MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Elsők az egyenlők között

2008. szeptember 08. - georgejr

 

Tudom ez nem vasút de azért érdekes nem? MÁV kórház. Aki járt már ott az tudja, hogy milyen állapotok vannak.

Kedves Megintállunk!

Nagy érdeklődéssel szoktam olvasni a blogot. Nekem nincs bajom a vasutasokkal, de azért vannak érdekes dolgok náluk.
Nemrég egyik ismerősöm, közepesen magas beosztású MÁV-os, CT vizsgálatot szeretett volna. Kicsit fájt a feje, de más baja nem volt.  Az ÁEK-ben (Állami Egészségügyi Központ, a Honvéd- és a MÁV Kórház utódja) rögtön fogadták, mint vasutas beteget, soronkívül két napon belül, szerencsére nem találtak nála semmit.
Édesapámat tavaly műtötték rosszindulatú daganattal, neki két hónapot kellett várnia a CT-re, úgyhogy már nagyon rossz állapotban volt. Szerencsére a műtét sikerült, de ez nem a "korai" CT-nek volt köszönhető.
Vajon miért jogosultak a vasutasok jobb ellátásra, mint a többi ember? Ők több TB-t fizetnek?

Üdv.:
Karola

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr87653335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2008.09.08. 10:59:23

Igen, sajnos az egészségügy már csak ilyen... .
Amúgy meg én múlt hónapban voltam tüdőröntgenen, aug. 15.-én (pénteken). Mit mondtak, mikorra menjek a leletért? Jövő héten szerdán, aug. 20.-án (de nem csak nekem mondták ezt)... .

mildi 2008.09.08. 15:26:01

most mondanám, hogy mi legalább fizetünk, de mivel az államtól kapjuk a fizunkat is...
szal azért, mert ez a kórház régen mezei emberkéket nem látott el, csak vasutast/katonát, mert mindkét foglalkozásnak megvannak a maga egészségi követelményei, tehát kellett nekik egy eü-i központ. aztán ágnes asszony minden mezei előtt megnyitotta, ezzel párhuzamban viszont beszüntette a regionális kp-kat, így annyi maradt a külön ellátásból, hogy nem kell sorban állni. de tok jobbat: menj egészségügyi dolgozónak, nekik még időpontot sem kell kérniük, fehér köpenyben besétálnak , és kész :)

rp_bubu 2008.09.08. 16:34:17

A korházt a vasutasok építették saját pénzükből még valamikor a '20-as években, és a legjobb tudomásom szerint a mai napig is külön egészségügyi hozzájárulás van azért, hogy a saját korházukban előnyt élvezzenek... inkább örüljenek a környéken lakók, és immár az egész vásos, hogy egy színvonalas jól felszerelt kórházat kaptak ajándékba akkor, mikor átvette az OEP az üzemeltetést.

cometneni 2008.09.08. 18:35:17

Csak h megnyugtassam azt, aki azt hiszi,h eü dolgozóknak jár a soronkívüliség! a máv kórházban dolgozom /tudom, ÁEK/, és ma csak 2,5órát vártam a vizsgálatra. úgy,h előre kért időpontom volt...

mildi 2008.09.09. 11:11:09

cometneni,
áek-ben így? mi városunkban fehér köpenynek mindig zöld a lámpa.
úgyláccik, kórháza válogatja

cometneni 2008.09.09. 19:26:09

Igen. áekben így...
süti beállítások módosítása