MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Másik vágányra jött a vonat

2010. május 28. - Ashi Valkoinen

Persze, forgalmi okok miatt előfordul, hogy a "helytelen" vágányon megy a vonat, na de erről azért az utasoknak is kellene szólni!


Kedves Blogger!

Ma reggeli élményemet szeretném veled megosztani. A MÁV 4217 Dunaújváros-Budapest vonattal utaztam. A vonat 8:40-kor érkezik Barosstelep megállóhelyre menetrend szerint, ma ezt néhány perc késéssel tette meg. Emiatt még nem is írtam volna neked, ez azért előfordul. Az viszont már ritkábban, hogy a vonat a két vágány közül nem a Budapest felé, hanem a Pusztaszabolcs felé tartó oldalon állt meg. Utastársaimmal (lehettünk vagy 15-en) felmértük a helyzetet, majd egy elrobogó intercity-t követően a síneken keresztül átmásztunk a ránk várakozó szerelvényre. Azért kellett a síneken keresztül mennünk, mert az egyik oldalról a másikra legalább 2 percig tart az átjutás, és semmi garancia nem volt arra, hogy megvár minket az ilyenkor már óránként közlekedő vonat. A kötött pályából adódóan a "rossz" oldalon folytattuk utunkat, szépet rohantak az utasok Budatétény állomáson is, itt gyalogos felüljárót lehet mászni, az is jó sport reggel. Budafok-Belvárosban hasonló volt a helyzet, ott a menetrend szerinti peronon várakozóknak esélye sem volt, hogy elérjék a vonatot. Körülményes Budafokon a peronok közötti összeköttetés, így néhány 3-4 utas le is marad a vonatról.

Az utastájékoztatás szokott módon a helyzet magaslatán állt, semmilyen információt nem kaptunk. Barosstelepen a felszerelést követő első félévben rongálták meg a digitális menetrendi tájékoztató táblákat, visszahelyezésük nem történt meg. A hangosbeszélő sem működik. Nem hiszem, hogy mindennek örült költségei lennének, inkább az odafigyelés hiányzik. Azt nem is kell mondanom, hogy semmilyen formában nem kért elnézést az állami vasúttársaság az okozott kényelmetlenségek miatt.

üdvözlettel: K.M.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr362037212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vanek ur 2010.05.28. 08:40:05

A táblák és a hangszórók megjavítása Kőmíves Kelemen jelleggel történne meg: amit estére megjavítanak, azt reggelre megrongálják. Nem csoda, hogy túl sok energiát nem áldoznak rá.

Viszont tényleg logikusabb lenne hagyni a személyvonatot a "jó" vágányon, és az IC-t (vagy ami miatt a személyvonat a másik vágányon ment) tenni a "helytelen" vágányra.

Adani 2010.05.28. 08:41:56

Ha nincs se hangosbemondó se más utastájékoztatás és helytelen vágányra érkezik a vonat, akkor mi a teendő ha a túloldalt utasok várnak?

Van erre valami utasítás? Pl. h meg kell várni, ameddig átérnek?

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2010.05.28. 11:13:06

@Adani: ha jól tévedek, nincs.

@vanek ur: valóban felesleges javítani, ahülye suhancok úgyis leverik megint.... a logikáról meg... hagyjuk... 5-6 sztorim minimum van a MÁV-os rendelkezők-forgalmi szolgáattevők logikájáról... ^^'

Manyizga (törölt) 2010.05.28. 12:23:24

@vanek ur: tudod, van egy olyan tapasztalat, hogyha egy épület egy ablakát betörik, és azt nem javítják ki rövid időn belül, akkor hamarosan az összeset bedobálják.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.05.28. 13:11:20

@chipetke: Valaki egyszer kiosztott engem, hogy a ferihegyi megállóban, a Pest felől érkező oldalon levő jegyárusító automata nem is két éve rossz, és különben is, amint megcsinálják, rögtön meg s rongálják. Erről csak annyit, hogy lehet, hogy nem két éve rossz, mondjuk inkább úgy, hogy az életben nem láttam még működni. Lehet, hogy megrongálnák -érdekes módon, a másik oldalit sosem láttam megrongálva, és többnyire működik is-, de nem is kapnak rá esélyt, mert sosem javítják meg. Van körülötte egy OSB paraván, ami már megfeketedett a rárakódott kosztól, olyan rég nem nyúlt hozzá senki.
MÁV ügyben egyébként a kedvencem a Totalcar által is megénekelt törökbálinti vasúti átjáró a régi 1-es úton. Múlt héten jártam arra, még mindig működik. Valaki rendszeresen megrendeli, valaki más meg felveszi a pénzt a karbantartására, kijár, aksit cserél, ellenőriz. A mi pénzünkből, hogy szakadtak volna még jó időben az anyjukba, és akkor még finom vagyok, és nőies.

nemvolt 2010.05.28. 13:24:38

rendőr, postás, vasutas

jet set 2010.05.28. 13:37:13

@vanek ur: Kijelzőt megjavítani, vasútőrt odaállítani, suhancokat pofán baszni.

single 2010.05.28. 13:49:21

Magam is Barossteleptől déli pu-ig utazom napi szinten. Többször is előfordult már, hogy a vonat a túloldalon állt meg. A megálló állapota is valóban gyalázatos, de sajnos esély sincsen rá, hogy egy felújítást követően ne verjék szét újra. Számomra felfoghatatlan ez a vandalizmus. Már a kapcsolószekrények és a járdán lévő fedlapok is le vannak hegesztve, mert az elektromos vezetékeket is rendszeresen ellopják. Milyen világot élünk? Kik csinálnak ilyet? Fel nem fogom.

Farock 2010.05.28. 13:53:17

P@single: protip:

CIGÁNYOK.

Rettenetes amit minden héten átélek a Barosstelepi állomáson, nem is csodálom hogy ilyen a helyzet, ennél már csak a Budafok-Belváros a durvább sötétedés után.

mbazs 2010.05.28. 13:54:48

@single: Ez a magatartás főleg az új-zélandi eszkimókra jellemző. Nálunk az utcát most elözönlötték, mivel lomtalanítás van. Ez az új-zélandi eszkimók jobbik része.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.05.28. 14:03:32

@chipetke: Akkor én ha egymás után négyszer kirabolok egy bankot, minden alkalommal lelőve a biztonsági őrt, akkor az a megoldás hogy elküldik a biztonsági őrt, mondván úgyis kirabolom a bankot?

A MÁV kötelessége, hogy szolgáltasson (melynek része az utastájékoztatás is), az utas kötelessége hogy kifizesse a jegyárat. Ha az egyik fél nem teljesíti a saját kötelességét, akkor milyen jogon várja el a másiktól ugyanezt?

Hasonló, jegyautomatás sztori BKV-nál: nem működött az automata, elnyelte a pénzemet (csak két darab 200-as volt nálam, közülük az egyiket)

Odamegyek az ellenőrhöz (mondjuk simán elsétálhattam volna közöttük, mert egymással pofáztak, le se szarták a jegyeket-bérleteket, de én tisztességes állampolgár próbáltam lenni) előadom hogy mi a helyzet, erre ő: "Ó, hát az nem az én felelősségem, ott a pénztár, ott panaszkodjon"

Átmegyek a pénztárhoz, ott meg közli velem a csaj, hogy van az automatán egy telefonszám, tessek felhívni. Anyátok picsáját, gondoltam, majd én fogok saját költségemen saját szabadidőm rovására telefonálgatni, fogtam magam és lementem a metróba. Ha a BKV alkalmazottak ennyire leszarják, hogy nem lehet jegyet venni, akkor majd pont én ne szarjam le, hogy jegy nélkül utaztam?

sorica123 (törölt) 2010.05.28. 14:12:38

@Liberálnáci: MÁS NEM. Mindenki más egy kibaszott kisangyal. Na ne röhögtess. És ki mázolja össze a gusztustalan zsidózós szövegeivel meg horogkereszteivel a várost? A cigányok, mi? Némelyik árja is ugyanolyan koszos, csak még mindig jobb a píárja. Ha már okvetlenül ide kell különféle embertípusokat és népeket keverni, nesze.
@Gery.Greyhound: MÁV, BKV a helyzet magaslatán... de hogy fel tudnak horkanni, ha valaki kommunikálni próbál velük. Pláne ha észreveszik, hogy más is ugyanolyan magasról tesz az egészre, mint ők.

Farock 2010.05.28. 14:17:14

@sorica123: Barom, gyere egyszer végig este ezen a vonalon, aztán meglátjuk mekkora fajvédő leszel. Érdekes módon engem eddig csak cigányok próbáltak meg kirabolni meg megverni, közben az én adómból élnek.

Adani 2010.05.28. 15:41:08

@Gery.Greyhound:

A BKV Figyelőn épp a napokban volt egy poszt, ahol az utas nem tudott jegyet venni, mert se a megállóban se a közvetlen környékén sehol nem volt jegypénztár, a buszon a sofőr nem adott, ellenőrök voltak a buszon tőlük kért jegyet, de az ellenőrök se adtak inkább lefogták ,h leszállni se tudjon és miután elindult a busz megbüntették.

A MÁV-nál azért még itt szerencsére nem tartunk.

Pretoryan 2010.05.28. 15:45:53

@Liberálnáci: kirabolni nem próbáltak a kopaszok csak megverni, mert voltam oly bátor bringával szálltam fel a vonatra, és őket ez valamilyen okból zavart (gondolom aki bringával jár az ballibzsidó egyből vagy valami hasonló gondolat lehetett mögötte)! Az elmúlt 7 évben ez volt az egyetlen atrocitás ami történt velem a vonaton, göd-bp viszonylatban gondolkodva. Amúgy meg ezzel menj az off-topicba.

Témához; még mindig az utastájékoztatás. Úgy gondolom hogy lassan közhellyé válik és kimegy a divatból anyázni a vasútnak ezen hibája, pedig ez a legsarkalatosabb. Tény hogy ha jönne az információ elvárhatóan, akkor nem lennének ennyire kitéve a népharagnak, mert az (szerintem) elfogadható hogy környezeti/személyi/technikai akadálya van egy vonat "normális" közlekedésének, de ha erről tájékoztatást szolgáltatnának, akkor az embernek lehetne döntési helyzete, hogy marad vagy esetleg megpróbálkozik máshogyan eljutni A-ból B-be!

@Gery.Greyhound: vidéki haverom járt így, szerintem te jó (vagy jó hangulatú) ellenőrökkel találkoztál, ugyanis hasonló panasszal fordult ő a BKV marcona karszallagosaihoz, de sajnos ezzel belépett a "sárga vonalon" belülre, így a metró területére tévedt, egyetlen kérdés erejéig. Természetesen ezért megbüntették, hiszen érvényes jegy nélkül tette mindezt. Ez a kis sztori nagyban hozzájárult a BKV mint közlekedési eszköz hanyagolásában!

vanek ur 2010.05.28. 15:58:35

@jet set: Maximálisan egyetértek.
Azért az valamilyen szinten tragikus, hogy ha valamiről azt akarod, hogy épen maradjon (vagy hogy el ne vigyék), őrt kell mellé állítani...

vanek ur 2010.05.28. 16:04:22

@Csokis: "Valaki egyszer kiosztott engem, hogy a ferihegyi megállóban, a Pest felől érkező oldalon levő jegyárusító automata nem is két éve rossz"

Ferihegyen hivatalosan 1 automata van, a Pest felé tartó vonatok oldalán. A másik automata nem rossz, hanem nincs beüzemelve. A Vecsés-Ferencváros szakasz felújításába sikerült belepasszírozni a rávalót, meg is lett rendelve, oda is rakták, de bekapcsolva nincs, mert a bürokrácia közbeszólt.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2010.05.28. 17:50:57

@vanek ur: Oké, akkor ez már a második infó a blogból. De azért te is belátod, hogy ez sem kisebb hülyeség. És nem a te részedről az. :-D

VJV Man 2010.05.28. 18:04:01

A vasútnak kötelessége, hogy a megfelelő információk eljussanak az utasokhoz. Ez benne van a szabályzatban is. Hülye kifogás, hogy úgy is szétverik.
Ezzel a hozzáállással csak magának árt a vasút.

Abban viszont szerintem egyet értünk, hogy börtönök helyett siralomházakat kellene építeni, és hamar megoldódnának az ilyen Baross telepi. (tényleg áldatlan állapotok vannak)

VJV Man 2010.05.28. 18:06:05

@sorica123: Maradjunk annyiban, hogy pár hülye gyerek horogkeresztes firkálása, nem mentesít senkit semmi alól.
(az ilyen érvelés miatt tart ott az ország ahol van. Mert a másik is... Hihetetlen...)

Nagymoli 2010.05.28. 19:49:05

Höhö, valahol a zsilipet lopták el, elárasztott miatta egy települést a víz. Szerintem ott ne nagyon lássák a helybéliek a tolvajt, mert élve fogják eltemetni. Hihetetlen. talán még anyjuk vastüdejét is ellopnák, ha lenne, és elfröccsöznék. Munkahelyemen a székeket "lopdosták" rendszeresen. Valaki kitalálta, legyen leláncolva. Másnap jövök be, szék megvan, de a láncot ellopták. :-DDD Mért lenne ez másképp pont a vasútnál,

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2010.05.29. 00:45:53

@Csokis: "a Totalcar által is megénekelt törökbálinti vasúti átjáró a régi 1-es úton"

Az Budaörshöz tartozik :)

Adani 2010.05.29. 10:12:51

@Nagymoli:

Békés megyében egyszer egy este alatt két város között az összes buszmegállót ellopták. Fém és fa volt az anyag, de szőrén-szálán.

Ami nem izzik vörösen és nincs lebetonozva azt viszik, igen a zsilipet is, ha úgy gondolják.

Fénysorompó akksi lopásból is volt már nem egy halálos baleset.

Ilyenkor kellene azt csinálni, h nem lopásért hanem egyből terrorcselekménnyel megvádolni, elvégre egy zsilip megrongálása ( de legutóbb Szolnokon pl. liftekből lopták ki az ellensúlyt a svédek), vagy egy vasúti kábel vagy fénysorompó akksi ellopása beleférne. Az meg alaphangon 15 év de lehet életfogyt is. Sajnos agyonlőni nem lehet, pedig azt kéne.

A sokadik életfogytos itélet után már csak elgondolkodna a többi is, h érdemes-e. Ha meg nincs elég börtönkapacitás nem gond létezik a bérrabság intézménye, és van pár ország pl. Oroszország vagy Törökország, ahol van bőven kapacitás át lehet oda is küldeni akinek itt nincs helye.

Ashi Valkoinen 2010.05.30. 18:26:13

Cigány/svéd/eszkimó témát Offtopikban tessék folytatni, itt semmi helye.

A csak CIGÁNYOZÓK meg csak MÁSOKAT emlegetőknek pedig az index Polidili topikjait vagy a ZS-kategóriás megmondóblogokat javaslom hülyeségeik kiélésére.
süti beállítások módosítása