MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Késés hegyek, nem dolgozó kalauz....

2009. szeptember 09. - georgejr

Gergő összeítette, hogy az elmúlt egy hónapban mennyit késett a vonat a Budapest-Esztergom vonalon. Az átlag oda-vissza kb 14 perc naponta. Vicces ugye? A másik történetben gond volt a jegykiadó kioszkkal, emberünk felkészülten várta a kallert, hogy megkapja a papírt, csakhogy a kallernek még színét se látta se oda, se vissza:)

 

 Kedves megintallunkvazze!


Van két MÁV-os történetem a közelmúltból. Íme az első: 
Körülbelül 1 hónapja járok a Budapest-Esztergom vonalon napi rendszerességgel. A vonalon rendszeresek a késések, főleg a délutáni / esti időszakban. A kiszámíthatatlanul közlekedő vonatra nem egyszer kellett 35 percet várnom, miközben - elvileg - óránként követik egymást. Ilyen megbízhatóság mellett nem lehet a vonatra számítani, ha sietek, nem megyek vonattal (a munkahelyemről kisbusz viszi a dolgozókat az Árpád-híd pesti hídfőjéhez). Még szerencse, hogy a BKV bérletem mellé már nem kellett külön is fizetnem ezért a "szolgáltatás"-ért. Készítettem egy kis táblázatot, amely az elmúlt bő
egy hónap késéseit tartalmazza a fenti vonalon, Angyalföld és
Aquincum-felső állomások között.

A másik történet: interneten vettem retúr jegyet Zebegénybe, de a Nyugatiban a gép nem adta ki, miközben azt írta, hogy sikeresen kinyomtatva. Megpróbáltam egy másik automatán is, az persze azt mondta, hogy ehhez a kódhoz már ki van nyomtatva a jegy. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy mi ilyenkor a teendő: szálljak fel nyugodtan a
vonatra, a kalauz majd ad egy lapot, és ennek a számát, meg az internetes jegyvásárlás kódját küldjem be email-en, és akkor nem kell majd büntetést fizetnem. Szerencsére nem volt semmilyen adminisztrációs gond, mert nem jött kalauz se odafelé, se visszafelé.

--
üdv,
Gergő

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr551370608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milike47 2009.09.09. 14:03:08

Ha csak 14 percet késne...! Minden nap hol Óbudán, hol Solymáron, Pilisvörösváron vagy éppen Piliscsabán állunk 10-15 percet várva a szembejövő vonatot. Azt kellene a farkánál fogva fellógatni aki ezt a menetrendet megszerkesztette. Tuti, hogy sosem utazott vonattal. Több mint egy óra kell 35 km megtételéhez. Röhej. Ennyi idő alatt Spanyolországban a vonat majdnem megteszi a Malaga-Barcelóna közti távot (600 km).

budapester 2009.09.09. 14:08:17

Én is sokat használom ezt a vonalat és a tegnapi nap során panaszkodott nekünk a jegyvizsgáló, hogy Piliscsabánál (v. hol) elromlott a váltó és kézzel kellett szarakodniuk vele egész nap. Emiatt bazi nagy késést sikerült felhalmozniuk, így ő sem szállhatott le a vonatról egész nap (késések miatt egyből indulhatnak is vissza, ha megérkeznek valamelyik végállomásra). Nem tudom hogy ennek köze van az általános késésekhez, amik amúgy megszokottak a vonalon, de tegnap pl ez volt az oka.

sanyix 2009.09.09. 14:10:06

@milike47: akkor ezek szerint nem jó ötlet hogy a munkába 2 megálló busz, óbuda-nyugati vonat, metró útvonalom menjek, úgyhogy marad a bkv busz dugóban tötypörgés, metró útvonal... bár az se gyors. 1 óra alatt 13 km? semmi...

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.09.09. 14:13:48

Én (és Kedvesem) a keleti-Lőkösháza vonalon utazunk, az is elképesztő, ami ott megy. Ilyen táblázat készítésére ugyan nem adnám a fejem, de ha csak fél órát késik (csak oda!), annak már örülünk.
Legutóbb viszont a Balatonra mentünk vonattal, és valami gázolás miatt 2 és negyed órát kellett már a Keletiben várnunk. Azt nem értem, hogy ilyenkor miért nem tudják pótolni a vonatot? Hihetetlen a MÁV:(

NGabor 2009.09.09. 14:17:20

De jó lenne látni, hogy egyes vonalakon, meg úgy összesen mennyit késnek a vonatok egy nap alatt összesen. Biztosan súlyos órák jönnének össze. Esetleg azon elgondolkodni, hogy 3 vonal 30 perces késéseivel hány csatlakozás nem érhető el, és így Záhonytól Nagykanizsáig 30 perc hivtalos késés miatt 6 órával később ér oda az utas. (Tudom, nem jó útvonalat hozok pédának, mert itt kvázi átszállás nélkül is lehet utazni. Ritka szárnyvonalt meg megoldják, mert bezárják, és akkor nem késik.)

gigantikus kertitörpe 2009.09.09. 14:49:12

@milike47: Azért ne túlozz. Csak Barcelona - Valencia vonattal 3 óra. Tapasztalat.

De ha nekem nem hiszel: The fastest train from Malaga to Barcelona takes under six hours.If booked from Rail Europe (below), the ticket costs about 70 euros, but tickets bought in person can cost a lot more. Cheaper trains are a lot slower.

Ez akárhogy is 6 óra.

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2009.09.09. 14:49:52

Egy ideje már nem hallom, hogy a vonatok forgalmi okból késnének..., mindig műszaki hibára hivatkoznak. Ez valami új "műsorpolitika"??

8 éve járok be napi rendszerességgel Gödöllőről és reggeli gyors (i7.26) még egyszer sem (!) ért be pontosan menetrend szerint! Erre varrjon gombot az illetékes elvtárs!

Zus 2009.09.09. 15:12:23

Nagy múltkorában az egyik kalauz, akivel jóban vagyok, elmesélte, hogy miféle menetirányítók vannak a MÁV-nál. Történt, hogy az egyik Esztergom felé menő szerelvény, egyik Desirója lerohadt Üröm megállónál. Az ott 1 db vágány, tehát felhívta a Nyugatit (ha jól emléxem) és utasítást kért. Üröm úgy félúton lehet Solymár és Óbuda között. Azt a választ kapta, hogy csatoljon szét, hagyja Ürömnél a rossz Desirót és a HELYTELEN VÁGÁNYON (!!!) menjen tovább ! Emberünknek megnőtt a feje, mivel Ürömnél 1 DARAB vágány van, tehát nincs HELYTELEN vágány (a helytelen vágány a menetiránnyal ellentétes irányú közlekedést jelenti). Közölte az irányítóval, hogy Ürömnél összesen egy vágány van. Erre az irányító leugatta, hogy "mit szórakozik, mikor ELŐTTE A TÉRKÉP ÉS ÜRÖMÖN KÉT VÁGYÁNY VAN !!!" Az irányító csak akkor hallgatott el, mikor a kaller megfenyegette, hogy lefényképezi a vágányzatot és MMS-ben elküldi az irányítónak. Most akkor erre mit lehet mondani ?!

madárijesztő 2009.09.09. 15:20:16

Múltkor velem előfordult, hogy hamarabb értünk be a vasútállomásra, mint ahogy ki volt írva. Csoda történt akkor:)

milike47 2009.09.09. 15:21:37

@sanyix: Óbudától már jó, ha leszállsz Újpesten és onnan mész metróval. Reggel nem várunk Óbudán csak délután :))

milike47 2009.09.09. 15:22:56

@gigantikus kertitörpe: Azt Írtam, majdnem :))) Egyébként tavaly mondta az idegenvezető, hogy kb. 300 km/h val megy valami új csodavonat.

Arpibacsi 2009.09.09. 15:56:31

Tiszteletem. A hal a fejetol buzlik (Nyugati).

Idestova 5 eve jarok Vorosvar - Ujpest - Nyugati vonalon.
Erdekes modon amikor a vasuti osszekotot epitettek at - a vonat Esztergom Margit Hid kozot jart - alig volt keses, elofordult persze, de nem volt rendszeres.

Aki kiszamithato kozlekedest akar ezen a vonalon, jarjon busszal. Garantalt 1.5 ora dugo az utolso 5 kilometeren ... a legrosszabb esetben hamarabb eri el az ember a celjat. :P

/Arpiba

bela2255 2009.09.09. 16:02:37

Brüsszel - Párizs 1 óra 10 egynéhány perc mp-re pontosan. :)

Hülyék ezek, sehol sincsenek. Bp - Hatvan 2 és fél óra az már valami. Minek visszacsatolni a régi területeket. Bp - Kolozsvár mennyi lenne? 1 év?

Zus 2009.09.09. 16:11:48

Figyeljetek már, olvassa egyáltalán a MÁV-nál (BKV-nál, VEKÉ-nél, NASA-nál, stb.) ezeket az ilyen-olyan figyelő, meg véleményt nyilvánító blogokat ? Vagy mindenki csak úgy írogat, mert nincs jobb dolga.

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.09.09. 16:15:46

@Zus: olvassa bizony, kapcsolatban vagyok mind a starttal, mind a mavval:) a figyelos koppincs blogrol nem tudom kivel milyen kapcsolata van

FanaF1 2009.09.09. 17:27:26

Komolyan, ilyenkor imádom a MÁV-ot, annyira összehozza az embereket! :)

Nagymoli 2009.09.09. 20:46:05

@sanyix: Kerékpárral nem lenne gyorsabb? ;-)

bgirl 2009.09.09. 21:53:20

Tényleg nagyon gáz, hogy nem telik el itt olyan délután, hogy a menetidőt hozza ez a rohadt vonat. Óbudán, Vörösváron vagy ép Csabán állunk órákat, de lehet hogy nincs vagy, hanem mindenhol állunk. Tegnap mikor jöttem haza, tőlünk a 6:20-as vonat 7:00kor ment el Pest fele. Jó mi???:)
A másik nagy kedvenc a reggeli Vörösvártól hering party,mert reggeli 6 órási vonatnak 2 kocsi elég, a 8-as amin fele ennyi ember, oda kell a 3!!!!

Manyizga (törölt) 2009.09.10. 08:43:35

Ismerősömnek is ragadt jegye az automatában. Nem kis utánajárás (küldözgették pénztárból-irodába a Nyugati és a Keleti között) után nagy nehezen visszakapta a "büntetés" árát, amit a kallernél kellett fizetnie.

Persze az automata vizsgálatakor kiderült, hogy az ő bérlete - több tucat másik jeggyel együtt - fennakadt a gépben...

Ákibard! 2009.09.10. 11:07:52

@Manyizga:
"Ismerősömnek is ragadt jegye az automatában. Nem kis utánajárás (küldözgették pénztárból-irodába a Nyugati és a Keleti között) után nagy nehezen visszakapta a "büntetés" árát, amit a kallernél kellett fizetnie."

Aki nem olvassa el a GYIK-et vásárlás előt legalább 1x, aztán soha többet, meg is érdemli...
Le van íra, hogy utasleadásit ad ilyenkor a jegyvágó, amit be kell küldeni a kóddal együtt egy megadott címre, hogy töröljék a bűntetést.
Ennek ellenére ő helyszínen fizetett........

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.09.10. 11:12:17

@Ákibard!: a jegyvagonak nem kellett volna penzt kernie, hanem csak utasleadasit adnia es az adatokat felvennie... azaz o is hulye volt. a kaller egyszeruen kibaszott az utassal, aki szerencsetlen modon keves iformacioval rendeklezett. ebben az esetben a kaller is menjen kapalni, mert vagy nem ismeri a szabalyzatot, vagy leszarta...
Válasz erre

Manyizga (törölt) 2009.09.10. 11:50:28

@Ákibard!: Az utasleadási lappal küldözgették pályaudvarról - pályaudvarra. Ami azért kissé nevetséges. Még jó, hogy nem a vásárlás helyéhez ragaszkodtak...

Lehet én értettem félre, hogy pénzt fizetett-e a kalauznak, vagy sem.

IRCking · http://ircking.blog.hu 2009.09.11. 07:58:24

Tavaly lettem nyugdíjas, és azonnal rábuktam az ingyen jegyekre, mint gyöngytúk a fikarcra. Makótól Mátészalkáig rengeteg olyan helyre jutottam el ilyenformán, ahová 60 év alatt nem sikerült...
Az ELVÍRAval terveztem meg az útjaimat, és a neten vettem meg őket. Hozzátartozóim kissé aggódva indítottak útnak, de minden ilyen utam nagyszerűen sikerült. Tudom persze, hogy nem ilyen happy-célra gondolva rendszeresítették ezeket a jegyeket, de hagyjam veszni őket?! Egy frászt!
Volt olyan jegyem, amivel 700 km felett utaztam, pl a "Délkörön" át. 8-10 vonattal persze, és SOHASEM KÉSTEM LE EGYETLEN CSATLAKOZÁST SEM!... Velem mindíg udvariasak voltak - sőt kifejezetten kedvesek, s normális tájékoztatást kaptam mindenütt.
A helyjegyes vonatoknak, a helyi érdekű bozmotoknak és usgyiknak a tisztaságát megfelelőknek tartom, viszont a belföldi távolsági, fülkés vonatokét NEM. Erről viszont inkább a közmorál tehet, és nem a MÁV!
A legrohadtabbul azt utálom, amikor MÁV adósságáról beszél a kormány, ahelyett, hogy kifizetné a törvény által biztosított megrendelt szolgáltatásokat. Ez olyan, amikor a rabló sírdogál, és követeli magának a tolvajok "igazságát"... Ezzel azután végleg szét is lehet zavarni a közösségi közlekedést. Akkor azután nem csak a kormány bukik, de az egész ország! Vagy most már minden mindegy?? Sokkal etikusabb, ha - "úgyis mindegy" alapon vállalva a jövő tavaszi visszavágót - visszametszi a mi kedvezményeinket is, semmint megrendeli, aztán nem fizet!
Remélem, hogy nem a tolvajok gazsága fog győzni, hanem a MÁV Igazsága. Hajrá Vasút!

sütöde 2009.09.28. 16:54:40

@Zus: SZia !Én Magyar vagyok és itt élek ! Te ki vagy és hol élsz ? Miért nem a kormányt szidjátok , miért nem álltok ki a vasút mellett a kalauz meg pénztáros ...stb.ócsárolása helyett ? ( Amilyen az állam olyan a vasút! ) Nézd meg PL. SVÁJCOT.!Az biztos ,hogy a beirkálók fele a " Lefizetett" SZartúró ,mert normális ember átlát a szitán és nemdől be ekkora baromságoknak

sütöde 2009.09.28. 16:55:27

@Zus: SZia !Én Magyar vagyok és itt élek ! Te ki vagy és hol élsz ? Miért nem a kormányt szidjátok , miért nem álltok ki a vasút mellett a kalauz meg pénztáros ...stb.ócsárolása helyett ? ( Amilyen az állam olyan a vasút! ) Nézd meg PL. SVÁJCOT.!Az biztos ,hogy a beirkálók fele a " Lefizetett" SZartúró ,mert normális ember átlát a szitán és nemdől be ekkora baromságoknak
süti beállítások módosítása