MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

10 utast otthagyott a vonat

2009. május 27. - georgejr

A vonat úgy otthagyta az utasokat, hogy csak na, mert nem működött az ajtó, így az emberek nem tudtak felszállni. Szándékos volt, vagy csak véletlen? Nyilván látnia kellett a vezérnek, hogy ott emberek állnak; hol volt a jegyvágó, ha nem tudott kijönni miért indulhatott el egyáltalán a vonat?

 

 Kedves Georgejr! 


Van egy történetem, gondoltam megosztom.

A Déli pályaudvarról utaztam Székesfehérvárra május 23-án szombaton, eredeti terveim szerint a 16:43-as gyorsított járattal. Késésben voltam, az indulási idő előtt egy perccel értem az állomásra, gondoltam gyors leszek, autómatából jegy, nyomtat, jegy kivesz, apró otthagy, futás a vonatra. Örültem hogy elérem, az ajtónál megnyomtam a gombot, nem nyílik. Bentről mutogatnak, menjek előrébb. Futok is, próbálom a következőt, nem jó, utána lévőt, az sem. Ekkor szólnak nekem az ott várakozók hogy már percek óta nem lehet felszállni. De várjak én is úgysincs itt még a kalauz, addig nem megy el. Ekkor kellett volna elindulnia. Gondoltam, én ugyan nem várok, és elindultam előre a mozdony felé hogy szóljak a mozdonyvezetőnek. Közben próbálgattam az ajtókat. Sehol nem nyílott már. A harmadik kocsinál járhattam, amikor halk suhanással elment a vonat. Tíz embert hagyott ott, volt aki majdnem tíz perce ott állt. 
 
Nem azon húztam fel magam hogy nem értem el a vonatot. Ez benne volt a pakliban, mivel éppen időben értem csak oda. Inkább azon, hogy a mozdonyvezető nem nézett a visszapillantóba mielőtt elindult. Vagy igen, és tudatosan hagyott ott tíz utast. Az indulást megelőző tíz percben zárva voltak az ajtók bajtársaim elbeszélése alapján. Az én első gombnyomásomtól számítva is eltelt vagy két perc az indulásig. Ha már itt vannak ezek a szép új vonatok, tanuljuk meg már meg őket szépen okosan felhasználni… A következő vonat egy óra múlva ment. Nem váltottam vissza a jegyem, mivel buszra sem értem volna át előbb. Legközelebb busszal megyek. Kitöltöttem a panaszlapot, remélem eljut az illetékesekhez. Egy utastársam tett panaszt rajtam kívül. A többiek a vágányok körül dolgozóktól próbálták megtudni hogy ugyan mi történt.

Csak zárójelben: vajon belülről ki lehetett-e volna nyitni az ajtót? Mondjuk valakinek, aki segített felvinni párja csomagjait és ott búcsúzott tőle... Elég gáz lenne emiatt elmenni Kelenföldig. 

Ha működött volna belülről az ajtó, valószínűleg bejuthattunk volna mi is egy kis activityvel a benn ülőknek, de ezt már csak utólag látom. A pénzemért viszont lehetek hülye azt hiszem, így nem gondolom, hogy az én hibám (vagy bármelyik másik utasé) hogy nem jutottunk fel. Sőt. 

Ennyi. Én kellően felhúztam magam akkor, ha gondolod hogy érdemes közfigyelemre, hajrá. Visszajelzés a MÁVtól panaszomra egyelőre semmi, ha továbbítod nekik te is, megköszönöm.

 

További szép napot!

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr741146266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rickyramirez 2009.05.27. 10:29:02

Nem tudom, hogy milyen típusú vonatról van szó, de az elképzelhető ebben az esetben, hogy központilag zárható ajtókkal rendelkezik. Tehát megtörténhetett, hogy jelet kapott az indulásra, és ekkor az ajtókat zárták (olyan értelemben, hogy nem lehetett őket már egyik oldalról sem kinyitni), a jegyvizsgáló is a vonaton tartózodott nyilván. Viszont valamilyen forgalmi ok miatt mégsem indult el, de - mivel az indulási idő elérkezett és az ajtókat is zárták - felszállni már nem lehetett rá.
Ha pedig valaki kimegy a párjával az állomásra, akkor - amennyiben nem utazik - ne szálljon már fel a vonatra, hanem búcsúzzanak el a vonat mellett! Ha peronkapus ellenőrzés van, akkor ezt jegy nélkül úgysem teheti meg.

Tomi77 2009.05.27. 10:38:00

Sziasztok!

Természetesen a FLIRT-ről van szó, ami induláskor lezárja az ajtókat, tehát nem lehet se le-, se felszállni ilyenkor.
És hogy miért állt még mindig az állomáson?Nos ennek többféle "vasúti" oka lehetett.Mindenesetre a vonat már biztosan el volt indítva, mivel a Déliben van külön "indítóhölgy" és "indítóúr" is.:D

További szép napot!

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2009.05.27. 16:32:23

@Tomi77: De miért nem csak akkor zárja le az ajtókat a masiniszta, ha azon kívül már minden feltétel adott induláshoz?

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2009.05.27. 16:33:16

Egyébként is benne volt a levélben, hogy pontosan indult, és az indulási idő előtt 10 perccel se lehetett nyitni az ajtókat.

Tomi77 2009.05.27. 17:33:48

@Peti817172M:
Azt nem említi a levél írója, hogy a az indító kalauz ott volt.És mivel anélkül egy vonat se indul a déliből, hogy azt ne indítaná el az ott bóklászó kalauz ezért feltételezem, hogy az már el volt indítva csak valami miatt nem ment mégse, de ilyenkor már nem nyitja ki újra az ajtókat.Én így gondolom,de aztán lehet , hogy valami újabb dolgot alkotott a MÁV.:D:D:D

Ákibard! 2009.05.27. 17:45:23

Ez kamu... Ne etesse be nekem senki, hogy a fehérvári gyorsítottra a csúcsidő közepén 10 perc alatt mindössze 10 ember akart felszállni...

Egyszerű a képlet, a vonat már menesztve volt, csak valami miatt nem tudott indulni. Ti meg 10-en az indulási idő után vagy legalábbis a mneesztés után értetek oda. És hoppon maradtatok.
Azért ilyen 10 perceket bekamuzni, hát hmm... elég gáz.

krtek24 2009.05.27. 19:26:02

Egyetértek Ákibárddal! 10 perc alatt az MNB péáncéltermébe "felszállok", nemhogy egy vonatra.
Eleve ki az a hülye, aki 10 percig ott állna anélkül, hogy intézkedne, a felszállás érdekében? Ha más nem, akkor előreballag, és megmondja, hogy "Jó napot! Nem nyitná ki az ajtókat?"

A 10 utas meg végképp kamu. Ennek simán az ötszöröse a minimum, ami 10 perc alatt összejön indulás előtt.

Tomi77 2009.05.27. 20:15:25

@krtek24:
Akkor egyetértünk mindhárman azt hiszem:D:D:D:D

aaadj 2009.05.27. 22:19:16

kár hogy nem voltatok ott a helyszínen hogy elmondjátok értékes véleményeteket a történet résztvevőinek is.

krtek24 2009.05.28. 08:07:12

@aaadj:
Hogy tudnék ott lenni valamilyen eseményen, ami meg sem történt? :)

jamjam 2009.06.02. 13:52:40

@Ákibard!: igen,igazad van!hol volt a menesztő?a kaller adja a végső jelet az induláshoz,10percig nem indult a vonat kaller bá'/né' meg addig aludt.10-en meg nem tudtak felszálni????kamu!!!!!
süti beállítások módosítása