MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Én most k**va szolidáris leszek

2010. január 11. - georgejr

BÉKÁVÉSOKNÁL olyan kollektív megállapodás született,  amivel a szakszervezetek 65%-a nem ért egyet (hogy ezt a hüje mti hogy számolta ki, nem értem) így sztrájk  lesz a BÉKÁVÉNÁL.
Erre főállású, hetes bömbivel közlekedő, államvasútigazgató sztrájkkapitányunk belefútt ismét a sztrájk az kürtjibe, hogy gondor seregét ismételten a csúnya orkok és a gonosz szauron ellen vezesse. Már vátható volt ez a fejlemény, mert drága harcostársai elszoktak a kemény csatától (munka helyett ulti, poénkodás, fingadozás), és egyébként is a nemvárthidegmelegtélhójégesőcunami után újra tudnak utazgatni csóró utasnak nevezett emberállatok, és ez borzasztó. Ezért most szolidaritásból kibasznak az emberekkel, főként azokkal, akik az agglomerációból járnak be dolgozni... Miért? Mert ők bizony szolidárisak azzal a pár ezer emberrel akik a BKV-nál dolgoznak, a többi elenyésző számú több százezer ember meg szopjon.... Az meg tényleg aprópénz, amennyibe ez a bohózat megint kerülni fog, de nem baj, mert tényleg nincs szükség minden fillérre azután, hogy a MÁV-tól 40 milliárdot elvontak. Hát ezért fizetek én adót? Ezért veszek jegyet, hogy aztán mindenféle "szolidáris" f@szságra kidobálják? 

Sajnos ez megint G.I. JOE színi előadása, de könyörgöm vágjon már valaki hozzá egy paradicsomot, hogy észrevegye marhára unjuk már....

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr991663835

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MSZP: A BKV-káosz a Fidesz érdeke 2010.01.11. 19:00:02

A szocialista Horváth Csaba a szabotázs szót is használta.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a Lojalista 2010.01.11. 16:05:51

Én nem paradicsomban gondolkodom.... :-(

Valaki utasíthatná a jóembert, hogy ugyanmár vegyüljön el a pórnép között egy kicsit, de testőrök nélkül. Lehet, hogy kissé zilált lenne utána a külseje.

lyken 2010.01.11. 16:32:43

Tök jó. Egomból számos reggeli vonat egy azaz 1 darab szerelvényből áll lassan két hete. Mire a nyugatiba érünk, minden ülőhely foglalt és 50-70 ember van állva. Ellenőr pár napja minden szerelvényen jön a kaller után. Szóval szardíniás dobozban utazunk(amiben néha nincs fűtés, azonban az egy szerelvénybe zsúfolódott 200 ember testhője ezt ürömhöz érve megoldja), ellenőrizve van, hogy fizetünk mint a katonatiszt. Az meg, hogy ők most sztrájkolnak, gondolom az utas egyéni szocproblémája. Havibérletesek most gondolom különösen boldogok, hogy az előre fizetett bérletükért ezt kapják.

A Gyula 2010.01.11. 16:42:41

"Sajnos ez megint G.I. JOE színi előadása, de könyörgöm vágjon már valaki hozzá egy paradicsomot, hogy észrevegye marhára unjuk már...."

Ha ennyire unod, miért nem teszed meg?

A Gyula 2010.01.11. 16:44:03

@a Lojalista: Hozzá se mernél nyúlni, ha oda állna melléd...

a Lojalista 2010.01.11. 16:48:56

@A Gyula: tudod sok lúd disznót győzz, mond hogy Te nem tennéd meg szívesen:))

lyken 2010.01.11. 16:58:16

@a Lojalista: Szívesen megtenné az ember, de nem erről van szó. Bármennyire felhúzzuk is magunkat ezeken a kitartott pártkurvákon, élőben kevéssé vagyunk hajlamosak az agresszióra. Gyula gondolom arra célzott, hogy ha már úgyse tesszük meg, akkor ne járjon a szánk.
Ha mégis ihletet kaptál a legutóbbi Berlusconi-esettől, akkor elnézést kérünk. Ezesetben csak szólj és majd megnézünk az esti hírekben.

A Gyula 2010.01.11. 17:01:54

@a Lojalista: Annyit nem ér. Miatta is annyit kapna bárki, mint egy normálisért..

A Gyula 2010.01.11. 17:03:14

@lyken:

"akkor ne járjon a szánk"
Ezt rossz helyre címezted.

"Ezesetben csak szólj és majd megnézünk az esti hírekben."
Ehhez kisember vagyok... :D

a Lojalista 2010.01.11. 17:07:49

@lyken: már álmodozni se lehet? :)) legalább a képzelet szárnyait hadd használjam a közlekedési eszközök helyett:))

A Gyula 2010.01.11. 17:10:58

@a Lojalista: Akkor élj eme csodálatos álomvilágodban, én maradok a realitások talaján.

dontals 2010.01.11. 18:12:02

gaskó legyél már szolidáris az anyáddal is, hiányzik, hogy állandóan őt szidják a nyomorék fia miatt? ha meg már meghalt, forog a sírjában. gaskó rohadnál meg te tetves érdekember, ha kifognám az aranyhalat és lenne 3 kivánságom, az egyik az lenne, hogy te annyit szenvedj, amennyit miattad szenvedtek az emberek te szarházi mocsok

vanek ur 2010.01.11. 18:13:33

G.I. ezt nyilatkozta: "Gaskó István hangsúlyozta: elfogadhatatlannak tartják, hogy a BKV, a harmadik legnagyobb munkáltató cég Magyarországon kollektív szerződés nélkül foglalkoztassa a dolgozókat. Kérdésre válaszolva Gaskó István kijelentette, hogy a szolidaritási sztrájknak kellő támogatottsága van a vasutasok körében. Fontosnak nevezte, hogy a magyar munkavállalók kiálljanak egymásért."

"Bárány Balázs, a VDSZSZ érdekvédelmi alelnöke korábban azt mondta, azokat, akik bajban vannak és sztrájkra kényszerülnek, minél előbb abba a helyzetbe kell hozni, hogy eredménnyel álljanak fel a tárgyalóasztaltól, és ne kelljen akár napokat vagy még hosszabb időt is sztrájkkal tölteni, hiszen az senkinek nem jó, főleg a sztrájkba lépő munkavállalóknak. A szakszervezeti vezető arra számít, hogy ezt az utazóközönség is megérti majd, hiszen javarészük munkavállaló, aki hasonló sanyarú helyzetben van."

Sőt, még sanyarúbb helyzetben, mert nincs a munkaheylükön szakszervezet, nem sztrájkolhatnak, örülnek, hogy van munkájuk, és a belüket is széthajtják, hogy holnap is meglegyen. Miért nem inkább velük szolidárisak?? Pl. az átlag ingázónak, ha nem tud bejutni ki kell vennie egy nap fizetett vagy fizetés nélküli szabadságot. Ha járnának a vonatok, azzal nem gyengítenék a BKV sztrájkot, viszont nem kerülne veszélybe többek munkahelye.

A vasutas szakszervezeteknek lassan olyan túlhatalmuk van, ami már közveszélyes. Persze, hogy meg kell egy kicsit nyirbálni, csak ezt G.I. máris úgy véli, hogy "Magyarországon súlyos munkaügyi konfliktusok alakultak ki az utóbbi hetekben, az állami vezetők támadásokat indítanak a szakszervezetek, a munkavállalók ellen". Jelentem, a munkavállalók ellen nem indult támadás. viszont ha a tanároknak még pedagógussztrájk alatt is törvényieg kötelező a gyerekek felügyeletét ellátni, nyugodtan lehetne törvényben szabályozni a közösségi közlekedésben is a sztrájk alatt minimálisan nyújtandó szolgáltatást.

lyken 2010.01.11. 18:15:15

@A Gyula: "Ezt rossz helyre címezted." My bad. Tudtam, hogy nem lesz jó a koffeinmentes.
// Desperated nedd for coffee: www.youtube.com/watch?v=vFLs9RI8mSA

@a Lojalista: "hadd használjam" Yayyyy, ezt ne. Inkább elhiszem, hogy kivégzed a gaskót láncfűrészel, csak nyelvtanilag maradj a valóság talaján. Hagy legyen meg ez a kis örömöm...

Kocsivizsgáló80 2010.01.11. 18:30:48

Ha ez számít én holnap melózni fogok. 100%, hogy nem fogok sztrájkolni!
Másért én már nem állok meg. Ők sem álltak ki melletünk! Ennyi.

Adani 2010.01.11. 18:35:19

Én is Gödöllőre próbálnék eljutni holnap a melóhelyre, ha a HÉV nem jár akkor baj lesz. A MÁV sem lehet ezek szerint alternatíva. A BKV-s sztrájkkal egyetértek igazuk van tényleg oda kell már csapni, én sem nyelném csak úgy le ha azt mondanák ,h most csökkentjük a fizut 20 ezerrel mert szarban van a cég közben meg milliárdszámra hordják ki talicskaszámra a pénz tanácsadói díjak meg végkielégítések na meg prémiumok formájában.

lyken 2010.01.11. 18:40:05

@Adani: Vigyél magaddal egy dupla a4-es lapot gödöllő felirattal. Sok más autóstársammal együtt a legutóbbi sztrájk alatt felszedtük a megállókból aki arra ment amerre mi. Egész biztos vagyok benne, hogy most is lesznek ilyen autósok.

lyken 2010.01.11. 18:42:30

@Kocsivizsgáló80: Ha a Hálistennek_nincs_jobb_dolgunk klub vezetője ismét eldöntötte, hogy betart a fizető utasoknak, akkor a te jószándékod sajnos kevés. Mindenesetre köszönjük. :)

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.01.11. 19:06:11

Ereztem, hogy ez a vegleny bejelenti, hogy szolidaritasbol sztrajkolni fog a VDSzSz.

Egyszeruen nem tudom szavakba onteni a duhomet.
Legszivesebben egy kaves kanalnyi vizben folytanam meg.

Adani 2010.01.11. 19:06:17

@lyken:

A Kerepesin fogsz menni?

Jobb ötletem nincs úgyhogy majd kimegyek reggel a megállóba aztán vagy jön HÉV vagy sem. Esetleg megpróbálkozom elgyalogolni az Őrsig onnan pedig metró Keleti.

Kocsivizsgáló80 2010.01.11. 19:20:50

Amúgy tényleg igazuk van a BKV-nál a dolgozóknak. Nekik nem adnak, megszorítások vannak, a főnökeik meg lopnak mint az állat.

Bár ez igaz volt a mi sztrájkunkra is mégsem álltak ki melletünk. Senki! Se az utas, se más dolgozó!

Adani 2010.01.11. 19:23:31

@Kocsivizsgáló80:

Rosszul volt kommunikálva az átlagparaszt annyit értett meg belőle, h fejenként 250 ezer ft-ért sztrájkolnak, arról nem esett szó, h a mellékvonalakért meg az új menetrend miatt is, és ezt nem is mondták el a szervezők sem, h erről szól. A 250 ezer fejenként az nagyon rossz üzenet volt persze, h nem álltak ki.

Most is hazudoznak össze-vissza a BKV sztrájkról is ,h 250 nettót keresnek a buszosok és még akarnak meg, h semmi bajuk a buszoknak csak nem akarják kihozni őket, holott, aki BKV-n utazott már láthatott már sok rozoga buszt, amit csak a festék tartott egybe. Valószínűleg engem is kellemetlenül fog érinteni lehet ,h be se jutok a munkahelyemre holnap mégis egyetértek a BKV sztrájkkal azt mondom, h igen is igazuk van és csinálják mutassák meg.

dontals 2010.01.11. 19:25:55

@Kocsivizsgáló80: Világ proletárjai egyesüljetek? Mi a lóf.sz köze van a mávnak a bkv sztrájkjához?

Mellettetek meg jó hogy nem állt ki senki, mert ti a cargo eladásából akartatok jussolni, ami pedig nem a tietek volt, hanem a Magyar Államé. Dehát ez kicsit sem meglepő módon nem sikerült, azóta úton-útfélen sztrájkoltok olyan lelki megrázkódtatást okozott ez nektek.

lyken 2010.01.11. 19:31:56

Óvatosan nézni, én könnyesre röhögtem magam rajta: www.youtube.com/watch?v=YkWeVdF-Uj4

A Gyula 2010.01.11. 19:32:44

@Kocsivizsgáló80: MÁV-START ZRt. alkalmazott -> vezető jegyvizsgáló -> VDSZSZ tag. :D

A Gyula 2010.01.11. 19:34:03

@Adani: "fejenként 250 ezer ft-ért sztrájkolnak, arról nem esett szó, h a mellékvonalakért meg az új menetrend miatt is, és ezt nem is mondták el a szervezők sem"

Szó esett a mellékvonalakról, a rossz menetrendről is, csak a gagyi hírműsorok a 250 ezer Ft-os tételt feltupírozták és a többire már senki nem volt kíváncsi. Így a köznyelvben csak a 250 ezer Ft forgott.

Kocsivizsgáló80 2010.01.11. 19:36:11

@A Gyula: Szolgálati hely?

@dontals: Már megint nem látsz teljesen. Félre vagy informálva mint annyian.
Az igaz, hogy a Cargóból kértük a pénzt....De!

A Cargós alkalmazottak amikor a Mávból kikerültek kaptak 10% kiszervezési pótlékot. Mi Startosok is kikerültünk a Mávból és mégsem kaptunk 10%-ot. Sőt!

A Gyula 2010.01.11. 19:37:11

@dontals:

"Mellettetek meg jó hogy nem állt ki senki, mert ti a cargo eladásából akartatok jussolni, ami pedig nem a tietek volt, hanem a Magyar Államé."

A BKV is részben állami tulajdon, a Magyar Posta potom áron értékesített épületei is állami tulajdon volt, akkor most hogy is van ez? Kinek mi járna?

A Gyula 2010.01.11. 19:39:39

@Kocsivizsgáló80:

"Szolgálati hely?"

Szombathely. Te?

"Sőt!"

BKV dolgozóknak 13-14% bérfejlesztést ígértek. MÁV-START-nál mikor volt ilyen mértékű? Vagy csak rosszul emlékszem?

yooccoo 2010.01.11. 19:48:17

egy gond van ezzel: az szív, akinek nincs más lehetősége melóhelyre bejárni, mint a vonat
őrá senki se gondol, hogy emiatt kirúghatják?

A Gyula 2010.01.11. 19:50:43

@Kocsivizsgáló80:

"Szolgálati hely?"

Szombathely. És a tiéd?

"Sőt!"

A BKV-nál most is 13-14% bérfejlesztésről megy a téma. A vasúton mikor volt utoljára ilyen mértékű? Vagy csak rosszul emlékszek?

lyken 2010.01.11. 19:52:20

@Adani: Nem, most bevonatoztam pestre és itt is maradok, aztán ha csütörtökön nem tudok hazamenni, párom leautózik értem és csak péntektől mobilizálom magam.

Kocsivizsgáló80 2010.01.11. 19:54:05

@A Gyula: Miskolc Tiszai.

Én sem tudok bérfejlesztésről! Most is csak burkolt emelés volt. Apropó. Megkaptad már a decemberi fizetési szallagodat? Nem vettél észre rajta valamit? Valami nagyon idegesítő, dühítő dolgot?

A Gyula 2010.01.11. 20:12:39

@Kocsivizsgáló80: Még nem. Nem tudom miért általában 14-16-a környékén szoktam megkapni, szerintem az "áldott" Magyar Postának köszönhetően. Mi a dühítő benne, az alacsony nettó bért leszámítva?

Kocsivizsgáló80 2010.01.11. 20:23:51

@A Gyula: Dobtam egy e-mailt neked olvasd el.

A Gyula 2010.01.11. 20:40:20

@Kocsivizsgáló80: OFF antalzoltan1979@gmail.com címre el tudnád küldeni, mert a freemail-eset nem tudom megnyitni, köszönöm ON

Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző 2010.01.11. 20:44:18

Hjajj ezt a Gaskót már tényleg fel kellene akasztani...
És a legnagyobb baj az, hogy nem veszi észre, hogy a vasutasok túlnyomó többsége sem foglalkozik már vele, és mégis játssza a hülye játékait...
Lejáratja, a rendes, korrekten dolgozó vasutas dolgozókat... (mert a nép, mint itt is milliószor láthatjuk, általánosít, minden vasutast szid... )

Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző 2010.01.11. 20:47:17

@lyken:
Szerencsére az elmúlt sztrájkok bizonyították,hogy a dolgozó munkavállalók voltak többségben, csak száznál kevesebb elmehibbant sztrájkolt...

A Gyula 2010.01.11. 20:57:41

@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző: "csak száznál kevesebb elmehibbant sztrájkolt... "

Vaktában és ismeretlenül nem illik másokról véleményt alkotni.

Kocsivizsgáló80 2010.01.11. 21:10:19

@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző: Azért ennyinél több állt meg. Csak itt nálunk, Miskolc körzetében. De elég már az is, hogy a pakerok megálnak és nem tolják be a vonatot az állomásra.

lyken 2010.01.11. 21:19:13

@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző: Igen, de ugye mi van, ha a hülyeség szorgalommal párosul?
Másrészt kinek a tiszte lenne a gaskót páros lábbal kirugni a pics.ba? Nálunk is van szakszervezet, meg van olyan, hogy taggyűlés, küldöttjelőlés, vezetőválasztás, stb. Valami bűzlik Dániában, ha gaskó még mindig felelős pozícióban van, mindezek után.
Nem hiszem, hogy mindenki általánosítana, viszont a fekete-fehér képet meglehetősen elősegíti, hogy itt egy látványosan megélhetési menedzser aki még mindig a VDSZSZ éllovasa.

lyken 2010.01.11. 21:36:00

@A Gyula: Ez jogos, viszont olyankor mikor egy síkidióta vezeti a csapatot, aki már lejáratta magát X alkalommal és vannak emberek akik követik, elég nehéz a követőket más kategóriának tekinteni. Lehet, hogy éppen valamikor jogos követeléssel áll majd elő, csak van egy kis probléma. Ezt az embert egységesen utálja mindenki.
Pártfüggetlenül, az emberek közel 100%-a álmodozott már róla, hogy kiköti a sínre és kölcsönkér egy Taurust az élvezetet fokozandó.

Adani 2010.01.11. 22:00:59

Az Index vasutas fórumain azt írják a Keletiben 9 óráig nem lesz sztrájk. Bízom bennük és arra fogok menni, még nem csalódtam abban a közösségben reméljük most sem fogok.

A Gyula 2010.01.11. 22:17:37

@Adani: Index a "hiteles" hírforrás.

bigway 2010.01.11. 22:18:27

Üdv. mindenkinek!
Szerintem a szolidaritásnak ki kellene merülni a 14 pár plusz vonat leközlekedtetésének "megakadályozásában" amit a Budapest-Keleti és Kelenföld állomások között terveznek.

A Gyula 2010.01.11. 22:35:18

@bigway: Ezeknek nemcsak holnap, hanem minden nap közlekedni kellene.

Adani 2010.01.11. 22:36:42

@A Gyula:

Az Index nem, de az Indexen lévő vasutas fórum eddig az volt még sztrájk idején is. Sokszor ott hamarabb írják le a tényeket mint ahogy kikerül a MÁV weboldalára sőt sokszor még a MÁVos dolgozók se tudják ,h mi van ,de a fórumon már ott van.

Volt olyan eset mikor Kecsón megállt az élet mert öngyilkost fogott a vonat Katonatelep és Kecsó között 90 percig se előre se hátra mert kanalazták össze ami maradt belőle. Már vagy fél óra eltelt és semmit se tudtak kecskeméti vasutasok, csak azt, h nem jön a vonat, de, h miért nem azt nem. De a fórumon mikor hazaértem megnéztem ,h már szinte azonnal az eset után kint volt a tényállás.

A Gyula 2010.01.11. 22:39:32

@Adani: Ismerem a zIndexet, jó nagy ... de ez nem ide tartozik. :D

A Gyula 2010.01.11. 22:49:20

@Adani: Ügyes gyerek vagy. Mindig is az voltál... :D

A Gyula 2010.01.11. 22:50:01

@bigway: Az nem tűrne itt nyomdafestéket milyennek tartom a zIndexet, mi és miért az a véleményem róla, ami. :D

Adani 2010.01.12. 07:19:54

Mindjárt nézem is mi a helyzet, de végül beértem, az Őrsre érve láttam, h bent áll egy HÉV Gödöllő felirattal és miután a vezér is azt mondta, h elmegy Gödöllőig felszálltam rá és tényleg eljött. De a vonatok is járnak mert kollégával is találkoztam már ma, aki vonattal jár.

Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző 2010.01.12. 08:42:50

@A Gyula:
A probléma ott kezdődik,hogy nem vaktában, és legkevésbé sem alaptalanul...

Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző 2010.01.12. 08:43:43

@Kocsivizsgáló80:
Ok, álljon meg 200.De annál több nem. De Te is mondod, hogy elég egy-két gelónak megállnia, máris megállt egy pályaudvar...

Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző 2010.01.12. 08:46:19

@bigway:

"Gaskó Bertalan, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője" :D :D :D :D

Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző 2010.01.12. 10:10:16

@A Gyula:
"A BKV-nál most is 13-14% bérfejlesztésről megy a téma. A vasúton mikor volt utoljára ilyen mértékű? Vagy csak rosszul emlékszek?"

Nézz egy kicsit utána, azért a BKV-nál sincsen kolbászból a kerítés.
A 13% úgy jön ki, hogy beleveszik az adócsökkentés következményeképp a zsebükben maradó kb 8000 ft-ot is / hó. Az pedig minden magyar munkavállaló zsebében ottmarad. (Mármint az adókülönbözet.)

Emellett elveszik az év végi juttatást, kajajegyet, szabaságokat, tehát ne irigyelld őket. Valójában ha az adóemelést levesszük 1-2 %-osemelésről van szó,csak emellett kb havi 15e-t szednek ki a zsebükből még adócsökkentés mellett is.
Azért ilyen a vasútnál sem volt.
Csak a 13%-kal könnyű hülyíteni, hergelni a népet,ugyanis elenyésző százalék veszi a fáradtságot, hogy utánaszámoljon...

Kocsivizsgáló80 2010.01.12. 21:22:17

@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző: Amit itt leírtál az igaz mindenre amiért mi vasutasok kiáltunk. Mégsem számolt utána senki sem!

A Gyula 2010.01.13. 06:32:29

@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző:

"1-2 %-osemelésről van szó"

Sok helyen ilyenről is csak álmodnak a munkavállalók.

"könnyű hülyíteni, hergelni a népet,ugyanis elenyésző százalék veszi a fáradtságot, hogy utánaszámoljon..."

Ugyanilyen kevesen vették a fáradtságot a vasutassztrájk idején is, hogy utánanézzenek, nemcsak a 250 000 Ft-ról és nemcsak a 10% kiszervezési béremelésről szólt a sztrájk, hanem anno decemberben bevezetésre került rossz menetrend, a mellékvonal bezárások stb. ellen is. A jól csengő számokkal könnyű volt a népet a vasutasok ellen hangolni. Azon vasutasok ellen, akik ugyanolyan nyomorult helyzetben élnek, mint a most sztrájkoló BKV végrehajtó személyzet.

Adani 2010.01.13. 08:05:26

@A Gyula:

Ott rossz volt a kommunikáció pl. Gaskó egyszer sem említette meg ezt amit most mondtál h, ezekért is megy, a BKV-s szakszervezeti vezetők meg állandóan mondják, h a BKV hazudik van Indexes videó is, ahol szókimondóan nyilatkoznak a BKv-s helyzetről.
süti beállítások módosítása