MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Jegyvásárlás hajléktalanokkal

2009. november 04. - georgejr

Lassan itt a tél, és a pályaudvarok megtelnek hajléktalanokkal, kéregetőkkel. A Nyugatiban a jegykiadó automaták környékét hajléktalanok lepik el, bár ez nem csak a téli időszak jellemzője. Tipikus eset, hogy segíteni akarnak úgymond, majd kunyerálnak, ki erőszakosabban ki kevésbé pofátlanul. Persze a rend bátor sün sándorai ritkán csinálnak valamit is. Nem egyszer volt rá példa, hogy kb 4-5 hajléktalan nyomult az automatáknál, a rendőrök, vasútőrök meg kb 20 méterről nem csináltak látványosan semmit... Sajnálom azt, aki idejutott, de TENNI KELLENE MÁR VALAMIT ez ellen is. 

Tisztelt MÁV (Megint Állunk Vazze)!

A Nyugati pályaudvarban kihelyezett jegyautomaták nagyban megkönnyítenék és gyorsítanák a jegyvásárlást, ha lehetne őket használni (a pénztárakkal ellentétes oldalról lesz szó mindvégig). Ugyanis az automaták környékét minden áldott nap erőszakos hajléktalanok tömege lepi el, akik ha akarja az ember, ha nem, segítenek a jegyvásárlásban. Vagyis: mialatt próbálkozol jegyet venni, rád másznak, az arcodba lihegnek, nyúlkálnak a pénz után és (félig mámoros állapotban) okoskodnak, hogy mit hogy csinálj, mintha nem 28568-adszorra vennél mát ott jegyet. Aztán megkérnek, hogy viszonozd a segítségüket némi pénzzel, ha lerázod őket, és még a pénztárcád is megmaradt, megúsztad a kalandot egy kisebb hányingerrel. Mindeközben a kedves jegyellenőrök a kapuknál unatkoznak, követelik rajtad a jegyet (amit néha lehetetlen megvenni). Kérdem én: miért nem lehet a kapuknál unatkozó nagydarab legényekből párat a jegyautomaták mellé állítani, hogy elzavarják onnan a hajléktalanokat és lehetővé tegyék az utasoknak a jegyvásárlást?? Mert beszélgetni és cigizni egész nap kényelmesebb?! Ja, kérem..

Üdv: A

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr551497683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ákibard! 2009.11.04. 11:42:09

"Kérdem én: miért nem lehet a kapuknál unatkozó nagydarab legényekből párat a jegyautomaták mellé állítani, hogy elzavarják onnan a hajléktalanokat és lehetővé tegyék az utasoknak a jegyvásárlást?? Mert beszélgetni és cigizni egész nap kényelmesebb?! Ja, kérem.."

Azért amiért ha Te irodai adminisztrátor vagy és épp nincs semmi feladatod, nem küldhetnek végig az irodaházon, hogy sikáld tisztára a szaros wc-ket.
Magyarán azért mert nem ez a dolguk. Ők jegyellenőrök nem biztonságiak.

vanek ur 2009.11.04. 12:35:43

@Ákibard!: Ez addig rendben van(?), hogy nekik nem dolguk. De akkor kinek lenne a dolga elhajtani onnan a kéregetőket? És miért nem teszi? Illetve ha az ellenőröknek nem dolguk, akkor már nem is tehetik meg?

Egy ilyen szituációban baromi nehéz elhajtani a kéregetőt. Nem mondhatod, hogy nincs pénzed, mert látja, hogy van. Nem mondhatod, hogy nincs apród, mert most adott vissza a gép egy halommal. (Kivéve, ha kártyával fizetsz, de nem ez az általános.)

Szóval igen: az automatáktól és a pénztáraktól EL KELL ŰZNI a kéregetőket, éljenek máshol az emberi jogaikkal.

Ákibard! 2009.11.04. 13:16:46

@vanek ur:
"Illetve ha az ellenőröknek nem dolguk, akkor már nem is tehetik meg?"

Maradjunk a példámnál. Ha Te irodista lennél, mennél szart pucolni a WC-ből? Nos?
Ha nem feladatod nem is teheted meg?
De megteheted csak szarsz rá arra van a takarítónő... Nem?

Hogy ki tehetné? Lényegében a vasútőrök, de azok annyit is érnek... :S

Adani 2009.11.04. 20:27:11

A Keletiben be is mondják párszor sőt ki is van írva, h koldulás a pályaudvar területén tilos. Ha pedig így van akkor akár át is vezényelhetnének pár vasútőrt, h tartassák be.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2009.11.04. 22:36:39

Én régebben a Keletiben mindig azzal szomorítottam el őket, hogy bankkártyával vettem jegyet az automatából.

Törzsgyökeres szentesi 2009.11.05. 10:17:29

A-Dani: Vasút teljes területén a koldulás, kéregetés, engedély nélküli árusítás, adománygyűjtés tilos, ez sok állomáson ki van függesztve. Vasútőröknek kéne ezt betartani, de hát a hajléktalanokkal, kéregetőkkel nem bírnak. Bezzeg a peronon fotózókkal nagyon bátrak.
Pedig lenne dolguk nemcsak a kéregetőkkel is. Visszatérő probléma, hogy a Köki és Nyugati között egyre másra tűnnek el a laptopok.

Adani 2009.11.05. 12:36:00

@Törzsgyökeres szentesi:

Épp ma volt téma egy fórumon ez. Való igaz lehetne jobban ellenőrizni, de ott már leírtam egy hatásos módot a tolvajfogásra.

Engem még sose piszkáltak fotózás miatt max. arrébbzavartak ,h ott ne fotózzak. Arrébbmentem szó nélkül. Mellesleg ezért az állomáson kicsit túlmenve fotózni ott még sose volt baj belőle. Igaz volt mikor videóztam és a vezér belekapaszkodott a dudába, de ettől csak jobb lett a felvétel, lehet, h nem is azért csinálta, h bosszantson hanem, h a duda hangja is rajta legyen a videón.

Nagymoli 2009.11.12. 07:20:10

Munkába menet leelőztem egy tehervonatot. De olyan meglepően hosszú vonatot húzott egy kisdácsia, hogy a következő sorompónál bevártam, félreállva fotózni. Kaptam is rá dudálást, de hogy az üdvözlés, vagy anyázás akart lenni, sosem tudom meg. Mindenesetre eléggé sokáig háttérképem volt...
süti beállítások módosítása