MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Távozik a MÁV vezérigazgatója

2009. október 15. - georgejr

 Heinczinger István munkaviszonya közös megegyezéssel szűnik meg november 15-i hatállyal.

 

Távozik a MÁV vezérigazgatói posztjáról Heinczinger István, munkaviszonya közös megegyezéssel szűnik meg november 15-i hatállyal, közölte a közlekedési tárca csütörtökön.

A közlemény szerint Heinczinger István egy hónapos felmondási idejére járó munkabérén túl más juttatást, végkielégítést nem kap, feladatait Andrási Miklós elnök-vezérigazgató veszi át.

Andrási Miklóst egyébként már július elsején bemutatta Hónig Péter közlekedési, hirközlési és energiaügyi miniszter, azzal, hogy a MÁV új elnöke hamarosan átveszi a vezérigazgatói posztot is. Ez a lépés vélegesedik most Heinczinger István távozásával. Az Index úgy tudja, hogy Heinczinger távozása azért húzódott ennyi ideig, mert egyfelől az MSZP ragaszkodott személyéhez, másfelől az utóbbi, végkielégítési botrányoktól hangos hónapokban nem szerettek volna egy újabb támadható vezetői elbocsátással előrukkolni.

Részben kicserélődik a MÁV Zrt. Igazgatósága, amely 2009. október 15-től az alábbi személyi összetételben működik tovább: Andrási Miklós lesz az elnök; Derzsi András, Kozák Tamás, Dr. Mosóczi László, Nátrán Roland pedig a tagok. Az új igazgatósági tagok kinevezése 2012. december 31-ig szól.

Igazgatósági tagságáról már korábban lemondott Seregélyes Kálmán és Varga András, és október 15-én ugyanígy döntött Heinczinger István is. Hónig Péter közlekedési, hirközlési és energiaügyi miniszter 2009. október 14-én visszahívta a testületből Balogh Andrást és Kalmár Istvánt

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr111451724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya.bacsi 2009.10.15. 14:04:12

Távozik, majd feltűnik máshol.

Csodálkozom, hogy nem vágnak hozzá pár millát végkielégítés gyanánt. Bár, amennyi fizetést, prémiumot felvett, azért egy jómunkásember pár tíz/száz évig dolgozhatna...

Manyizga (törölt) 2009.10.15. 14:14:27

Nem végkielégítést kap. Csak mondjuk megtarthatja a szolgálati kocsit meg a lakást, stb. :)

Valaki majd egyszer elmagyarázza, hogy mi a különbség a vezérigazgató meg az elnök-vezérigazgató között? :)
süti beállítások módosítása