MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Barosstelep megállóhelyért

2009. november 17. - georgejr

TIPP: Izgalmas SEO-kísérletet végzünk a hűtőgépszerelő szóval. Ha érdekelnek a részletek, nézz el az oldalra és látogass el a hutogepszerelo.info oldalra gyakran!

Bence felhívását olvashatjátok alant. Jellemző hazánk ifjaira, hogy egyszerűen nem tudják megbecsülni azt ami van. Soha nem fogom megérteni miért poén a rongálás, ahogyan azt sem, hogy miért ne lehetne jobban figyelni, vigyázni arra, ami jó. Nincs polgárőr, vasútőr, rendőr, aki naponta elmenne oda ellenőrizni?

Kedves Megint Állunk Vazze blog olvasók!

A budapesti elővárosi 40a számú (Budapest-Pusztaszabolcs) vasútvonal Barosstelep elnevezésű megállóhelye ügye miatt döntöttem úgy, hogy írok.

Ismeretes, hogy a megállóhely a 2006-2007-es elővárosi vasútfejlesztesi projekt keretében épült, a közeli Bartók Béla lakótelep lakói közelekedési gondjainak egyhítése céljából. "Korszerű magas peronnal, perontetővel, aluljáróval, és audiovizuális utastájékoztató rendszerrel épült meg Barosstelep megálló." - írt a MÁV ZRt. weboldalán az eseményről.
Valóban a kor igényeinek megfelelő, szép, modern megállóhelyről volt szó, amely utasforgalmi szempontból jó helyre is épült. A forgalom folyamatosan növekedett, csúcsidőben kifejezetten nagy lett a belvárosba igyekvők és a hazafelé tartók száma.
Azonban a megállóhelyet hamarosan rongálni kezdték, és szépen lassan elérte a mai állapotát. Kivétel nélkül minden (aluljáró, padok, zajvédőfal, perontető, stb.) össze van festve, a hirdetőtáblák, a lámpák össze vannak törve, a táblák elhajlítva, a kukák behorpasztva, a szemét szétdobálva, az aluljáró összevizelve. A fenntartó, a MÁV sem tesz meg mindent, hiszen a vizuális utastájékoztatást a rongalások miatt - az egyszerűség kedvéért - leszerelték, hangos utastájékoztatás, valamint menetrend nincs, a lámpák sötétedés után nem minden esetben égnek, a peron burkolatának réseiből nő a gyom, a peronokon kívül már most is embermagasságú, a kukákat is ritkán ürítik, és az aluljárót is ritkán takarítják.
Tehát az állapotok kritikán aluliak, nem megengedhetően egy EU-tagországban, főleg nem egy olyan megállóban, amit 2-3 éve építettek, nem kevés pénzért.

Szeretném megkérdezni a blog olvasóit is, mi a véleményük erről? Kik használják rendszeresen vagy kevésbé rendszeresen a megállót? Szerintetek mi lenne a megoldás a megállóhellyel kapcsolatban? Tudtok még hasonló kritikus helyzetben lévő, de nemrég felújított megállókat (pl. Érd felső, Érdliget)?

A problémáról külön értesítettem a MÁV és a MÁV-START ZRt-t, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumot, a MÁV Ingatlankezelő Kft-t, illetve Budapest XXII. kerület Önkormányzatát. A megállóban felhívásokat helyeztem el a civil összefogás érdekében, menetrendi lapokat a jobb tájékoztatás céljából, amelyeket folyamatosan pótolni szeretnék, valamint hamarosan weboldalt indítok ugyanebből a célból a barosstelep.sytes.net címen.

Fogjunk össze, hogy Barosstelep újra egy szép, kulturált, európai megállóhely lehessen!

Pőcze Bence

 




 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr841531135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2009.11.17. 10:00:59

Ha így becsülik meg akkor nem is érdemelnek jobbat. Legközelebb nem kéne elmaradnia a térfigyelő kamerák felszerelésének sem, némi visszatartó erőt jelent és egy hangyányival nagyobb esély van elkapni a rongálókat is.

Ákibard! 2009.11.17. 10:18:28

"Nincs polgárőr, vasútőr, rendőr, aki naponta elmenne oda ellenőrízni?"

Georgejr neharagudj, de Te ennyire naív vagy vagy csak tetteted?

Amikor a rendőr szeme láttára fújnak össze falakat és szabálytalankodnak az emberek...?!

Minek menjen naponta vagy akár óránként oda egy rendőr vagy vasútőr? Felvenni a hiánylistát? Ha 0-24-ig ott posztolna valaki akkor is rongálnának...

Annyian fröcsögtek a bkvfigyelőn is a kameráért: MIT ÉR? Tessék megnézni Ferihegy Mh-t! Tiszta szemét és graff az egész. Jó, a kijelző nincs szétverve, de a lift, a felüljáró az egész megálló szét van fújva. És ot az online dómkamera, hát ennyit ér. Jah, és a főút 10 m-re...

A jó megoldás a nevelés lenne, de azt úgy 15 éve elb_szták...
Mindig azt mondom, nekem miért nem jut eszembe szétverni a kijelzőt? Ez csak az elmúlt 15 év liberális nevelésének eredménye, amikor a kölyök addig csúszik bőgve a tesco padlóján (közben mindenki őket nézi) amíg meg nem kapja a Milka csokit...

Adani 2009.11.17. 10:29:59

@Ákibard!:

Való igaz van, akiket a kamera se tart vissza. A kamera annyit számít a végeredmény szempontjából ,h nem 1 hét hanem csak 2-3 hét után lesz szétbaszva minden.

De a kamerák felvételeit fel lehetne ám használni pl. jól kinagyítva kitenni a rongálók képét egy szégyenfalra. Egyébként a kis taggereket úgy lehetne könnyen elkapni, ha bemutatnák a "művüket" és közölnék ,h azt keressük, aki ezt csinálta és pénzjutalom jár érte. Elrettentő példa kéne tettenérés esetén lenyeletni vele a filctollat és lemosatni vele az összes taget meg rendberakatni vele a megállót lehetőleg csúcsidőben szégyentáblával a hátán, valami ilyesmi felirattal én basztam össze a falat, most takarítom le, mert ez a büntetés. Legközelebb 2x is meggondolná ,h megéri-e.

Kopi3.14 2009.11.17. 11:42:26

@Adani:szégyenfal? ne röhögtess. Inkább dicsőséglista lenne a megfelelő körökben.

Egyébként minek tegyük rendbe? a jelek szerint a fogyasztó réteg ilyen disznóólban érzi magát jól, nem formás, takaros megállókban.

ICLaci 2009.11.17. 12:54:39

Ugyan ez a helytzet Érd felső,alső és liget megállonál is! Még a gazdag nyugaton is az elővárosokban ilyen képpel találkoztam ,szval ez egy jelenség amelyen nem tom h. lehetne változtatni. Tény h. a kamera nem old meg mindent,de egy lépés a létrán! Furcsálom a hozzáálását a városnak és a vasutnak eggyik sem érzi h. az ővé lenne! A civilek majd elkezdik az első lépést én támogatom!

kenshikun 2009.11.17. 15:51:25

Ákibárd!-al kell egyetértenem, amit a kamera elér csak egy kis késleltetés, a szégyenfal viszont tényleg inkább dicsőségfal lenne végeredményben, ellenben a tettenéréses takarítás mint bünti azt támogatom. És igaz, itt a neveltetés lett elb@szva , azzal meg sajnos senki nem nagyon tud mit kezdeni, ha ez nekik így jó legyen. Nekem nem jó, és irritál sokszor. Sajnos azt kell mondjam itt max a közösség tud tenni valamit, erre meg gondolom mindenki sejti mennyi az esély...

hege35 2009.11.17. 18:44:47

Szerintem,akit graffitizésen kapnak,fujják le a testét festékkel,mossa le magát,ahogy tudja.
Szerintem ez elég visszatartó erő lenne.
Lehet,hogy brutális,de hatásos lenne,szép szóval itt nem lehet elöbbre jutni.

^Clown (törölt) · http://logout.hu/blog/clown_2/index.html 2009.11.17. 23:11:36

Hát a XXII. kerületi ifjúság nem a krémet jelenti. Tele van sok bunkó újgazdag kis szarjankóval (akinek nem inge...), akiknek ez a hobbyjuk, hogy mindenhová, ahol találnak egy kis szabad falfelületet, odanyomják a tag-jüket. Ez kb. 6-7 éve is így volt, akkoriban ismertem onnan pár embert. Azóta gondolom súlyosbodott a helyzet.

Kamera, szégyenfal: tök jó ötlet. De a legjobb két k.rvanagy atyai pofon lenne.

Adani 2009.11.18. 08:27:13

@^Clown:

Sőt lehetne vérdíjat is kitűzni rájuk. Kitenni a taget, és melléírni ,h a gazdáját keressük a nyomravezetőnek pénzjutalom. Egymást pedig ismerik, lenne, aki feldobná. A villamost kisiklatókat is hasonló módszerrel kapták el ha jól tudom.

KissGecihuszár 2012.03.14. 09:17:20

Lehet, hogy most szelet vetek és vihart aratok, de kezdek azon elgondolkodni, hogy esetleg kertész ákinak (azért továbbra is kis betűvel írom a nevét, mert az írás 100%-val nem értek egyet!) volt abban némi igaza, hogy ez a nép nem Európához, hanem a Balkánhoz tartozó, moslékért röfögő disznó nép. Azért az egy nonsence, hogy mindent -amúgy Orwelli módon- be kell kamerázni ahhoz, hogy -talán- az átadás után 2 hónappal, 1 évvel is élvezhető legyen. Hát ha ez kell, akkor legyünk az 1 millió ipari kamera országa, legalább lesz min szórakozniuk a monitor előtt ücsörgőknek, illetve konstans "helyzetbe lesznek hozva" a megfigyelő rendszereket kiépítő cégek. Végtére is; az is qualitatív meló, így is létrehozható megannyi új melóhely...
Hál' Istennek, már nem lakom a Bartók LTP-n, úgyhogy nem kell "élveznem" ezt a látványt.
süti beállítások módosítása