MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Botrány az InterCity-n: rendőrt hívott a kalauz

2009. április 22. - georgejr

Ismerős???? Úgy látom rendőri intézkedés lett a vége annak az esetnek, amit tegnap megírtunk. Felvettem a kapcsolatot a Start-tal, hogy tisztázzuk a történéseket, és megoldást találjunk.

Egy utas Kaposvárról hétfőn délelőtt Budapestre szeretett volna utazni. A kecskeméti gyorsvonat azonban csaknem 10 perccel később indult el, s a jegyvizsgáló még a rajt előtt közölte: vélhetően nem érik el a pécsi Intercityt. Így is történt. Dombóvárra érkezésük előtt három perccel gördült ki a vonat - írja a Sonline.


– Ettől a pillanattól kezdődtek a bosszúságok – mérgelődött a Sonline olvasója, aki elmondta: a dombóvári pénztárban ugyanis nem akarták átcserélni a jegyüket. Ahhoz ragaszkodtak, hogy új helyjegyet vásároljanak a két órával később induló IC-re. 

A kaposvári férfi elmondása szerint a javaslatot mások is elhűlve hallgatták. Ezért többen úgy döntöttek: mégsem veszik meg új jegyet. 

– A kalauz felhívta a figyelmet: ha nem fizetjük ki a büntetést, akkor Sárbogárdra rendőri intézkedést kér. Úgy tudjuk: a kaposvári csoportból végülis a többiek megvásárolták a jegyet. Ketten azonban nem: őket röviddel ezelőtt rendőri intézkedés alá vonták Sárbogárdon - magyarázta a felháborodott utas. Nem cserélték be a használhatatlan jegyeket
sonline.hu, belfold.ma.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr771079522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2009.04.22. 11:22:09

Mit keres kalauz a dombóvári pénztárban? És hogy kerül a képbe Sárbogárd? Jegy nélkül utaztak el Dombóvárról? Az "úgy tudjuk" egyébként hiteles hírforrás, én pl. úgy tudom hogy a Föld lapos és körülötte forog minden egyéb. Rendőrségi szóvivőt nem kérdeztek?

Budafoki 2009.04.22. 12:03:42

Mielőtt valaki elkezdené, hogy "ez az egyetlen eljutási lehetőség Budapestre": NEM ÍGY VAN!
Kaposvárról páratlan óra 31-kor indul a gyorsvonat, amitől Dombóváron 5 perc van az IC-ig. De tudjuk (a menetrendből és az Üzletszabályzatból):
1.: Az IC csatlakozásra nem vár.
2.: 7 perc alatti átszállási időnél nem térítik vissza a pót- és helyjegy árát.
Ezért nagyon kockázatos a gyorsvonattal indulni Kaposvárról.
MÁSIK MEGOLDÁS:
Kaposvárról páros óra 48-kor indul személyvonat, amitől Dombóváron 21 perc van az IC-ig. Bőséges idő az átszállásra, semmiképp sem annyira kockázatos, mint a gyorsvonat esetén.

lurkó 2009.04.22. 12:45:12

Na ugye én is ezt irtam le tegnap. Ráadásul nekem is utasok mondták nem magamtól találtam ki hogy igy érdemes.

PTibor (törölt) 2009.04.22. 15:54:58

@Ibigoo: én "úgy tudom", hogy mindenki hülye, csak én vagyok helikopter :)

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2009.04.22. 19:56:01

@PTibor: Pistike komp akart lenni de nem komp lett.

Adani 2009.04.22. 21:16:02

Mégis mibe került volna átcserélni a jegyet? Ha a MÁV egy szolgáltató cégként gondolkodna, aki az utasokból ért vagyis felfogná, h ők vannak az utasokért és nem fordítva, akkor nem csinálna ekkora ügyet belőle. Mindenki jól járt volna ha szó nélkül cserélik és nem a szabályzatra mutogatnak, amit az egységsugarú utas úgysem ismer, hiszen nem várható el tőle, h mielőtt utazna éjszakánként a szabálykönyvet olvasgatva aludjon el, miközben betűről betűre próbálja megtanulni. Az utasok elégedettek lettek volna és beírták volna a képzeletbeli piros pontot a MÁV-nak, és máskor is boldogan választották volna a vonatot ha utazni támad kedvük. A MÁV is jól járt volna, mert ha elégedett az utas az neki jó számítani lehet rá, h visszajön kár nem érte volna hiszen kifizették az IC jegyet átcserélik egy másikra és kész.

Így meg, h kötekedtek az utasok úgy érezhetik ( jogosan), h le akarják húzni őket, h duplán fizessenek, legközelebb nem biztos, h visszajönnek ha találnak más lehetőséget az utazásra azt választják, ha ezt elmesélik akkor azzal romlik a MÁV amúgy sem jó híre. Megérte ez 390 ft-ért ( ill. mondjuk 10x 390 ft-ért). Szerintem nem.

Tipikus szűklátókörű gondolkodás és a legrosszabb, h senkinek sem jut eszébe, h ez így nem jó.

Kopi3.14 2009.04.22. 21:38:08

kallernek közlni, gördülő sztrájkot folytat az utas aztán kenje a hajára. Sztrájtörését meg fel lehet jelenteni utána, ha szívózik. Lehet hamarabb kap verést, mint támogatást ilyenkor.

lurkó 2009.04.22. 22:21:52

@Adani: Hidd el a szabályok nem véletlenül vannak kitalálva. Közuti közlekedésben sem vehet részt aki nem ismeri az oda vonatkozó szabályokat ha pedig nem tartja be akkor megbüntetik. Utazás elött pedig ajánlott tájékozódni.

Adani 2009.04.22. 23:11:38

@lurkó:

Jelene esetben viszont semmi észrévet nem lehet felhozni ellene csak azzal lehet, h hát ez a szabály tehát nem. A szabályokat felül kell vizsgálni és, ami értelmetlen meg elavult azt megszüntetni. A közúti közlekedésnél is van ilyen, igaz ott is sok értelmetlen szabály van, ahogy kb. mindenhol. Ha mindenki minden szabályt mindenhol pontosan betartana akkor kb. megállna az élet, nem indulhatna el kb. egy vonat sem, nem működhetne egy bolt, posta, közintézmény stb. sem. Egyszerűen nem lehet mindent betartani.

vasútbarát (törölt) 2009.04.24. 19:12:06

Na ez itt a nagy kicseszés!
Tavaly meg akarták szüntetni a Somogy IC, de a tiltakozás miatt letettek róla. Az megmaradt, cserébe viszont elvették azt a lehetőséget, hogy a többi IC-t elérd Dombóváron. Aljas módon büntet a MÁV, ha már egyszer bele lett köpve a levesébe. Vegyél drága IC pótjegyet, utána idegeskedd végig az egy óra utat Dombóvárig, és ha nincs szerencséd, vegyél még egy IC pótjegyet (ha kapsz), és szobrozz két és fél órát a dombóvári állomáson. Amíg volt Interpici, az esetek nagy többségében nem volt ilyen probléma, működött a rendszer. Most meg szívjon csak a somogyi polgár: Somogy IC-t akart, azt megkapta, innentől kuss. Mennyen gyalog, ha nem tetszik!
Csak tudnám, hogy hol vannak ilyenkor a somogyi kormánypárti képviselők, akik elvileg a mi érdekünket képviselik (az ellenzéki somogyiak szavára úgysem hallgat a "többség"). Ennyire nem veszik észre magukat? A Somogy IC-vel kapcsolatban sem hallatták a hangjukat, és most sem érdekli őket a választópolgáraik problémái! Kíváncsi vagyok, hogy a szemünk elé mernek-e állni 2010-ben (vagy korábban), hogy elmondhassák, mit tettek Somogyért, és miért akarnak újra képviselők lenni!

kollas 2009.04.24. 22:24:34

Már megint Dombóvár!!!!!!!
hm............
süti beállítások módosítása