MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Boldog kedd 2.

2008. június 10. - georgejr
Ismét egy vidám eset:

Tisztelt MÁV-Start Zrt!

Szeretnék köszönetet mondani Önöknek, a 17.19-es Martonvásárfelől érkező gyorsított-személyvonat vezetőjének, jegyvizsgálójának és azösszes velük kapcsolatban állódolgozójuknak.

Történt ugyanis, hogy június 6-án, Pénteken szerettem volnaÉrd-alsóról Kelenföldre utazni a szokásos, martonvásári vonatommal, mely 17.19-korvan Érden. A vonat a menetrendnek megfelelően érdekezett, felszálltunk rá majdvártunk, ugyanis nem indult tovább. A vonat vezetője 17.25 körül elhagyta avezetőállást, majd bement az érdi „forgalmistával” beszélni. Kis idő elteltévelszóltak a vonaton utazóknak, hogy a vonat baleset miatt nem indul tovább, akisiet menjen Érd felsőre, onnan indul nemsokára vonat. (Ez így szokott lenni,átlagos MÁV hozzáállás).

Ami most jön, azon lepődtem meg nagyon. A vonat vezetője azellenkező oldali vezetőállásba szállt be (Flirt motorvonatnál ez egyszerű)tájékoztatta az utasokat, a jegyvizsgálóval együtt, hogy aki nem akargyalogolni Felsőig, az maradjon a vonaton, mert visszamegy Tárnokra, ahol ismétmegfordítják, és Érd felsőn közlekedtetik tovább a Déli felé. Ez azért volt jó,mert sétálás nélkül, közvetlenül jutottunk el Kelenföldre. A vonatnak alig 20perc késése volt annak ellenére, hogy ellenkező irányba is bent, mert terelték.Sajnos Érd-alsó és Kelenföld között egy vágány van, így ha baleset történikmint most (gázolás) a közlekedés teljesen lebénul, a legjobb döntés ez aterelés volt.

Én rendkívül szerencsésnek mondhatom magam, ugyanis tisztavonatokkal, melyen az új érdi állomáson várok, és alig 15-20 perc alattBudapesten lehetek.

Kérem, adják át a vonat vezetőjének és jegyvizsgálónak aköszönetem! További jó munkát és egészséget kívánok nekik, és Önöknek is!

Üdvözlettel:

BKV-figyelő blog, szerkesztő.


A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr1513078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagymoli 2008.06.10. 16:25:53

Hmm, a végén még újra fogok vonattal utazni? Ugyan semmi okom nincs rá, van kocsim, keveset is fogyaszt, de régen szerettem vonattal utazni... :-D

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.06.11. 07:34:00

Június 6-án, Péntek az nem boldog kedd, de ez már csak mellékes:)

petya.bacsi 2008.06.11. 09:06:12

BKV figyelő: nem olvastad el a Boldog kedd 1 poszt felvezetőjét.

Tegnap csak pozitív levelet közölt Georgejr (gondolom ez a kettő érkezett összesen :D), de a rózsaszín felhőkből vissza a valóságba...

kojanika 2008.10.19. 13:43:45

Martonvásár és Budapest között a közlekedés egy trágyadomb, minden nap megteszem, de egy hónapban egyszer érnek be a vonatok percre pontosan.
süti beállítások módosítása