MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Hétvégi tömegnyomor a pénztáraknál

2009. október 27. - georgejr

Soha nem tudtam megérteni, hogy olyan esetekben, amikor tudott a nagyobb forgalom egyes állomásokon, miért nem lehet több pénztárost beállítani? Mondom én nem kell ide sztrájk ahhoz, hogy ne tudjon az utas A-ból B-be eljutni.... Pffff

Tisztelt Megint Állunk Vazze!
Felháborító, hogy 2009.10.25. 19 órakor a pécsi vasútállomáson nem lehet jegyet váltani a 19:24 -kor induló Pécs - Budapesti Intercity vonatra. A vonatra egyébként nem volt már helyjegy és a pénztárosnak nem volt apró pénze. Sok utas azért késte le a vonatot mert a 2 pénztáros nem győzte a munkát. Ilyenkor hol vannak a felelősök?
Tisztelettel : F. Károlyné

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr81478011

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gaskó István utolsó megkísértése 2009.10.27. 09:31:16

Csak azt feledte volna, azt a mozdonyvezetőt.  Aki már mindkét veséjét eladta, és most télen egy tehervagon tövében, meztelenül, sebes kézzel csócsált egy fagyott marharépát, és amit kidobott mákszemnyi gyomra, menten nyalta is vissza,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2009.10.27. 08:38:13

Ilyenkor elvárható volna, h szóljanak a kallernek ,h ez van és adjon ő pótdíj nélkül normál áron a vonaton jegyet, annak aki lemaradt.

hegylako01 2009.10.27. 09:08:27

www.youtube.com/watch?v=l0y-vrNNVHE&feature=related
ennyit tok rá mondani.

De ha már tényleg ennyien vannak a vevők akik igénybe szeretnék venni a szolgáltatást illene kinyitni 2-3 plusz pénztárat is. Vagy beüzemelni több jegykiadó gépet.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.10.27. 09:25:49

Amikor még vonatoztam, ilyen esetben felszálltam a vonatra jegy nélkül és megkerestem a kalauzt, hogy ez van. Két dolog történt. Adott jegyet rendes áron, néha még rövidebb távra is, mint a valós vagy legyintett és evett tovább.

umleitung 2009.10.27. 09:27:56

Jegykiadó automata kellene. Hamár úgysincs helyjegy akkor lehetne automatából. Ha lenne.

Aston Kanál 2009.10.27. 09:36:12

Valamint nem kapcsolódik szorosan a poszthoz, de azért elősegíti az ekkora sorok kialakulását: azt tudja valaki, hogy 2009-ben miért kézzel írják a MÁV-nál az áfás számlát?

Aston Kanál 2009.10.27. 09:37:26

Nem valamint, hanem ugyan :). Bocs a hülye fogalmazásért, máshol járt az eszem.

Ákibard! 2009.10.27. 09:38:43

Internetes jegyváltás?

Pécsen van egy szép kioszk...

Fly_G_Fly 2009.10.27. 09:44:33

Ha tud a topikíró e-mailt küldeni, akkor valószínűleg interneten is tudna jegyet rendelni. Számlát meg utólag is lehet iratni, amikor nincsen nagy tömeg a pénztárnál.
Remélem hamarosan eljön az az idő, amikor már csak interneten lehet jegyet venni az IC-kre.
Haladni kell(ene) a korral! A vasutnak és utasnak egyaránt. Aki erre nem képes, az csak nyomorogjon a tömegben!

Önjáró Talajgyalu 2009.10.27. 09:46:05

@espadazo: Ja, enis ezt szoktam. 10-bol 9 esetben "ezresert" barhova mehettem, ahova akartam... Volt hogy meg pertut is ittam a kallerral, mert olyan jol eldumaltunk. Meg volt mozdonyon utazos tema is (jo ha az ember ismeri/erdeklodik a vasut irant, konnyu bevagodni 2-3 mondat vasutas szlenggel:)... Egyszer volt csak egy kocsog, aki ragaszkodott hozza, hogy buntetest fizessek: nem fizettem, termeszetesen, na abbol voltak bonyodalmak, de ha az ember hatarozottan kepviseli az erdekeit, es nem tutyimutyiskodik, akkor gordulekenyebben mennek a dolgok...

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.10.27. 09:54:16

@Önjáró Talajgyalu: Sok polgárnak kellene megtanítani, hogy némi empátiával, diplomáciai érzékkel, szép szóval, szinte mindent el lehet intézni. Az itt a gond, hogy annyira fel van ajzva mindenki, hogy csak hörgünk az igazunkért és az sem érdekel senkit, hogy mi miért lehet.
De az ügyesek addig is feljutnak a vonatra, a hőbörgők, meg infarktust kapnak :-/

endre69 2009.10.27. 10:08:48

nem értem, miért megválaszolatlan ez a kérdés a tisztelt bloggoló számára. Számomra teljesen világos a válasz: vasárnapra nem hívnak be több pénztárost, mert a vasárnapi munka drágább, mint a hétköznapi, tessék végre ezt megérteni. És ugyebár a MÁV-nál-miután a hájfejek lenyúlták a milliárdokat - a pénztárosokra egyszerűen nem marad pénz. Ennyi.

Adani 2009.10.27. 10:12:25

@Önjáró Talajgyalu:

Így igaz. Én is utaztam már mozdonyon ( pontosabban a vezetőfülkében Bzmoton) megkérdezte ma vezértől ,h nem lehetne-e esetleg mert vasútbarát vagyok ( előtte tőle kértem zengedélyt, h fotózhassak a fűtőházban) és mondta, h ok. Ennyi volt. Mellékvonalakon általában készségesebbek, pláne- egy két állomásig, pláne ha nincs is személyzet, mert ugye ilyenkor az állásával játszik. Fővonalon meg egyrészt több ember van meg ugye több vasutas is és elég ha egy valaki felnyomja. Sőt néha pont a vasútbarát hülye és leírja vasutas fórumokba vagy akár ilyen helyekre, h de jó volt mozdonyon utazni, akár időpontokkal meg vonatszámmal és persze ,h ezt olyanok is olvassák akik rohannak bemártani a vezért. Ezért nem is szabad időpontot és állomást se írni ilyenkor.

Egyébként a kalerral is sokszor lehet értelmesen beszélni, nem volt nyitva pénztár meg hasonló ügyekben. Egyszer Hatvannál volt ,h épp ,h elértem a vonatomat mert bealudtam Bp-ról Gödöllő felé és Hatvanban ébredtem fel és azonnal ment egy visszafelé, gyorsan felugrottam rá. Igen, nem voltam szomjas. :) A kallernek mondtam ,h ez van, most mennék vissza ugye megáll Gödöllőn? Mondta, h igen és adott jegyet Hort-Csánytól mondván onnan adhat csak mert Hatvantól nem lehet mert ott van pénztár és pótdíjjal adhat csak, de Hort-Csányban nincs kicsit többe kerül így, de jobban járok. Egyszer meg Gödöllőnél értem el épp ,h csak, de nem volt gond mondta a kaller, h látta, h épp ,h csak felugrottam, vegyük úgy, h nem találkoztunk majd visszajön miután elhagytuk Gödöllő Állami telepeket és majd ad onnan, mert ott nincs jegykiadás ( Máriabesnyőtől is adhatott volna, de ez a vonat Gödöllőről indult, Máriabesnyőn szintén nincs jegykiadás csak délelőtt, és az is 3 km a csak a másik irányban).

Hangulatjavító Intézkedéscsomag · http://polir.blog.hu 2009.10.27. 10:15:34

a kérdés egyrészt jogos, másrészt nem feltétlenül a pénztáros a megoldás.

sok év (talán egy évtized) késéssel a máv összerakta a net-es jegyvásárló rendszerét. ráadásul elég korrektül működik. és jegykiadó terminálok a bedugulásra hajlamos állomásokon szinte mind vannak. tessék azt használni.

másrészt megoldás lehet még a jegyeladó automaták kihelyezése. hosszútávon ez olcsóbb is, mint a hétvégi pótlékért dolgozó manci néni.

bryan 2009.10.27. 10:20:41

@endre69:
Akkor talán csúcsidőben diákmunkásokat kéne alkalmazni, akik olcsóbban, nem csak nyolc órában jöhetnek dolgozni. De biztos nagyon bonyolult feladat jegyet kiadni egy ötödéves egyetemista biztos nem tudná megcsinálni.

Lord_M_ 2009.10.27. 10:24:17

két dolog jut eszembe

1) elővétel
2) netes vásárlás

azért az is határeset hogy a 19.24es vonatra 19.00kor megkísérelni jegyet venni.
tudva hogy két pénztáros, tudva hogy tömeg.

Amúgy a máv is ludas, mert amúgy tényleg nem túl ügyfélbarát. Keleti nemzetközi pénztár, szintén kellemes tud lenni.
Egy héttel az indulás előtt voltunk ott, jegyet venni, épp csak a járatszámot nem tudtam. sorszám tép, vár. A pénztárosnő felakadt szemekkel : "Van olyan vonat?" ... menjek át nyomtattassam ki az információn, --> új sorszám. vár. információs pult, van vonat, kinyomtat. vissza pénztár. Kézzel írott jegy és számla. jáááj. úgy, hogy nem is voltak sokan, majdnem másfél órát tököltünk.

Amúgymeg, tessék neten jegyet venni, és nem lesz sor.

Liora · http://www.pallas70.hu/marketing-kepzes.php 2009.10.27. 10:28:48

@Fly_G_Fly: és akinek nincs szgépe, mert nyugdíjas, vagy csak nincs rá pénze, az ne is utazzon IC-vel? Szerintem bőven elég a lehetőség, hogy lehet neten vásárolni jegyet; aki akar él vele, aki nem, az megveszi a pénztárban.

Hungeralien 2009.10.27. 10:33:00

A MÁV jelenleg is dolgozik a lassú jegyvásárlás problémáján: sztrájkot hirdettek, hogy erre se legyen több panasz :D

Windchill 2009.10.27. 10:33:12

@Lord_M_:

Ne haragudj, de vérforraló az érvelésed. Mi az, hogy "tudva, hogy tömeg"? Mi az, hogy "tudva, hogy két pénztáros"? Ez talán felmenti a MÁV-ot? Ne haragudj, de itt a felelősség 101 %-a a MÁV-ot terheli, ne az ügyfélnek kelljen már ezen szerencsétlenkedni. És igen, én is 5 perccel indulás előtt érek oda.

becher 2009.10.27. 10:33:16

@Adani: Most már értem, hogy mikor a BKV bérletem lejár és a Délinél felszállok - mert vonatbérletem még érvényes, de csak a közig határtól - a kalauz miért ad jegyet mindig máshonnan :). Ettől függetlenül tudom mennyi a viteldíj és azt adom oda neki.

Más. Nem tudja valaki, hogy ha az állomáson nincs rendes világítás ki a felelős? Velencefürdőn - igen ott szállok le - feltúrták a sorompó felé vezető peront, tehát arra nem lehet menni. Van felüljáró, de nincs kivilágítva és bevallom a fa lépcsőivel még világosban is életveszélyes - bár olyankor arra megyek. Tehát a népek ugrálnak át a síneken - ami szerintem szintén nem életbiztosítás. Tehát kinek lehetne szólni, hogy mivel már lassan 4kor sötétdeik tök jó lenne ha vennék a fáradságot és lenne fény (valszeg az építések miatt történt valami, mert korábban volt világítás). Megjegyzem ott nincs pénztár semmi, már rég megszüntettek minden MÁV-os dolgot.

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.10.27. 10:33:25

@Aston Kanál: ezt a kérdést már régóta próbálom megérteni, kinyomozni....

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.10.27. 10:38:00

@Aston Kanál: "azt tudja valaki, hogy 2009-ben miért kézzel írják a MÁV-nál az áfás számlát? "

Talán mert még nem találtak olyan drága számlázó szoftvert, amit érdemes lenne megvenni? :-)

radactive 2009.10.27. 10:39:12

@Hangulatjavító Intézkedéscsomag: "sok év (talán egy évtized) késéssel a máv összerakta a net-es jegyvásárló rendszerét. ráadásul elég korrektül működik"

erről a korrekt működésről annyit, hogy ha pl. egy khb-s maestro kártyával akarsz fizetni, arra konkrétan nincs lehetőséged

Hungeralien 2009.10.27. 10:50:31

@radactive: Maestro kártya dombornyomott-e?

tlantos 2009.10.27. 11:05:30

@umleitung:
jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/jegyatveteli_pontok/jegyatveteli_allomasok.jsp?allomas=pecs

Tortenetesen van. Nem szokasom vonaton utazni (utoljara osztalykirandulason volt "szerencsem"), de ismerosnek vettem mar igy jegyet. Remekul mukodik, kartyaval fizetheto, nincs sorbanallas. Pampogas elott....

sütöde 2009.10.27. 11:16:13

@Önjáró Talajgyalu: ELírtad: nem "leszoktad"- LESZOPTAD a kalauzt a főnököt a szart .... tehát egy majomgeci vagy.

Sisko86 2009.10.27. 11:19:46

A MÁV jelenleg legjobb szolgáltatása a netes jegyvásárlás, tényleg érdemes kipróbálni. Csúcsidőben meg az vegyen jegyet pénztárnál, aki nem tudta 1-2 nappal korábban, hogy mikor fog vonatozni, vagy nem ért rá, sokkal kisebb lenne a sor. =)

jaffandi 2009.10.27. 11:20:01

Nekem tök pozítv tapasztalatom volt okt. 22-én a Nyugati páyaudvaron. 6-7 pénztár volt nyitva a szokásos 3-4 helyett és egy kalauz járkált körbe, nála is lehetett jegyet venni. Aki sietett annak ez utóbbi nagyon jól jött.

Adani 2009.10.27. 11:24:25

@Hungeralien:

Való igaz csak dombornyomott kártya jó. Nekem sem az van ,de épp a héten igényeltem egy banknál webkártyát ami pont erre való. Csak annyi pénzt töltök rá amennyi kell és ezzel tudok neten vásárolni ezt csak erre tartom majd.

radactive 2009.10.27. 11:24:41

@Hungeralien: nem dombornyomott, de ez nem kéne akadály legyen - mondjuk igaz, az hogy nem fogadják el inkább az OTP sara és nem a MÁV-é, de ettől én még ugyanúgy nem tudom neten megvenni a jegyet

Sisko86 2009.10.27. 11:28:06

@radactive: A Maestro az EGYETLEN olyan kártya, amivel nem lehet neten fizetni. Nem csak a MÁV-nál, sehol. Aki akarja használni ezt a szolgáltatást, annak megéri rendelni egy olyat, ami alkalmas erre.

@Liora: A levél beküldőjének és az itt kommentelőknek van számítógépe és internet hozzáférése, ez gondolom nyílvánvaló, így jogosnak tartom egy blogon felvetni azt, hogy akinek van lehetősége az éljen az online jegyvásárlással, így pont azoknak a dolgát megkönnyítve, akiknek nincs rá lehetőségük. Mindenki jól jár, tényleg.
Persze ez mind nem menti fel a MÁV-ot, de ha valami rosszul működik, akkor én inkább azt választom, hogy megpróbálom megoldani, mint hogy várjak, hogy megoldják, mert arra már 20 éve csak várunk...

Adani 2009.10.27. 11:29:08

@radactive:

Az, mert netre csak a dombornyomott kártya jó. A Paypal is csak fogadja el.

Egyébként valóban lehetne jegykiadó gépeket beállítani, de azokkal is szoktak gondok lenni. Nem fogadja el a papírpénzt nem fogadja el az aprót stb. Az lenne az igazi ha lennének jegykiadó gépek, amik kártyát is elfogadnak. Az egy dolog ,h sok pénztárnál már lehet kártyával fizetni a másik meg az, h sokszor a pénztáros még nem jó ebben és sokáig szerencsétlenkedik vele. Egy ehhez hasonló esetben meg mikor sokan állnak mögötted is nem éppen nyomdafestéket megtűrő szavakkal fognak illetni ha a pénztáros percekig szerencsétlenkedik a kártyával. Nem MÁV-nál de jártam már így és nem jó érzés és hiába nem te tehetsz róla kellemetlenül érzed magadat ,h miattad nem halad a sor és feltartod a többieket, akik ezért anyáznak. Igaz sokszor inkább a pénztárost de téged is, h miért nem hoztál pénzt, miért kell itt különcködni ,h kártyával?

Adani 2009.10.27. 11:30:05

@Sisko86:

Mellesleg éppen ezért igényeltem webkártyát pár hete, h többek között ezt is használjam. Na meg persze, h tudjak a z Ebayről olcsóbban pár dolgot megrendelni.

Lord_M_ 2009.10.27. 11:41:17

@Windchill: Nyilván érthető, hogy vérforraló, de a felesleges szívroham elkerülése érdekében:
úgy kell érteni : Ha tudod hogy ezren állnak ott, és tudod hogy 24 perc múlva megy a vonatod ÉS tudod hogy a MÁV mekkora "ügyfélbarát" akkor talán mégiscsak hazárdjáték ilyenkor hagyományos módon jegyetvenni és bízni a vakszerencsében.

Az utas abban hibázik ilyenkor hogy "jusztsemegyekkielőbb" ... értem én, csak a máv meg leszarja. Ezért gondolom, hogy ha valaki van olyan vakmerő hogy miután tisztában van a helyzettel mégis megkockáztatja ezt a lehetőséget : saját magának is generálja a problémát.

Félre ne értsen senki, nem mentem fel a MÁV-ot. de azt mégiscsak felelőtlennek tartom aki nem a probléma megkerülésén van, hanem belerohan a pofonba szándékkal.. ez olyan mintha a sok ostoba, kutyáját járdára szaratót akarnánk azzal rávenni a takarításra,hogy "csakazértisbelelépek". Vegyük észre a máv szarik a helyzetre, és azzal hogy mi is beállunk a sor végére lekésni a vonatot, csak magunknak okozunk kellemetlenséget.

lehet újra kövezni. :)

Lord_M_ 2009.10.27. 11:49:26

@radactive: vannak neten használható electron kártyák is. Legutolsó infóim szerint újabban a visa electron kártyák is kapnak cvvii kódot (az a bizonyos 3 + szám ott a hátoldalon), amelyekkel már lehet neten vásárolni.

:)

Jasperek 2009.10.27. 13:16:00

Létezik jegyelővétel és van 2 szép internetes jegykiadó automata is:)
Ahogy említették ,haladni kellene a korral:)+ nem indulás előtt kell 10 percel kimenni a vonathoz(csak ha internetes jegyed van:) )
Persze ettől még nem tökéletes a MÁV ,de van előrelépés............

vanek ur 2009.10.27. 13:44:28

@radactive: Maestro kártyával nem lehet az interneten vásárolni, ez kivételesen nem a MÁV hibája. (Az OTP-s Maestroval is csak az OTP-s oldalon fizethetsz.)
@Adani: Olvasd el a vásárlási útmutatót a MÁV oldalán: dombornyomott kártya OK, Maestro nem OK (kivéve ha OTP-s), Visa Electron attól függ, hogy a kibocsájtó bank engedi-e.

Adani 2009.10.27. 14:49:50

@vanek ur:

Hát elvileg az új CIB-es számlámhoz Visa elektron járt, de van egy külön webes számla is elvileg ez csak erre jó ezt a kártya nem is létezik fizikailag csak száma van.

hegylako01 2009.10.27. 15:34:45

Azt is megjegyezném, hogy a nagyobb városokban nem csak a vasútállomáson lehet jegyet venni. Van a MÁV-nak erre irodája is. Általában valahol a belvárosokban. (Miskolcon én is ilyen helyen vásárolom a jegyet és még nem tapasztaltam komolyabb sort)

A levél írónak:
Pécs Egyetem

Belföldi pénztár
Cím: 7624 Pécs, Ifjúság u. 6.
Nyitvatartás: hétfőtől csütörtökig 10-16 péntek 10-15
Jegykiadás: kézi
Pécs Menetjegyiroda

Belföldi pénztár
Cím: 7623 Pécs, Jókai u. 4.
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 8.30-17.00
Megjegyzés: 06/72/212-734
Jegykiadás: kézi
BKV jegy értékesítés: van
Bankártyás fizetés: igen

Ja és a link:
www.mav-start.hu/utazas/mentejegyirodak01.php

Kopi3.14 2009.10.27. 15:59:34

@Ákibard!: kettő.

Pécsen perpill átépítés van, nem kicsi, nagy, ez helyet vesz el az utasoktól, így ugyanannyi ember nagyobb tömegnek hat. Illene körbenézni, azt is megemlíteni. Nem szabad elfelejteni, álfelháborodás, hogy fél órával vonat indulása előtt már nincs rá helyjegy. Ez a korlátozott számban elérhető termékek esete, hamarabb elfogynak, mint máskor, amennyiben megnő a keresletük. Itt is ez történt. Három, a jv ilyenkor nem tudja leültetni az utast, illetve Dombóvárig szerintem nem is teheti meg, max úgy, amint jön valaki azonnal feláll aki a helyén ül. Ha nincs helybiztosítás, akkor meg esetleg a Kaposvárról érkezőkkel kibaszás, hogy időben megvették a maguk jegyét, de a sok utolsó pillanatban tökölő pécsi fasz miatt álljanak a vonaton? Magyarul nemtisztelt F. Károlyné, előre gondolkodjon máskor, tudván három napos ünnep van, és ne sírjon a pofája ha nem jut jegy. menjen gyorsvonattal akkor.

@Adani: nem dombornyomott Maestro avagy Visa Electron kártyával vettem már jegyet a MÁV-nál neten. Jó, otp-s vagyok, ez megkönnyített sok dolgot, de nem csak dombornyomottal ment.

Úgy mellékesen megjegyzendő, Keletiben dinamikusan növekvőek a sorok, és mostanában sokkal kevesebben is vannak, mint mondjuk öt éve, volt sok esetem, mikor vonat indulása előtt negyed órával még tudtam jegyet venni rohanás nélkül...

Ákibard! 2009.10.27. 17:20:10

@Liora:
Aki hozzá tud férni az inernethez hogy felháborodott panaszoslevelet írjon az hozzá kellene hogy férjen egy jegyvásárlás erejéig is....

Ákibard! 2009.10.27. 17:24:15

@Adani:
"Való igaz csak dombornyomott kártya jó."

Danika, az már kiderült, hogy te hülye vagy, de azért a téziseidet nem kellene tovább terjeszteni mint a H1N1-et... :-(

Teljesen független, hogy dombornyomott-e a kártya...

Adani 2009.10.27. 17:37:22

@Ákibard!:

Jó nekem még anno mikor bevezették mondták, h nem tudok a K&H-s Maestro kártyámmal fizetni és csak dombornyomott jó. Ezek szerint jó a nem dombornyomott is, de a helyzeten nálam nem változtat. Eddig úgy voltam, h megvagyok nélküle, de már igényeltem egy másik banknál webkártyát amivel tudok fizetni neten is, nehogy kimaradjak a jóból mostantól én is neten veszem a jegyet ha van kioszk az állomáson ahonnan utazok.

hajnilla 2009.10.27. 19:08:33

Pécsen legalább lehet jegyet venni, Kaposváron este tegnap nem volt pénztár és reggel is volt aki lemaradt az IC-ről mert az az egyszem pénztáros aki dolgozott igyekezett csak sajnos nem volt 6 keze. az IC indulása előtt máskor két pénztáros szokott dolgozni.Nos ennyire jól megy a vasútnak, hogy egy megye székhelyen nincs pénztár???na erre adjon valaki értelmes elfogadható választ!

hegylako01 2009.10.27. 19:18:51

Az tény, hogy a máv üzletpolitikája rossz. Meg persze evidens lenne, hogy a reggeli csúcsban nem 1 pénztáros kéne hanem legalább 3-om. Ez ugye nem nagyon ügyfél barát hozzáállás. De ez nem most lett ilyen 2 hete hanem már évek óta ilyen. Ha az utas tudja, hogy ő holnap vagy holnap után utazik vegye meg előre a jegyét. Ha egy teljes szervénnyi ember egyszerre akarja meg venni a jegyét indulás előtt 10 perccel akkor ott lehet 20 pénztáros is az se fogja tudni kiszolgálni.

Amúgy Kaposváron is van jegyiroda a állomáson kívül.

7400 Kaposvár, Csokonai u. 8.
Nyitvatartás: hétfőtől csütörtökig: 8.15- 15.45 ebédidő: 13-13.20 pénteken: 8.15-12.45
Megjegyzés: 06/82/313-335
Jegykiadás: kézi

combo 2009.10.27. 19:48:13

Engem változatlanul az zavar, hogy a k**** pécsi IC-kre soha nem lehet helyjegyet kapni pénteken/vasárnap, amint azt én is tapasztaltam számtalanszor (Kaposvárról/Kaposvárra). A 40-es vonal menetrendje MEGBUKOTT, nem kell tovább ragozni. Erre a Minisztérium honlapján levő tervezet szerint kb. annyi változik, hogy a Somogy IC-t összebarkácsolják Dombóváron egy pécsi IC-vel, de ez semmit nem fog megoldani. Gratulálok...

combo 2009.10.27. 19:59:03

@Kopi3.14: "menjen gyorsvonattal akkor." Konkrétan melyik gyorsvonatra gondoltál? Mutasd meg szépen, kérlek. Lehet Pusztaszabolcsig menni személyvonattal, aztán ott átszállni...

"Magyarul nemtisztelt F. Károlyné, előre gondolkodjon máskor, tudván három napos ünnep van" Ja, ha mindenki előre gondolkodna, akkor már két héttel előbb meg kellene venni a jegyet, akkor meg már három héttel előbb... Mit nem lehet azon megérteni, hogy több utas van, mint ahány hely?! Ez így nem jó, akármikor veszi meg a tisztelt utas a jegyét, lesznek egy csomóan, akik lemaradnak. És ez a probléma nem tegnap kezdődött...

combo 2009.10.27. 20:01:23

@combo: "Ja, ha mindenki előre gondolkodna, akkor már két héttel előbb meg kellene venni a jegyet, akkor meg már három héttel előbb..."

Valami ilyet akartam írni: Ha mindenki két héttel előbb venné meg a jegyét, akkor három héttel előbb kéne. Ha mindenki három héttel előbb venné meg a jegyet, akkor négy héttel előbb kéne...

Kopi3.14 2009.10.27. 20:55:55

@combo: érdekes, Békéscsaba felé régebben a sok utas meg tudta oldani a dolgot, anyázás nélkül. Egyébként ezentúl kezdjünk a kenyérért is anyázni, mert utolsó pillanatban akarjuk megvenni és elfogyott? Pláne, amikor van rá két kibaxott hónapja, hogy megvegye? Avagy mindig midnenkinek csak fél órával a vonat indulása előtt derül ki, hogy utaznia kell?

combo 2009.10.27. 23:21:19

Úgy látom "nem jött át", amit szerettem volna írni. A baj az, hogy minden hétvégén ez van (akár hosszú, akár nem) a 2009-es menetrend óta, és a MÁV nem képes kezelni a helyzetet. Tehát rendszeresen több az utas, mint az IC hely. És azt próbáltam ecsetelni, hogy ezen a legtrükkösebb jegyvásárlási praktikák sem változtatnak, maximum nem én szívok, hanem te. Én nem kérek bonyolult dolgot, csak annyit, hogy bírja már a MÁV elszállítani a diáktömeget.

Ha nem megy, akkor bizony nem kell erőltetni, vannak még tömegközlekedéssel foglalkozó cégek a piacon (Orangeways, volánok és társai)... Akiket a MÁV teljes lobbierejével szorít ki a piacról. No, nem a szolgáltatás színvonalával.

u.i.: A kenyeres példáról. Ha a városka péksége rendre feleannyi kenyeret süt hétvégén, mint a vásárlók igénye, akkor odamegyek én, alapítok egy pékséget, és kaszálok...

hegylako01 2009.10.28. 08:33:39

@combo: Igazad van ha rendszeresen +1 IC-nyi ember szeretne utazni akkor arra reagálni kéne. Csak ez sajnos nemien egyszerű ebbe az országba, a drága bürokrácia és idióta szabályozások miatt.

pl.: Kb egy féléve utaztam Bp-ről Miskolcra az utolsó közvetlen gyorssal és arra voltak rákötve a 3. generációs IC kocsik lezárva. ( ezek: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/92/M%C3%A1v-Start_intercity.jpg)
Megkérdeztük, hogy miért is van ez és hogy ha már így van akkor miért nem lehet rá felszállni.
Válasz így csak 1 pályahasználatot kell kifizetni. Meg ha sokat használják tönkre megy.

Amíg ilyen a felfogás nem lesz +1 IC Pécsre.
Talán egy körIC-s rendszer lenne ott is a megoldás, de ez nem fog megvalósulni mert a pálya erre alkalmatlan. (Bp-Székesfehérvár-Pécs-Dunaújváros-Bp)

Kopi3.14 2009.10.28. 13:22:40

@combo: már ha odamehetsz, mert a város nem adott monopóliumot. Egyébként plusz kocsit sem tud keríteni a MÁV, mert nincs neki, avagy utazhatsz a remek halbikban. Már volt hozzá szerencsém egyszer, soha többé nem akarok olyat látni. Legfőképp IC-n. A menetrendet pedig idénig nem tudják módosítani, decembertől talán. A plusz vonat viszont sokat nem segítene, ha a sokak által imádott ütemes menetrendbe akarod betenni, Azt akkor teljesen borítani kell. Avagy betehető még egy vonat, kilences pécsi indulással, aztán számolj utána mikorra ér Bp-re.

Kopi3.14 2009.10.28. 15:46:50

@Adani: hogy mondjuk? Előbb gondolkodtál volna, bölcs maradtál volna, avagy tájékozódj, mielőtt baromságokkal telekürtölöd a világot?

combo 2009.10.28. 20:07:05

@Kopi3.14: "A menetrendet pedig idénig nem tudják módosítani, decembertől talán."

Idézet tőlem: "Erre a Minisztérium honlapján levő tervezet szerint kb. annyi változik, hogy a Somogy IC-t összebarkácsolják Dombóváron egy pécsi IC-vel, de ez semmit nem fog megoldani. Gratulálok..."

Ha esetleg újdonságot mondtam, itt a link: www.khem.gov.hu/nyitolap/menetrend_tervezet.html

Ha a Somogy IC meg a Kapos IC el tud szambázni ütemen kívül Dombóvártól, akkor talán Pécstől is be lehetne passzírozni még egy IC-t sulisvasárnap. Az lenne a minimum, hogy a Kapos IC-t is összebarkácsolják egy pécsi IC-vel Dombóváron (ha ez megoldható).

Kopi3.14 2009.10.30. 21:51:02

@combo: plusz húsz perc várakozással alsó hangon megoldható- plusz a pécsi IC-k ingamivolta miatt még hozzájön azok késése. A kaposváriak legnagyobb örömére.

Mr.RaverDesigner 2009.11.02. 09:06:51

A keletiben is van pár szép jegykiadó automata, mégis mindenki mint a birka, a pénztárakhoz áll be, de hogy miért, az rejtély...
Mellesleg ha a levélíró internet eléréssel rendelkezik, miért nem veszi meg neten a jegyet? A netes kioszkoknál még annyi ember se szokott állni, mint a natúr jegykiadó automatáknál...

Adani 2009.11.02. 09:13:21

@Mr.RaverDesigner:

Én eddig 2x próbáltam jegykiadó gépből jegyet venni, de sosem sikerült. A papírpénzt nem akarta elfogadni apróból meg nem volt nálam annyi.

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.11.02. 09:31:46

@Mr.RaverDesigner: en mindig online veszem meg a jegyet, igy nem kell nyomorogni:) ez is megoldas, de volt mar ra pelda, hogy nem mukodott...

Mr.RaverDesigner 2009.11.02. 14:44:59

@Adani:

A papírpénz valóban egy érdekes dolog, általában akkor nem fogadja el egyik automata sem, amikor a legnagyobb szükség lenne rá... Én ezért használom ilyen esetekben is a bankkártyámat, sztem egyáltalán nem rizikós használni jegyautomata használatakor, csak a pin-kód beírásakor kell jól takarni :D

@georgejr:

Szerencsére még nem jártam így, h nem működött volna, bár a nagyobb szerencse, h mostanság már nem is kell igénybe vennem a máv világszínvonalú szolgáltatásait:D
Az onlájn jegyvásárlás viszont nagyon jó találmány, kár, hogy azt nem tudják megoldani, hogy otthon ki lehessen nyomtatni a jegyet.

Adani 2009.11.02. 15:05:50

@Mr.RaverDesigner:

Nemrég csináltattam webkártyát és mostantól azzal fogok vásárolni vonatjegyet is. Egyszerű, de nagyszerű. Félteni sem kel, hiszen külön kártya külön számlával mindig csak annyit teszek rá, amennyi éppen kell, így nem lehet lenyúlni róla a pénzt.
süti beállítások módosítása