MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

A mozdonyvezető fedezte fel a rejtélyes holttestet a töltés mentén

2008. augusztus 11. - georgejr

Nagy valószínűséggel kiesett a vonatból az a fiatal holland nő, akinek holttestét szombaton fedezte fel a Bécsből Bukarestbe tartó nemzetközi vonat mozdonyvezetője a töltés mentén. Lapunknak a vonat egyik utasa számolt be az esetről, aki az első kocsiból jól látta a holttestet, illetve a helyszínelés mozzanatait.

Úgy tudjuk, hogy a holttest több napig feküdt a töltés melletti bokros részben Gyomaendrőd és Csárdaszállás között. Azonosítása után kiderült: egy fiatal holland nőről van szó, akit a Balatonfüredi Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresett. A vizsgálat sem idegen-, sem önkezűséget nem állapított meg, így nagy valószínűséggel baleset történt: a nő kieshetett a vonatból.

A nő nem helyi lakos, nagy valószínűséggel csak átutazott Békés megyén. Az ügyet a rendőrség államigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

A fenti cikk a beol.hu-n jelent meg. Tanulságos eset. No kedves barátaim, ezért tessék becsukni mindig a kocsiajtókat!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr62610396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2008.08.11. 11:58:09

Nem semmi, azonban nem értem, hogy ennek mi köze van a Sziget fesztiválhoz. Csak azért, mert nem lett megemlítve, hogy oda tartott.

Bobafett 2008.08.11. 14:42:09

isten nyugosztalja szegény holland hölgyet, nyugodjék békében

és bocsánat az OFF-ért, de ez is egy MÁV-os szösszenet, amit gondoltam megosztok mindenkivel

épp most beszéltem rokonokkal, akik három kisgyerekkel 4 órája ülnek a tűző nap által forróvá izzított vonatkocsiban,

mindössze annyi volt a bűnük, h Budapestről Balatonra (Gyenesdiásra) akartak menni MÁV-val
(nincs autójuk)

Fel is szálltak egy "gyors"-ra, ami reggel 10:10-kor indult a Déliből, és elvileg 14:24-re érne Tapolcára, ahol át kell szállni... (mert ugye nem lehet átszállás nélkül eljutni a Tapolca és Keszthely közötti balatonparti falukba)

ehelyett viszont két és fél órát fog késni a vonatjuk (ennyit még megmondott nekik vmikor egy kalauz, indokot viszont nem, és azóta se híre se hamva az öreg kallernak... valszeg azért, mert tök természetes a két és fél órás késés)

és a vonat tele van családokkal, táborozókkal. rengeteg a kisgyerek, akik majdnem megfőnek a vagonokban.

a késés miatt a tapolcai átszállás se jön össze időben, úgyhogy még ott is lesz kis üldögélés a "kellemes, tiszta, friss levegőjű" váróban

Szóval éljen a családbarát MÁV, akik biztosítják, hogy a nyaralás kényelmes és zavartalan legyen. És akiknek köszönhetően annyi idő alatt jutsz el BP-ről Gyenesdiásra mint mondjuk... nem is tudom....
hova lehet repülővel/autóval vagy neadjisten egy "normális vonattal" 7 óra alatt eljutni?

Adani 2008.08.11. 16:08:26

Bp-Békéscsaba sem ilyen. Tegnap délután vetmedtem arra, h hazajöjjek Miskolcról egy kis Bp-i pihenés után ahová egy fesztivál miatt mentem. Gyorsvonat 4 kocsival ebből 1 kocsi lefoglalt táborozó gyerekek jöttek haza. Szolnokra még 10 alatti késéssel értünk be onnan viszotn szedettük össze szépen. Csárdaszálláson áttetek minket a rosszabb vágányraé s 120 helyett 50-60 körüli tempóval döcögtünk Mezőberényig ahol mint kiderül egy másik vonat miatt tették át minket a helytelen vágányra, ráadásul majdnem az állomáson kaptuk el vagyis simán leértünk volna előtte. Muronyban meg álltunk úgy 30-40 percet három vonat jött el szemből, ezalatt. Murony-Békéscsaba 10 km és élő példája az elkúrásnak. Két vágány vezet Békéscsabára, de az utolsó nagy felújításnál a békéscsabai bizt. berbe csak egyet kötöttek be, ezért a bal parlagon hever lerobbanva, még döcögve sem jár rajta vonat. Pedig 10 km-t 30 perc alatt még egy lóvasúton megszokott tempóval is meg lehet tenni. Vagyis ott áll egy vágány teljesne kihasználatlanul villamosítva. Minket meg félretettek és Békéscsabáról három gyorsvonatot is kiengedtk mikor mi már eleve késtünk, nem értem miért. Mikor végre elindultunk pedig szépen pihentünk még perceket minden jelzőnél, útátjáróba belógva is ácsorogtunk, végül kivitt minket a vonat 10 körüli tempóval a lehető legmesszebb az állomásépülettől.

Tudnak ám a Megint Állunk Vazze companynál ha igazán akarnak. 40 perces késés mondtak a vonatra állítólag Békéscsabán, de csak Muronyban álltunk kb. annyit. És a késés nagy részét ott szedte össze, ahol semmi rendkívüli nem volt se vágányzár ( az Mezőtúr-Gyoma között van) se pályaépítés se egyéb dolog nem volt.

hgregory 2008.08.11. 23:24:02

Hát nagyon sajnálom a problémáitokat!
Egy ember meghalt!
Utastársai leszari viselkedése miatt. Tessék. Ez a véres valóság. Elmész külföldre nyaralni. Harmadnap meg rádtalálnak a világvégén a töltésen, ahogy rothadásnak indul a tested.

Legalább itt ne a várakozás miatt sírjunk.

Snake 2008.08.12. 01:02:34

Igen...a nyitott kocsiajtók...

Egyszer jártam úgy, hogy a tömött vonaton pár fiatal srác (még így is idősebbek nálam) azzal szórakozott, hogy végigment a vonaton és kinyitogatta mindet... 120-as tempónál. Na nosza uzsgyi utánuk, hogy ne essen ki senki megpróbáltam becsukni az ajtókat.(Tudom, hogy milyen típusú kocsiban hol van olyan kapaszkodó,ami mögött átdugva az alkarom rendesen megtart és nem esek ki)Na igen, az első sikerült, mert pont lassújel felé tartottunk. A második szintén. Na a harmadiknál már elhagytuk a lassújelet, mire átevickéltem a tömegen már kb. 115-120 km/h-val mentünk. Így már csak minden második ajtót sikerült becsukni, mert ugye a többinél az erős menetszél miatt kénytelen voltam feladni a próbálkozást.

Adani 2008.08.12. 17:39:46

Nagy az isten állatkertje. Egyébként pedig csak feltelezés, h a nyitott ajtón véletlenül esett ki. Lehetett öngyilkosság is vagy véletlenül kinyíló ajtó, itt a blogon is volt már olyan post, h váratlanul kivágódott az ajtó és csak a szerencsén múlt ,h nem esett ki senki.

Egyébknét én is próbáltam már nyittot ajtót 120-as tempónál becsukni, de esélytelen.

ChGeri 2008.09.30. 14:15:53

Ne próbáljatok 120-nál ajtót becsukni, basszátok meg!
süti beállítások módosítása