MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

MÁV-Start hírlevél 2.0

2009. március 16. - georgejr

Nem tudom hányan iratkoztatok fel a hírlevélre korábban, de biztosra veszem, hogy a postom után megteszitek. Még az első MÁV-Startos megbeszélésemen, valamikor 2007 nyarán szóba került egy fejlesztett hírlevél rendszer bevezetése. A szokásos hírlevél funkciók mellett ki szerették volna bővíteni, egy értesítő (alert) rendszerrel. Az alert fő funckiója, hogy az utas az őt érdeklő vonalakon történő menetrendi módosításokról kapjon elektronikus értesítést.

Sajnos jellemző, hogy a legtöbb állomáson előbb vagy utóbb letépik a hirdetményeket, olvashatatlanná firkálják, vagy olyan helyre kerül, ahol nem szembetűnő. A fentiek miatt bekövetkezendő gondok elkerülése végett bevezették az alert rendszert. Igaz a rendszer fejlesztése elhúzódott majd' másfél évig, de végre megszületett.

Miután regisztrálsz a hírlevélre azonnal ki tudod térkép, illetve vonalszám alapján választani, hogy mely vonalakról szeretnél értesítést kapni.

 

Ha ezzel megvagy ezután csak az adataid kell megadnod (rohadt spamtorveny miatt) és már kész is. Minden változásról kapni fogsz értesítést időben.

 

Azt tudni kell, hogy ez a rendszer csak néhány hetes, tehát még komolyabb tapasztalatom nem volt vele. Mindenesetre üdvözölendő fejlesztés. Végre egy újabb utasközpontú szolgáltatás. Ha ettől nem is fogok kényelmesebben utazni, de talán egy-két bosszúságtól megkímél. Ki tudja. Idővel elválik. De azért az a tendencia, amit az elmúlt egy évben a MÁV felmutatott pozitív. Először online menetjegy, lecserélt utastájékoztató a Keletiben, gyakoribb ellenőrzések, új hírlevélrendszer stb. Mindez előremutató és látszik, hogy ülnek ott még igazi vasutasok, akik fejleszteni akarnak, akik az utasokért dolgoznak. Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr511004626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greggrant 2009.03.16. 11:54:11

Kösz az infót! Ez tényleg egy hasznos fejlesztés végre!
süti beállítások módosítása