MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Ugyan már, az csak 7 perc volt

2008. július 26. - georgejr

Bakker, még ilyet! Az egy dolog hogy esetleg busz korábban érkezik, de hogy a vonat? Nem találok szavakat! Persze az utas ismét le van szrva. Nem tudja, hogy battán várja be? Sry ez van, tudja!

Érdekes kis jelenetnek voltam áldozatra ma (07.26). 11 óra munka után immár 6. napja folyamatosan visszafele tartok Nagy Érd (ill sima Érd) állomásra, várván a vonatomat, ami wap-elvira és nyomtatott menetrend szerint is óra 13-kor indulna.
Menvén az állomásra fákkal eltakarva látom már az állomás hátsó falát, és hogy mond valamit az ügyeletes állomásfőnök. Mire odaértem, a vonat már kiindult, és meglepően tapasztaltam a Flirt homlokán a feliratot: SÁRBOGÁRD.

Erre megpillantottam órám: óra 03. Nyamm, gondoltam késő vonat ment el. Nem az volt. óra 30 körül bementem megkérdezni a forgalmistát, hogy akkor ez mi volt.

A válasz: "Előbb szokott mindig érkezni a vonat, battán szokta bevárni a menetrendet." Erre jött az újabb kérdés, hogy miért kell 10 perccel előbb meneszteni egy vonatot. "Ugyan már, az csak 7 perc volt, és egyébként is ez mindig így volt."

pardon, először akarok ezzel a vonattal garázdálkodni... Bár csak én maradtam le, de könyörgöm... a menetrend tudjuk miért van, és eddig is megszoktuk, hogy nem tartják magukat hozzá, de hogy előbb menesztenek egy vonatot, mint ahogy kéne... azért ez nekem egy kicsit meredek.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr47587010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vasutassrác 2008.07.26. 21:59:21

Gondolom a naplóban rendesként szerepel...

petya.bacsi 2008.07.26. 22:50:45

Olyat láttam, hogy előbb ért be a vonat (ez egyáltalán nem sűrűn van, inkább késik...), és így 1-2 perccel előbb is indult el, de nem árt legalább 10 perccel kint lenni az állomáson, ha tudunk, akkor talán kevesebb meglepetés ér. :)

Kíváncsi lennék a MÁV hivatalos válaszára, lehet, hogy vasutassrác-nak lenne igaza...

Daniel Taylor 2008.07.27. 02:36:06

Hát igen! :D
Én naponta járok vonattal, ha menni szeretnék vhova. Már megszoktam, h. Vácról általában 5 perccel korábban jönnek a vonatok. Persze ez csúcsidőben nem így van, akkor tartják a jól megszokott 10-15 perc késést! Hazafelé pedig 3-4 perccel korábban érünk az állomásra! Igaz, ez nem sok, de miután fél órát gyalogoltam, baromi jól esik, ha elmegy a vonat elöttem, ilyenkor nagyon is sokat számít az a 3-4 perc. Csatlakozom petya.bacsi hozzászólásához, és már én is rutinosan 10 perccel korábra számolok. :D De a menetrend szabályát ismertetném pár emberrel, bár van kivétel! Van aki megvárja azt a 3 percet, és csak utána fütyül. De ez 1 a 10ből! Igaz őket is meg lehet érteni, mert gondolom magasról leszarják ennyi pénzért, h. mennyit késik a vonat! Biztos unalmas egész nap ülni, és várni a csodát. Igaz, ez a feladata! Ő ezt vállalta!

kenshikun 2008.07.27. 21:32:56

igazság szerint én is 10perccel korábbra mentem, mivel volt már velem olyan, hogy előbb menesztettek előttem vonatot, de az tényleg 1-2 perc volt, de ezen teljesen kiakadtam mikor kérdeztem a forgalmistát, hogy ez mi volt... Panaszkönyvet ilyenre nem pazarolom, vannak arra más esetek, de azért okoztam már kellemetlenséget a MÁV ügyfélszolgálatnak a panaszkönyvvel. Egyébként a befele menő vonatom meg menetrend szerint késik 10 percet...

Adani 2008.07.27. 22:08:26

Buszoknál ez köztes megállóknál régóta így van. Nem is oylan rég 10 perccel hamarabb kiérve a buszmegállóba is így jártam, a busz állítólag hamarabb elment legalábbis azt válaszolták a mailemre amit írtam a Volánnak. Hozzátéve, h elvielg a nagyobb pályaudvarokon bevárjá ka fordulóidőt a buszok, de a ksiebb megállóknál nem. Vagyis ha a buszsofőr odacsapott a lovaknak akkor lehetett -12 perc idővel, de akkor valszeg Vésztő óta nem fogták meg sehol. Vonatnál max. kisebb megállóhelyeknél láttam ,h korábban ment el. pl. a 120-as vonalon megállt pár ée még a gyorsis Pusztapón, Csugaron, Nagylaposon. Ezek ks forgalmú megállóhelyek, ritkán van fel meg leszálló és bizony szinte sosem várta ki a semmiért az 1 perces időt, volt mikor 12 mp után indult is tovább ( mértem. Pár perc késést ezzel si visszahozhat. Buszoknál meg ugye még többet mert ha nincs utas a megállóban meg sem áll ott.

mildi 2008.07.28. 11:00:34

naplózás kb így festhet: engedély óra7, hogy 13, háromra-ról óra12-13.
felhúzná a szemét a vbo-s, ha menetrendjénél előbbi indulásnál lenne naplózva egy rendes személyszállító vonat....:D
előbb elmeneszteni, vazze, ez még nekem is sok, ha vár, akkor vár...!
1-2 perccel előbb indul? attól függ, melyik órát nézed...
utas: "tessék mondani, az az óra (a forgalmi falán) jól jár?"
én: "nem tudom, de én ahhoz menesztek..."

meow? 2008.07.28. 11:54:53

En nem vagyok nagy vonatrajongo, ezert is tudott talan meglepni a MAV a multkor.

Felesegemet vartam Vasrosobol haza, 21:25-re volt kiirva a vonata, a keletibe erkezett. Az erkezesi tablan a 3. vagany volt megjelolve, ezert elindultam arrafele. Odaertem, a vagany vegenel a kijelzo mutatta is, hogy Bem Jozsef, 21:25, etc. Varok-varok, majd a masodik vaganyra kozben beerkezett egy vonat, ismeros kek szinu PKP-s kocsikkal. Hm. Most akkor ez hogy? Lassan elindultam vissza, ekkor - erkezes utan 2 perccel - a hangosbemondo ezt kozolte: "Gyorsvonat erkezik [...] kozvetlen kocsikkal Varsobol a harmadik vaganyra". Kozben persze meglattam a nejem a masodik vaganynal, ahogy a 30 kilos boronddel szenved a leszallasnal. Koszi MAV!
süti beállítások módosítása