MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Információs szolgálat

2010. május 26. - Ashi Valkoinen

Olvasónk Kelenföldről próbált utazni, mivel a kijelzőn csak 120 perc+ késéseket látott, megpróbált az információnál érdeklődni, alant olvasható, mekkora sikerrel:


A nagy vihar második kellett Komáromba utaznom, félve mentem ki az állomásra, fel voltam rá készülve, hogy a vonatok össze-vissza járnak.
A Kelenföldről 14.52-kor induló gyorsvonattal akartam menni, de 14.40-kor,mikor kiértem, még a déli vonatok voltak sorba kiírva a kijelzőre 120perc+ késésekkel.
Annyi vonat késett, hogy az én vonatom már ki se fért a kijelzőre, viszont Komárom fele nem láttam egyet se kiírva.
Felcsillant bennem a remény, hogy talán arrafele többé-kevésbé rendesen járnak, ezért beálltam az információs pulthoz a sorba. Egy ember volt előttem, az ablakos hölgy kedélyesen beszélgetett az előttem álló ismerősével,miközben mi vártunk mögötte-közben hallgatom a hangosbemondót, semmi infó Komárom fele,csak a 120perces késéseket mondja.Miután befejezték a heti élménybeszámolót,végre sorra kerültem. Megkérdeztem, hogy vajon mennyi fog-e a -papír szerint 3perc múlva induló vonat, vagy mennyit késnek a vonatok.
Ő széles mosollyal az arcán azt felelte, hallgassan a hangos tájékoztatót. Ok, de mondom kb mekkora késésre lehet számítani, elindult-e a Keletiből a vonat, jár-e egyáltalán azon a szárnyvonalon valami, vagy vezetékszakadás,fadőlés stb miatt nem jár semmi?
De,ő váltig állította, hallgassam a hangos...
Nagyon mérges lettem, megkértem, hogy legyen szíves megnézni,mekkora késés van azon a vonalon.
Hát ő azt ugyan nem tudja (figyeljem a hangost) neki azt senki se mondja.
Megkérdeztem,van-e a közelben internetkapcsolat. Felnevetett,hogy hát az őneki miben fog segíteni?
Hát mondom az elvira már olyan modern, hogy kiírja,hogy az adott járat hány perc késésben van épp.
A hölgy átült a szoba másik sarkában levő számítógéphez, navigálásom alapján megállapította, hogy a vonatom 13perc késésében van.
Megköszöntem, és kisiettem a vágányra.
Közben a hangos folyamatosan mondta a 120perc késéseket...És pár perc múlva tényleg megjött a vonatom:)

Én már csak azt nem értem,hogy az információs pultnál ülőket miért nem lehet ilyen egyszerű dolog használatára megtanítani, ezt az újítást elmondani nekik. Sokkal könnyebb lenne akkor azoknak az utasoknak is,meg neki is.
Oké,hogy nem hajszálpontos,ami a neten van,de még mindig jobb,mint a hangos saccolására várni:)

Eszti

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr672032308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pretoryan 2010.05.26. 10:41:32

Az is érdekes hogy a hangos miért mondott 120 percet mindenre! Bah a XIX. századból előre kéne lendülni a XXI.-be lassan a MÁV-nál, de még csak 1950 környékén tartunk! :-/

Adani 2010.05.26. 10:49:20

Ebben van valami, sőt eleve ott az IEMIG is, amit lehetne kukkolni azon láthatja is hol jár a vonat. Betölti a munkakezdéskor és mehet akár egész nap az egyik böngészőablakban. Ha van netkapcsolat akkor azt már tényleg semmibe sem kerül használni.

Nagyobb gond ha nincs, jártam úgy, h mikor érdeklődtem a személyzettől, h van-e késés annyit közöltek ,h nem tudják ,de az a vonat mindig késik, de még nem szóltak nekik. Én is felvetettem, h Elvira, de közölték, h hát net az nincs a gépet is csak alig egy hete kapták, h gépi jegyet adhassanak ki a kutyanyelv helyett.

Azt már meg se merem említeni ,h vajon miért nincs Twittere a MÁV-nak, ahová pillanatok alatt ki tudnák írni ha gáz van valahol, és azt egyszereűen több utas is nyomon követhetné akár állandóan. Még egy olcsó 100MB-os mobilnetes csomaggal is mehet a telefonom a Twitter egész nap mert minimális adatforgalmat csinál. A T-Mobile-nak pl. van Twittere és mikor gond volt a hálózattal ott azonnal megjelentek a friss hírek. A 2010-es választáson is ott ment a leggyorsabban az információáramlás.

Manyizga (törölt) 2010.05.26. 11:17:27

@Adani: a Twitter túl gyors lenne a MÁV-nak. :)

Nincs az e-mail legalább két hetes biztonságos átfutási ideje, azonnal reagálhatnak rá a felhasználók, a (rossz) hírek azonnal elterjednek rajta. Kell nekik, mint egy púp a hátukra! :D

VJV Man 2010.05.26. 12:04:08

@Adani: IEMIG-et az infos nem látja.

VJV Man 2010.05.26. 12:05:14

A felháborodás jogos, a helyesírás kritikán aluli.

Amit le kell szögezni, hogy az információ áramlás a vasúton belül is elég nehézkes, köszönhetően a nagy szétdarabolásnak.

Mkiki 2010.05.26. 12:20:31

@VJV Man: Miért ne láthatná? ha van net pedig ebben az esetben volt akkor ugyanúgy elérhetné, mint az elvirát.

Ashi Valkoinen 2010.05.26. 13:22:57

@VJV Man: iemig.mav-trakcio.hu/
Egy ideig valóban nem volt publikus, de most már az. Ráadásul sokkal pontosabb, mint a vonatinfó, viszont a Taurus-os és Talentes szerelvények nincsenek benne.

VJV Man 2010.05.26. 14:27:43

@Ashi Valkoinen: puff... Ezt nem is tudtam. Az ember mindig újat tanul... (érdekes, hogy a légtérben tudom követni a repülőket, és hallgatni a pilótákat, de a vasútról meg nem is tudtam, hogy létezik ilyen. (mármint, hogy kívülről is el lehet érni)

Azt azért hozzá tenném, hogy hiába látja ezt az információs semmire nem megy, mert ahhoz tudnia kéne, hogy melyik vonat minek fordul vissza. Az, hogy bent áll az állomáson és nem indul el, arról sem kap feltétlenül infót minden információs, hisz nem lehet tájékoztatni mindenkit egy hibás fékpróbáról, kocsi kisorolásról, ha gond van a megfékezettséggel.
Ehhez azért komolyabb információs hálózatra volna szükség.

Adani 2010.05.26. 14:47:01

@VJV Man:

Viszont arra jó, h ha a kedvesutas azt kérdezi mikor indul legközelebb vonat Bivalybasznádra akkor rá tud nézni, de épp errefelé tart egy már az állomásközben van, hamarosan ideér.

Az Elvira is jó erre, hiszen azt ott is látja melyik állomásra ért már be, pl. mondhatja, h ja az a vonat az jön, az előző állomásról 1 perce haladt ki jönni fog.

darkatti 2010.05.26. 20:49:47

elolvastam, röviden: :)) neveztséges.
süti beállítások módosítása