKB) már – a 2010. május 25-i rendkívüli ülése előtt – tájékoztatta a vasúttársaságot ért károkról és a várható helyreállítási költségekről. Az árvíz- és viharok az ország teljes területén megrongálták a vasúti pályahálózatot. A MÁV-ot érintő kárösszeg már akkor 1,2 milliárd forint volt, ami az azóta eltelt időszakban tovább nőtt, hiszen még több vasúti pályaszakaszt kellett lezárni a folyók és patakok áradása miatt. Az előzetes felmérések alapján a becsült kárösszeg már meghaladja a 2,7 milliárd forintot. Mivel azonban a vasúti pálya jelenleg is számos helyen víz alatt áll, nehéz pontosan meghatározni a helyreállítás várható költségét.

A kárösszeg jelentős részét a fakidőlések, ágyazatkimosódások, a keletkezett sár és hordalék eltávolítása, a felsővezeték-szakadások, a kábelbeázások, a szélvihar miatti sorompótörések és a vízszivattyúzás költségei teszik ki. Az északi országrészben különösen nagy kár érte a vasúti hidakat. A Sajó, a Hernád, az Ipoly és a Zagyva folyók, valamint több patak összesen 8 db vasúti hidat öntöttek el vagy rongáltak meg jelentősen, ezért több vonalon szünetel a vasúti forgalom, amit a közút járhatósága esetén vonatpótló buszok indításával vált ki a vasúttársaság.

A kármegelőzések és a védekezés érdekében a MÁV Zrt. szorosan együttműködik a Katasztrófavédelem és a Honvédség munkatársaival. A fokozott készültségnek és a folyamatos, napi 24 órás munkának köszönhetően több mint 400 ezer homokzsák kihelyezésével sikerült „megmenteni” az Almásfüzitő – Komárom vasútvonalat a Duna áradásától, de hasonló készültséggel várják a vasutasok a Szajol – Szolnok szakaszon a Tisza emelkedését is.

 

A MÁV Zrt. felhívja az Észak-Magyarországon és a Dunántúlon utazók figyelmét, hogy indulás előtt feltétlenül tájékozódjanak az aktuális menetrendről a jegyirodákban, vagy a MÁVDIREKT 06 40 49 49 49-es telefonszámán.

A MÁV-START Zrt. továbbá felhívja az utazóközönség figyelmét, hogy 2010. június 7-én 24.00 óráig valamennyi, az 1. sz. vonalon (Budapest-Hegyeshalom, Budapest-Sopron, Budapest-Szombathely és viszont viszonylatban), a 80. sz. vonalon (Budapest – Miskolc - Nyíregyháza, Budapest – Miskolc - Hidasnémeti, Budapest-Keleti – Miskolc – Nyíregyháza  - Debrecen - Budapest-Nyugati – kör IC-k –, Budapest – Miskolc - Sátoraljaújhely és viszont viszonylatban) közlekedő feláras vonat hely- és pótjegy nélkül vehető igénybe.

 

 

 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

 

 

MÁV Magyar Államvasutak zRt.

1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 54-60.

Telefon: (06-1) 511-3186 l Fax: (06-1) 511-4931

E-mail: press@.mav.hu l web: www.mav.hu

 





A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr862118050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása