MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

MÁV.hu

2009. június 29. - georgejr

Tegnap kaptam egy sms-t egy kedves ismerősömtől, hogy nézzem meg a mav.hu-t. Mivel vidéken voltam és az internet kb olyan gyors volt,  mintha légpuskával lövöldöznék a biteket így letettem róla. Viszont este felmentem és nézd már mi van a mav.hu-n. Aranyos marketing fogás. Ezt eddig nem láttam, csak olyan oldalakon, ahol valamit el akarnak adni, vagy "online marketing"-gel foglalkozó oldalakon, ahol igazából nincs semmilyen hasznos üzenete a videónak. Kicsit elgondolkoztam, hogy vajon miért csinálta ezt a MÁV. Elsőre kicsit erősnek éreztem, de ahogyan többször is végignéztem rájöttem, hogy ennek üzenete van. Mégpedig arcot társít a MÁV-Informhoz. Ma Magyarországon még egyetlen állami cég sem adott egyetlen szolgáltatásának sem arcot. De ezt a lépést megtette a MÁV.

Most sorolhatnám a marketing és egyéb "üzleti" értékeit, de azt nem teszem. Sokkal többet jelent, hogy ezáltal a MÁV, a mav.hu talán közelebb kerülhet a látogatóhoz az utashoz. Gondolom sokan jönnek majd, hogy biztos sokba került, meg minek ez az egész. Számomra egyértelmű az üzenete: Mi nemcsak egy hang vagyunk a vonalban, hanem emberek, akik értetek, nektek dolgoznak. Igen ez nem mindig jön össze, de azzal hogy egy barátságos (tényleg aranyos:) ) arc köszön ránk a weboldalon talán nemcsak a polipot, a "szörnyet", az arctalan vállalatot láthatjuk, hanem kicsit emberközelibbnek érezhetjük. Ami külön pozitív, hogy nem egy plázacsirke, vagy egy celebecske köszön ránk, hanem egy húsvér vasúti dolgozó. 

De többet nem is írok, mert a végén megkapom, hogy "bérblogger" vagyok, vagy hogy puncsolok. Pedig ez most csak egyszerűen tetszik és jó ötlet volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr561214968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya.bacsi 2009.06.29. 13:05:33

Hát, nem tudom, mekem ez felesleges sallangnak tűnik, és nem azért, mert a MÁV-ról van szó. A megszemélyesítés persze jó ötlet.

Anno a Posta is a megújult (de használhatatlan) honlapját valami hasonlóval nyitotta meg, ahol egy idióta postás rohangált jobbra-balra, amert kergette a kutya miközben "Wau!"-zott (hiába, angol/német írás rulez meg trendi) miközben tépte le a becsomagolt képernyőt. És ha belegondolok, hogy hány ember gépe fagy le, vagy áll fejre, mikor megnézik a MÁV Flash-es honlapját (tapasztalat!).

Kreatív, csak éppen tök felesleges.

A MÁV honlapja eddig is ilyen volt, nem?

kakkabéla 2009.06.29. 13:37:03

Amatőrök vagytok, az adblockot ki kell hozzá kapcsolni!

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2009.06.29. 13:53:29

Ó így már megvan.
Kérdés, hogy minek kell új arcot adni a MÁV Informnak (MÁVinform, MÁV-Inform?), mikor elméletileg nincs közvetlen kapcsolatuk az utasokkal; a MÁV Direkt Start-os biznisz, a MÁVinform elsődlegesen pedig a médiumokkal, MTI-vel, egyéb hírügynükséggel kommunikál. Felesleges a kirakatba rakni őket, nem ezen múlik az információáramlás.

Ákibard! 2009.06.29. 15:26:20

"De többet nem is írok, mert a végén megkapom, hogy "bérblogger" vagyok, vagy hogy puncsolok. Pedig ez most csak egyszerűen tetszik és jó ötlet volt."

Csak rosszat lehet írni a vasútról, de azt korlátlanul? :-/

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.06.29. 15:39:16

@Ákibard!: nem! sőt! de már kaptam meg hasonló cikk miatt a fenti jelzőket...

petya.bacsi 2009.06.29. 16:51:14

@georgejr: az is egy vélemény. mindenkinek nem lehet és nem is kell megfelelni. :)

dontals 2009.06.29. 16:57:33

Ettől nem lesz sem jobb, sem rosszabb a máv. Pl. a magam részéről ezután sem fogom nézni az atv reggeli jam műsorát...

Jobban izgatna a máv-val kapcsolatosan, hogy tiszta, modern, pontos vonatok mikor lesznek

petya.bacsi 2009.06.29. 19:03:07

Hmm... Kedves Böngésző! A Firefox böngészőmet üdvözli, engem meg nem. Szép, mondhatom! :)

Leijon 2009.06.29. 20:07:11

Jah nekem meg a Safarimat cöh=D

Pontos, tiszta modern vonatok kellenének, persze...nekem spec 5 millió euro kellene mégsincs:D Egyébként egy aranyos gesztus, tetszik....kedves a néni, ilyentől szívesen váltanék jegyet:)

Leijon 2009.06.29. 20:56:02

Georgejr! Kéne megint rendezni Augusztusban kocsipuculósdit...ha kell segítek megrendezni, a blogomra is kiteszem stb. Jó ötlet volt akkor is, most is az lenne. Mondjuk most egy kicsit nagyobba is bele kéne vágni a fejszét például egy gyorskocsiba, vagy egy szerelvénybe akár(egész napos). Rendezvényt is lehetne köré szervezni, ahová a kisgyerekeket ki lehet vinni és a tisztaságra, a rendre, a közlekedés kulturájára lehetne őket oktatni. Gondolok itt zenés programokra(nem csak kicsiknek!), játszóházra, ilyesmi. A MÁV-Startnak sem jönne rosszul egy kis imázs-építés...
És még ismerőseim is vannak:D
Üdv:)

Ákibard! 2009.06.29. 23:41:48

@SzarkaTarkaFarka:
Szerintem a Startnak nem kimondottan az az imász építés hogy civilek takarítják a kocsikat... :S Ettől jó ötletnek tartom, de szerintem játszóházas-csinnadratta kicsit túlzás lenne :)

Ákibard! 2009.06.29. 23:42:22

@SzarkaTarkaFarka:
Szerintem a Startnak nem kimondottan az az imász építés hogy civilek takarítják a kocsikat... :S Ettől jó ötletnek tartom, de szerintem játszóházas-csinnadratta kicsit túlzás lenne :)

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.07.05. 18:11:24

Szerintem sehol sem szokás hangot hozzátenni a videóhoz alapbeállításként. Mindenhol be lehet kapcsolni, ha érdekel valakit. Nem is néztek hülyének melóhelyen vazzeg!
süti beállítások módosítása