MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Utastájékoztatás

2008. június 11. - georgejr
A minap valaki megkérdezte, miért nem írok a kisiklásról és a hasonló esetekről. Igazából ezt meg akarom hagyni a nagyoknak (index, hvg, origo). Maximum ezeknek a hozadékáról akarok írni, hiszen az szervesen kapcsolódik a blog céljaihoz. A Nyugatiban történt vonatsiklás azzal járt, hogy a közlekedés megbénult. De azt ugye tudja mindenki, hogy Köki után még van zugló nevű állomás is? Na ezt lehet nem tudták a kedves vasutasok, akik megint mávkonform utastájékoztatást nyújtottak...

Kedves MegintÁllunk,
 
tegnap reggel - mint minden munkanapon - a 2569-es zónázó vonattal utaztam Budapestre, Ceglédről.
A Nyugati pályaudvaron történt baleset eredményeképpen vonatunk megérkezett (legalább 5 perc késéssel) Kőbánya-Kispestre, ahol a hangosbemondó tájékoztatása alapján a vonaton utazók 99%-a leszállt.
("A vonat bizonytalan ideig állomásunkon tartózkodik" ) Félóra és két BKV-vonaljegy elköltése után jutottam Bp. Zugló megállóhelyre, ahova eredetileg is utaztam, mivel a hangosbemondó javasolta a "BKV-szolgáltatásainak igénybevételét".
 

Ma reggel az tette fel a koronát a "szokásos" történetre, hogy egy, a vonaton fennmaradt utastársunk közölte: 5 percdel azután, hogy leszálltunk Kőbánya-Kispesten, a vonatunk elindult és meg is érkezett Budapest-Zuglóba.
 
No comment.
Köszönjük szépen.
 
Egy utas
 
U.I.: Elküldheted a MÁV-Startnak is, de falra hányni már nem akarom a borsót.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr14514277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kenshikun 2008.06.11. 19:08:24

Végülis az 5 perc is bizonytalan idő 4 perc 59 másodpercig, bár hasonló velem is megtörtént, csak pont fordítva: Déli pályaudvar felé tartva nagy hóban másodpercre pontosan bezúztunk Kelenföld állomásra, majd időben tovább is indultunk... kb az állomás utáni hídig, aholis lecövekelt a járat, és 2 órán át se előre se hátra, kaller persze sehol, hogy egyáltalán mi lenne, vagy leszáljunk-e mint azt már tettem ezen helyen nem egyszer hasonló fennakadásokkor. Ilyen esetben azért némi előregondolkozást elvárnék, de legalább a kaller akinek valamivel több rálátása van az aktuális helyzetre oszthatná ilyenkor az észt, mert azért kelenföldről még el lehet jutni viszonylag egyszerűen bárhova, ahova a déliből is, max több átszállással, de persze ez a többi vonalra is érvényes...

vanek ur 2008.06.12. 09:50:20

Általában jogosak az itteni panaszok, de most meg kell védjem a vasutat.

A 2569-es kb. negyed órával a baleset után érkezett Kökire, ennyi idő alatt csak azt tudhatták biztosan, hogy a Nyugatiba nem tud bemenni a vonat. Így jogos - és hasznos - volt a tájékoztatás, hogy a vonat bizonytalan ideig nem megy, aki siet, menjen BKV-val. Gondolom már ez alatt is sakkoztak, hogy meddig mehetnek a vonatok, hol tud megfordulni, hol tud átmenni a másik vágányra (hogy minél kevésbé akadályozza a szembejövőt).

Én egy órával később már teljesen korrekt tájékoztatással találkoztam. Számomra úgy tűnt, a lehetőségekhez képest elég jól megbírkóztak azzal, hogy a fél Nyugati el volt zárva.
süti beállítások módosítása