MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

A MÁV passzív dohányzásra kényszerít a rendszerével

2008. szeptember 29. - georgejr

Persze azt adjuk el, ami nekünk hoz profitot, de komolyan miért nem lehet helyjegyet foglalni a GySEV-es szakaszokba is? A MÁV ismét a saját érdekeit helyezi előtérbe az utasok érdekei, jogai helyett...

Szia!

Egy tegnapi online jegyvásárlásos sztori. Nagyon felháborít, hogy a MÁV pénzért károsítja az utasok egészségét. Nem érdekel igazából, hogy valóban a bevétel miatt, vagy csak a fejlesztők hanyagságából teszi-e ezt.
A helyzet a következő: a Budapestről nyugati irányba közlekedő IC-k egy MÁV-os és egy GySEV-es részből állnak, amik Csornáig együtt közlekednek. Itt szétkapcsolják a szerelvényt, a GySEV-es rész Sopronba megy, a MÁV-os pedig Szombathelyre. Tehát, ha az ember Csornáig utazik - mint mi is, mindegy, hogy melyik részben ül (itt most konkrétan a 14:10-kor induló 934-es IC-ről van szó)
Mivel kényelmesek vagyunk, örömmel fogadtuk, hogy immár (végrevalahára) online is lehet jegyet venni, ki is használjuk ezt a funkciót. A múltkor viszont szembesültünk a ténnyel, hogy csak dohányzó kocsiban van hely. Péntek délutáni vonatnál ezen tulajdonképpen nincs is semmi meglepő, vettük volna meg korábban a jegyet, mint péntek délelőtt. Viszont ott helyben láttuk, hogy bizony a GySEV-es vonatrészben még bőven volt hely. A héten ismét ez volt a helyzet, hogy a rendszer csak dohányzóba tudott jegyet adni. Nosza, vettünk jegyet, de helyjegyet nem. Én elmentem a BME-n lévő pénztárba, és vettem két helyjegyet. Meglepő módon volt még nemdohányzó hely a soproni részben.
Értem én, hogy a MÁV a saját kocsijaiba próbálja meg először eladni a jegyet, bolond volna, ha nem így tenne. De az, hogy engem inkább 2 órás passzív dohányzásra kényszerít, ahelyett, hogy egy GySEV-es jegyet adna, elég felháborító. Mi van ha valaki gyerekkel utazik, vagy épp kismama? Nem hiszem, hogy elképesztő teljesítmény volna egy "if nincs máv-os hely then gysev-es helyet adok" rész megvalósítása. Ráadásul más országokban évek óta működik már online jegyeladás, azt sem lehet mondani, hogy valami úttörő módszer gyermekbetegségéről van szó.

dia

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr11686744

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.09.29. 21:43:47

A MÁV passzív dohányzásra kényszerít a rendszerévelPersze azt adjuk el, ami nekünk hoz profitot, de komolyan miért nem lehet helyjegyet foglalni a GySEV-es szakaszokba is? A MÁV [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gethe 2008.09.29. 14:53:55

Két külön vonatszáma van a két vonatrésznek (tehát az egyik számú vonat Bp-Szombathely, a másik számú p-Sopron között közlekedik) a helyfoglaló rendszerben, meg kellene próbálni az ELVIRÁn megnézni a soproni rész vonatszámát, és arra kérni Bp-Csorna közé a helyjegyet. Nem túl felhasználóbarát, de hátha segít.

dontals 2008.09.29. 19:39:46

CSak annyi megjegyzésem an, hogy irigyellek, amiért feléd GySEV is van. Bárcsak felénk sem (csak) a MÁV közlekedne!!!

dontals 2008.09.29. 19:41:16

Illetve legjobb lenne, ha egyáltalán nem közlekedne erre a MÁV, inkább valami normális szolgáltató venné át a helyét.

efi 2008.09.29. 19:44:08

gethe
Az nem fog menni, mert a 934-es vonat(szám) Csornán kezdődik, nincs olyan, hogy 934 Bp-Sopron.

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.09.30. 07:19:42

Mivan??? Fegyvert tartott a halántékodhoz egy MÁV alkalmazott, hogy arra a vonatra a dohjányzó szakaszba vegyél jegyet, valamint fegyverrel kényszerítettek, hogy fel is szállj oda? Na ne.

A MÁV online jegyrendelése még kiforratlan. Az ilyen hibákat inkább az ügyfélszolgálaton jelezd, mint itt kelted a hangulatot. A lustaságod okán kellett a füstöt szívnod, nem a MÁV miatt.

Mielőtt valaki megjegyezné: igen, dohányzom. De nem a nemdohányzó vonaton/kocsiban/szakaszban/helyiségben, hanem ott ahol rá szabad gyújtani. És mélységesen elítélem mindazokat, akik a "Dohányozni tilos" piktogramot figyelmen kívül hagyják.

gethe 2008.09.30. 12:14:18

efi

Én úgy tudom, hogy a helyfoglaló rendszer így tartalmazza. (Két éve még így volt).

Péter 2008.11.11. 21:35:04

Én, amíg a Budapesten pénztáros voltam, mindig megnéztem ezeket a kétirányú IC-ket, és a soproninál mindig oda adtam a helyjegyet, ha Csornára, vagy Sopronba utazik. Nálam nem volt probléma ez.
süti beállítások módosítása