MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

MÁV - Most Állunk, Várjál!!!

2008. december 23. - georgejr

Egy kedves barátomtól kaptam a lenti szösszenetet, amit muszáj megosztanom Veletek is.

 

Munkatársaink európai - sőt mi több, világ - szintű szolgáltatást nyújtanak!

Elítéljük a rohanó életvitelt, vonataink megfontoltan, vagy sehogysem közlekednek!

 

Interaktív szolgáltatások keretében az utasok maguk takaríthatják ki az ülőhelyet, ha le szeretnének ülni!

Odafigyelünk szemünk egészségére: állandó fényviszonyt biztosítanak intelligens ablakaink, amelyek piszoktól sötétülnek. Este nem kapcsolunk lámpákat, hogy nyugalma teljes legyen!

 

Az extrém sportok kedvelőinek: nyáron teljesen feltekerjük a fűtést, télen soha.

A wc-ben se lámpa, se tükör, se papírtörlő, ezzel tudatosítva a természetes nomád élet szépségeit!

 

A csatlakozásokat nem hangoljuk össze, hogy ön ne érezze magát egy gépi rendszer tehetetlen részeként!

Várótermeink közbiztonsága érvényesíti az evolúciós folyamatokat: csak az erős marad életben!

 

Utasbarát menetrendek: megjegyezhető mennyiségre csökkentettük a járatszámokat!

Banki szolgáltatások: nagyobb mennyiségű készpénzét beválthatja menetjegyre!

 

Odafigyelünk a környezetünk egészségére: hetente legalább 3x vonatmentes napokat tartunk az egész országban, elviselhető mértékűre csökkentve a káros-anyag kibocsátást!

Bevezettük a szubjektív felelősség fogalmát: munkatársaink csak a haszonból részesülnek, a hiányt nem kell befizetniük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr64837561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benzoate Ostylezene Bicarbonate · http://fbi.gov 2008.12.23. 13:31:44

....volt az a körímél tovább is... :) ha nem akarod kitenni, kommentént én azért berakom. :)

Jelentkezz csapatunkba, nálunk megvalósíthatod magad, gátlásaid levetkőzheted. Ha iskolában elnyomtak, nincsenek barátaid, sőt még a szüleid szerint is hülye vagy, akkor gyere hozzánk dolgozni! Ma már a legtöbb munkatársunk kinőtte gátlásait és teljes lelkinyugalommal szop.t egy egész országot!!!

MÁV - sztrájktól-sztrájkig!

VDSZSZ = Vonakodva Dolgozó Szarházi Szemetek

Mozvez 2008.12.23. 13:53:14

georgejr:
Megkérdezném Te mivel keresed a kenyered? Hány ember élete függ rajtad? Dolgozol napi 12-16 órát hideg idöben fagyban?
Elárulom neked, hogy az okozat kárt igen is megkell téríteni: a tisztelt kolléga, aki 30 éve van a vasúton szabályszerüen végezte munkáját és összetört egy darab központi ütközöfejet igen is fizeti annak árát.
Azt úgy elfelejted, hogy nem a vasútas barmolja szét a frissen felújított kocsit, amiből az üzembe helyezést követő napon 3 ülést kidobtak az ablakon, majd miután pótolták és forgalomba állították, aznap ismét szétbarmolták. Azt is a vasútasok csinálták? Ezt úgy senki nem postolja le, hogy esetleg rá mert volna szólni az este közlekedő vonaton a suhancokra akik töle 5 m-re graffitiztek vagy késsel barmolták szét az ülést. Vagy lepostolja, hogy nem mert a kalauz rá szólni a suhancra, hogy ne csinálja. Ő is haza akar menni egyben... Miért nem hív rendört? Mert lehet mire a rendör kiér a "csoportosulás" eltünik.
Volt igy egy jegyet nem vevő diákról szoló post is. Van olyan ember aki nap, mint nap ezt eljátsza, hogy nem tud jegyet venni, mert későn ért ki vagy nagy a sor.
És ne általánosíts kérlek Te sem, hogy a vasútasok sztrájkolnak.
Egy-két szakszervezet kifejezetten tiltakozott a sztrájk ellen és közleményt adott ki, hogy GI ne nyilatkozzon a nevükben. A sztrájk ideje alatt több idöm volt beszélgetni, a nem sztrájkoló kocsivizsgálókkal, tolatásvezetőkkel.
Volt akit azért akartak elküldeni, mert a sztrájkoló társa helyett nem ment el egy ismeretlen helyre dolgozni. Mi van ha oda megy és valami baja lett volna? Közlik vele minek ment oda ha nem ismeri a helyi szokásokat.
A sztrájhoz minenkinek, joga van, de annak módszere már ismét megint vitatható. Az egy más kérdés, hogy nem mindenhol mernek a saját érdekeikért az emberek kiállni és van ahol a cégvezetés megveszi a szakszerv vezetését.(Személy szerint elitélem a sztájk ezen formáját amit a VDSZSZ tett.)

Egyébként pedig békés boldog karácsonyt Mindenkinek!

titan 2008.12.23. 14:03:46

georgejr, szerintem most pont nem kéne minden vasutast szopatni, mert akkor mi sem leszünk jobbak, mint a sztrájkolók voltak, akik végül valamilyen hatásra végül mégis felfüggesztették a sztrájkot. Szerintem inkább örüljünk együtt annak, hogy van ismét közlekedés. Természetesen ha valami konkrétum van, szívesen olvasom, de ez most szerintem pont a nem megfelelő poszt a nem megfelelő időben.

hitomi 2008.12.23. 16:26:24

pedig ez tetszett :DDDDDD

titan,
a felelősség szőnyeg alá söprése nem megoldás. a sztrájkot felfüggesztették (elfogyott a sztrájkalap vagy valami más egyéb indok miatt), de a vasutasok (akinek nem inge, ne vegye magára) ettől még nem lettek egyből kisangyalok. senki nem szopatja a vasutasokat, pont ők azok, akik minket cidáztatnak(-tak). ha már ők jogosnak kiáltották ki a sztrájkot, akkor a mi felháborodásunk is legyen jogos.

petya.bacsi 2008.12.23. 16:51:13

Szomorú, de a mostani sztrájk is csak tovább rontotta a megítélésüket... mint ahogy az utasok megítélését is rontja pár idióta...

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.12.23. 17:36:41

Mindenkinek, aki nem érti a humort. Ez egy görbetükör. Akinek nem inge ne vegye magára. Nem bántom a vasutasokat. És a post célja sem a vasutasok bántása volt. Aki szerint ez bántó azt megkövetem, de szerintem egy csípős kis humoros bejegyzés ennyi.
(Titan a javaslatod, pedig holnap kikerül a blogra)

ZBR 2008.12.23. 18:32:50

georgejr · linkgyujto.info 2008.12.23. 17:36:41 >>>
Nem tudom, lehet az én humorérzékkemmel van a baj, de röhögni nem tudtam rajta. Nem sok újat mondott...

hard 2008.12.23. 22:20:26

"Volt akit azért akartak elküldeni, mert a sztrájkoló társa helyett nem ment el egy ismeretlen helyre dolgozni. Mi van ha oda megy és valami baja lett volna? Közlik vele minek ment oda ha nem ismeri a helyi szokásokat."

Akkor én se küldjek villanyszerelőt olyan házba, ahol még nem járt, mert nem ismeri a ház vezetékezését és még véletlen megrázza a villany? Neki meg közölnék, hogy nem tudod, hogy itt lopják a brazilok a villanyt?

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.12.23. 22:29:49

@georgejr:

Nem a vasutas veszi magára ezt az inget, hanem a hülye utas adja rá. Nem mind1... Ezért tettem én is csak a saját blogomra, és nem ide.

Sajnos ma is egy olyan vasutast cseszegettek a martonvásári vonaton, aki nem is sztrájkolt. (Még vonatszámot is mondott, hogy az utas utánaérdeklődhessen).

Szerintem egyébként a nem sztrájkoló vasutasoknak a MÁV adhatna egy év dolgozója kitűzőt. Akinek van, az jól jár, a többit meg elintézik az utasok... :)

petya.bacsi 2008.12.23. 22:40:31

BKV Figyelő: nem is rossz ötlet a kitűző a kitűző. De tudod mi tetszik? Idemásolom...

"„A vasutasok szemtől-szemben szeretik elrendezni az ügyeket, Miskolcon mindenképp, ahol a sztrájkoló kocsivizsgálók felajánlották, hogy szívesen elbeszélgetnek a honlapunkat többször feltörő egyénnel vagy csoporttal. Persze, csak úgy, szigorúan mélylélektani alapon."

"Említett személyek, emelt hangon és a következő jelzőkkel illettek minket (sztrájkoló személyeket):
(...)
- összes sztrájkban résztvevőnek táblával a nyakában, a váróterembe ki kellene állni az utasok közé"

Most akkor hogy is van ez? Szívesen elbeszélgetnének a honlapot feltörő egyénnel, az utasok elől meg elzárkóznak sztrájk alatt, és vérig sértődtek azon, hogy álljanak ki nyakukban egy táblával az utasok közé?

Hogy is van ez???

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.12.23. 23:00:04

petya.bacsi 2008.12.23. 22:40:31 >>>

Ugyan az, mikor a mi Ferink beszólt Gaskónak, most meg őt hibáztatja, hogy nem működnek együtt.

Mellesleg ahhoz el kell érni egy alsó határt, hogy én valakivel vitába szálljak. Ez a sz.rf..zú banda jóval a határ alatt van :)

Adani 2008.12.24. 11:11:49

Szerintetek hogyan zajlik egy megbeszélés Gaskó és a MÁV között?

Megpróbálom felvázolni.

-Kérünk fejenként 250 ezret!
-Nem adunk!
-De igen!
-De nem!
-De igen!

Itt következik egy végtelen ciklus, amiből nincs kiszállás.

Alternatív megoldás ( vki mintha mondta volna, h a Heti Hetesben is elhangzott hasonló):
-Kérünk 250 ezret minden vasutasnak
-Nem adunk
-Viszlát holnap

ZBR 2008.12.24. 14:18:01

@hard:
Azért szerintem egy mozdonyvezetőnek sokkal fontosabb tudnia, hogy pl. Rákospalota-Újpest bejáratánál kapott egy zöld jelzéssel nem tud Veres felé kijárni az állomásról...
A mozdonyvezetők vonalismeretre vannak kötelezve, anélkül nem teljesíthetnek szolgálatot. A vonalismeret 3 nappali és 3 éjszakai út az adott vonalon. Ha valaki járt is esetleg az adott vonalon, sok idő elteltével frissítenie kell az ismereteit.
Azt hiszem, hogy belátható, hogy ez az utasok biztonsága érdekében történik.
A jegyvágóknak nem kell ismerniük a vonalat: így lehet, hogy sztrájk alatt szob felé pl. egy keletis kaller pörgött. Az ingerült utasok általa viszont nem sok információhoz juthattak, életébe nem járt arra, nem tudta a menetidőket, a megállókat sem sorban (azt sem tudta hol van)... Ez nem biztonsági probléma csak hát ez is a színvonal rovására megy.

gyik-680 (törölt) 2008.12.24. 20:04:04

Hiába magyarázod neki,ugyse fogja érteni :(

peticio 2008.12.25. 14:46:03

Tisztelt utastársaim! Minden szavazat számít, itt az ideje, hogy végre mi is kiálljunk jogainkért, hogy ne kelljen a közlekedésre esetenként akár tízezreket költenünk és végre ne a mi keresetünkből vonják le más önzésének az árát! Reméljük ezúttal győz a józan ész és sikerrel állunk ki jogainkért! Terjesszétek ezt a petíciót és írjátok alá! Sok ember került az utcára, a sztrájkolók munkahelyeket, családokat tesznek tönkre! Ne hagyjuk magunkat megkárosítani!
www.gopetition.com/online/24094.html
Egyéb:
www.hirszerzo.hu/cikk.vizsgakat_kell_lefujniuk_a_diakoknak_a_sztrajk_miatt.91744.html

Utastársaim ne hagyjátok magatokat szerveződjetek!

Ákibard! 2008.12.25. 18:19:54

@peticio:
Remek adatgyűjtési eljárás, gratulálok!

GH 2008.12.25. 20:03:47

Megnéztem a "kiáltványt". Vajon a BKV, MÁV, GKM milyen hatást tud gyakorolni az Sztrájktörvényre?
Bár valamit kéne tenni az előre be nem jelentett "gördülő" sztrájk ellen...
Gaskóék tényleg túllőttek a célon. Ezzel a sztrájkkal a saját embereiket is jól megszívatják: a VDSZSZ miatt tavaly a személyszállításnál nem írták alá a bérmegállapodást, így azok kb. feleannyi bérfejlesztést kaptak, mint a többi MÁV-os.

"Megkérdezném Te mivel keresed a kenyered? Hány ember élete függ rajtad? Dolgozol napi 12-16 órát hideg idöben fagyban?"

Ebben is van valami, de föl kéne fogni, hogy a vasút a juttatások (Cafeteria 250 ezer+arcképes+ sokaknak szolgálati lakás) és az átlagbér (nettó 130), kötelező éves bérfejlesztés tekintetében jó munkahelynek számít, akár a köz-, akár a versenyszférát nézzük. (Jövőre a közszférában 0%, a privátszférában 3-5% bérfejlesztés lesz, míg a vasút min 7-8%-ot ad... Érdekes, a MÁV-ra nem vonatkozik a válság.) Veszélyes, felelősségteljes munkakörök máshol is vannak, de ott nincs lehetőség sztrájkolni. Talán nem nekik kéne mindig sírniuk...
Nem akarok bántani senkit, de néha szükség lenne önmérsékletre is.

hard 2008.12.26. 01:13:04

@ZBR: ne írj sárga háttérre fehérrel :)

petya.bacsi 2008.12.26. 19:20:44

@Szakszervezetis: Igazad van.

A sztrájktörvényt nem kell bántani, mert erre szükség van, csak pontosítani kéne, hogy ne lehessen ámokfutást rendezni ezt lobogtatva.

Én nem tudok más állami céget, amelyik ekkora juttatást (250 ezer forint Cafeteria - ez tényleg ennyi???? -, na meg az ingyenes jegy a család összes tagjának) adna csak úgy a munkavállalóiknak.

Az meg nevetséges, hogy szakszervezeti jóváhagyást akarnak a leépítésekkor.

petya.bacsi 2008.12.26. 19:28:07

Mielőtt valaki félreértene: nem azt mondtam, hogy a mostani sztrájk ámokfutás volt!

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.12.27. 21:32:36

Mit szoltok hozza, hogy kedvenc sinbohocunk ujra a sztrajkkal fenyet?

Es most ujra emelte a tetet.

www.rtlhirek.hu/dock/videogallery/61:38652

A hir kb. 06:55nel kezdodik.

Ezek utan arra lennek kivancsi, hogy ki az aki szervezni fog egy tuntetest?
En ott leszek az 100%.

Magg (törölt) 2008.12.28. 20:15:03

@titan: Na ne nár!!!
Netán még mondjunk is külön köszönetet a vasutasoknak, hogy végre végzik azt a munkájukat, amit én, te, ő és ezer más ember már kifizetett, (megvéve jegyet/bérletet)?
Te nem vagy százas (vagy soha nem kell vonattal utaznod)!

PTibor (törölt) 2009.01.05. 16:17:29

@ZBR: viszont sztrájk esetén szerintem az a pár utas, akinek muszáj vonattal mennie, örül, hogy van egy szerelvény, még akkoris, ha a jegyvizsgálónak lövése sincs, hogy merre jár
süti beállítások módosítása