MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Miért is retkes a vonat?

2008. május 07. - georgejr
Ma más postot akartam kitenni, de az alábbi levél talán fényt deríthet egy-két dologra.
Azt ugye tudjuk, hogy kevés a pénz a takarításra, de azt eddig nem hallottuk, hogy a takarítóknak milyen körülmények között kell dolgozniuk. Jane Doe elmondja. Ugyanakkor örülnék, ha az említett PQS Kft reagálna az elmondottakra, a blogon lehetőség van válaszolni post formájában. Ugyanis a vádak elég súlyosak.
De lássátok Jane Doe levelét.


Bizonyára ti is találkoztatok már közepesen elviselhető átlagos főnökökkel, akivel semmi baj nem lenne, ha családos és 40-es korosztálya ellenére nem egy huszonéves kis picsa libegne a nyakában szinte állandóan. A szóban levő nagyfőnök amúgy rendkívül rendes és korrekt a maga módján, ám ha a kis pulikutyája is vele van kész lehetetlenség az egész ember. A fő probléma a pulikutya ugyanis mániákus hazudozó és az okoz neki örömet, ha a beosztottakról markába kerülő félinformációk alapján rettenetes pletykákat gerjeszthet. Ha nem találkozom ezzel az újonnan felfedezett állatfajjal én magam sem hiszem el, hogy léteznek olyanok akik ebben lelik örömüket. A legjobb az egészben, hogy ez egy Budapesten kifejezetten piacvezető és sok oldalú szolgáltatásokat kináló cég, amely a munkánál többre értékeli a hazugságokat, mások emberi megalázását támogatja, és persze a cégen belüli lopást céges illetve magántulajdonból egyaránt. Konkrétumokat is lehetne említeni, de nem akarok ekkora fejfájást okozni a jól megfizetett ügyvédeiknek, pedig szivesen megtenném. A lényeg, hova jutunk, ha a cégeknél már nem a munka minősége és a munkavállaló megbízhatósága a fontos, hanem, hogy milyen mélyen tudja befeküdni magát és mennyi kreatív tapasztalata van hazug pletykák kreálásában.


Ehhez, még az is hozzátartozik, hogy 2008.01.07-től 2008.02.11.-ig táppénzen voltam mert bárányhimlős lettem életemben 2.szor amiatt, hogy a munkavédelmi előírást nem tartják be úgy ahogyan kéne, és a táppénzt a mai napig nem kaptam meg. Túlórázni és hétvégén dolgozni kötelező, de ha munkaügyi ellenőrzés van, akkor hazudni kell, mert aki az igazat mondja azt vagy megfenyegetik vagy kirúgják. A túlórákat sem számolják el csak akkor, ha saját magadnak írod, mert különben letagadják teljes mértékben. A Téli időszakban a vonatnagytakarítást fűtetlen vonatokon hideg vízzel kellett csinálni, mert a kinti melegvizes csapok befagytak és mossa le bárki hideg vízzel le a koszt a fagyott vonatfalakról vagy ülésekről amik egész éjszaka tárva nyitva álltak a délibe. vegyszert csak akkor kaptunk a takarításhoz, ha ellenőrök jöttek, vagy mikor wc ket sikáltunk hófehérre a csarnokban dolgozók helyett. A napi takarítók fizetése 85 000ft, a miénk 105 000, csak az a különbség, hogy amíg mi alig kaptunk vegyszert, gumikesztyűt, nekik mindenük megvolt és még feleannyit sem csináltak mint mi. és rendszerint minket küldtek túlórázni ha emberhiány volt 1- 1 műszakba. Télen egy olyan helyünk sem volt ahol melegedhettünk volna, mert ha nem tudták reggel rákapcsolni a fűtést a vonatra akkor vagy vártunk míg felolvad és behúzódtunk egy félig kész fűtetlen raktárba , vagy a fagyos vonatot takarítottuk, ha volt mivel.
Ilyen cég a PQS a dolgozókat ott zsákmányolja ki ahol csak tudja.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr75457926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sf68ns 2008.05.07. 11:26:36

Első!:D

Nos, elhiszem, hogy szarok a munkakörülényeik, de nem csak egy cég takarít szerintem...Akkor mindenhol ez megy?Ez hát, mert mindenki ott lop, csal hazudik ahol lehet, főleg olyan fejőstehenet mint ez a retek máv. Olyan alapos tisztogatást kéne firmán belül végrehajtani, amit szerintem még élek nem fogok tapasztalni, pedig remélem van egy jó 60 évem...
És akkor csodálkoznak, hogy mindenki elhúz innen a vérvörös picsába? Én is dobbantok, ha befejeztem az egyetemet. Egyszerűen nem akarok retekben élni...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.05.07. 11:30:37

ez magyarország! el kell innen menekülni. sajnos.

sz_ 2008.05.07. 11:36:49

nem hiszem, hogy akkora lenne ez a kft., hogy egyszerre többen is éppen január 7. és február 11. között vannak táppénzen.

akkor miért jane doe néven kell írni? főnök bácsi két kattintással azonosítja az alkalmazottját.

muhahahha.

Stadi 2008.05.07. 11:47:46

Látjátok, ez a baj. Mindenki panaszkodik, meghúzza magát, lapít, menekül, ahelyett, hogy szembeszállna az ilyen mocskokkal.

Vegyétek már észre, hogy amíg Ti személy szerint nem tesztek érte, hogy jobb legyen a helyzet, addig semmi nem fog változni. Mondjuk ez jelen esetben a levélíróra vonatkozik leginkább.

És azt is megértem, hogy jobb szar munkát végezni, mint éhezni, de asszem a leírtak túlmennek azon a határon, ahol az ember már a rendőrségi feljelentésen gondolkozik. Persze a bizonyítás nem egyszerű, de a kamerás mobil ma már nem luxuscikk, és talán 1-2 tanút is lehetne még találni. A táppénz vonalon is el lehet indulni, mivel feltehetőleg van orvosi papír róla, a munkáltató meg nem fogja tudni igazolni a kifizetést. Ja, hogy bíróságra járni nem kellemes? Meg az ügyvéd is pénzbe kerül? (Valóban, de talán lehetne keresni olyan civil szervezetet, ami segít.) Hát kérem, akkor nincs más lehetőség, mint pisszenés nélkül tűrni, vagy keresni másik munkahelyet. Hadd szívjanak tovább a munkatársak (is), és még csak véletlenül se változzon semmi.

KopaszMercis 2008.05.07. 12:07:00

ennyi

egy takaritonobe tobb tisztesseg es esz szorult mint a felsovezetok tobbsegebe

amen

Magam_a_Mondomét! 2008.05.07. 12:25:37

Ennek az írásnak olyan köpködős és nyárfröcsögtetős stílusa van, függetlenül attól, hogy igaz-e vagy sem az, amit ír!
ÉN ETTŐL hányok.

daGegen 2008.05.07. 12:30:08

Stadi: Te egy idealista vagy!
Egy fecske nem csinal nyarat! A rendôrséggel nem mész semmire, és a bíróság munkájáról is hallottunk egy-két dolgot az utóbbi idôben! Aztán még a MÁV ügyvédjét is fizethetiaz ember. Itt nem a panaszkodás a gond, hanem az, hogy a MÁV megrendel egy szolgáltatást, ki is fizeti, de a minôség már nem érdekli, nem is ellenôrzi. Vagyis totál igénytelen, és az sem érdekli, hogy mit kap az utas! Különben az utas is hôzönghetne, hogy kérem én ezért a szolgáltatásért egy fillért sem.

Turmion Kätilöt 2008.05.07. 12:36:40

Erre csak annyit tudok mondani:

"ÉLJEN ÉS VIRÁGOZZON A VADKAPITALIZMUS !"

Stadi 2008.05.07. 13:00:20

daGegen 2008.05.07. 12:30:08

Ha már -ista, akkor inkább pesszimista. :) De 0 fecske aztán végképp semmit sem csinál, asszem ebben egyetértünk.

"Különben az utas is hôzönghetne, hogy kérem én ezért a szolgáltatásért egy fillért sem."

Ha az utas ezért egy fillért sem, akkor már nem utas. Ha fizetett érte, akkor van joga panaszkodni. Sajnos a kosszal a bíróságra menni annyira sem érdemes, mint a levélírónak az őt ért kellemetlenségek miatt, lévén az, hogy valami piszkos, elég relatív fogalom, ráadásul önmagától a kosztól ritkán származik valakinek mérhető kára. Esetleg amiatt lehet fellépni, hogy a MÁV közpénzeket tapsol el gyakorlatilag elégtelen szolgáltatásra, viszont itt visszajutottunk a kosz relativitásához. Bár ebben a témában minden magyar adófizetőnek joga van verni az asztalt, csak sajnos értelmetlen.

nem várt fordulat 2008.05.07. 13:51:35

én csak annyit szeretnék megkérdezni, mert tudatlan vagyok, hogy szerintetek, vagy az orvostudomány szerint ilyet lehet?

"mert bárányhimlős lettem életemben 2.szor amiatt"

én valamiért abban a hitben éltem, hogy aki egyszer volt az már mégegyszer nem lesz.

Poli1 2008.05.07. 13:55:39

Itt 2 problema van szerintem. Az egyik maganak a levelironak a problemaja, ami abbol ered hogy a fonoknek kapuzarasi panikja van. (furasok es keves penz)
A masik a mi problemank hogy hogy koszos marad a vonat. Ezen a blogon inkabb ezzel lehetne foglalkozni.
Par evvel ezelott sokat gondolkodtam, hogy kinek es miert eri meg "kirakni" kulsos cegekhez a MAV dolgozokat es ezekkel a cegekkel vegeztetni el a munkat. (persze ketsegem nem volt affelol hogy mindez vegul tobbekeknek uzlet de azok kozt nincs a MAV). Itt az egyik valasz hogy a takaritoszert igy nem az alkalmazott viszi haza, hanem nyuszikanak lesz helyette bunda.
De nyilvanvalo hogy mashol is van "bunda" ha a munkat nem jol vegzo ceg meg nem lett elzavarva.

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.05.07. 14:03:57

karacsi_maci · flashjatekok.blog.hu 2008.05.07. 13:51:35
Na látod ez én sem tudom...

petya.bacsi 2008.05.07. 14:07:49

"A bárányhimlőn átesettek általában egy életre védetté válnak. Lehetséges azonban második fertőzés is, ha az első netán nagyon korán vagy csak nagyon enyhe formában zajlott le."

Forrás: www.hazipatika.com/services/betegseglexikon/view?id=151

petya.bacsi 2008.05.07. 14:09:37

A Wikipedia szerint "ha valaki már átesett a betegségen, általában egy életre védettséget szerez, jóllehet a vírus még sokáig lappang a gerincoszlop melletti idegdúcokban, s később, ha a szervezet védekezőképessége legyengül, ismét kiújulhat bárányhimlő vagy övsömör formájában.".

Én eddig úgy tudtam, hogy ezt már egy életre letudtam. Ezek szerint mégsem...

zorrolovag 2008.05.07. 14:35:33

105.000FT ? Minek jár az ember egyetemre? Már bocsánat...ez biztos az irigység. A sárga fajta. ÉS nem a szarpucolásért sajnálom a 105-öt, hanem magamnak keveslem egy kicsit...

Zsirparaszt/színesfémérdekelt megélhetési buckalak 2008.05.07. 14:58:22

Bárányhimlő másodjára sokszor impotenciát okoz. Vigyázni, elvtársok! Fő az éberség!

hegyilany 2008.05.07. 15:06:52

Mi a hasonlo funkcioju Ritz Zrt. kivalo dolgozo szakosztalyat szoktuk megfigyelni a Keletiben, intenziv cigizes es zacsibol csemegezes-horpolgetes, majd fonok kozeledtere szetspricceles es lazas altevekenyseg kozben.
Vajon a GYSEV vonatok miert tisztak? Ott tobbet fizet a tudomisenmilyen kft?

sebme_ 2008.05.07. 15:22:17

kicsit off, bocs:

105.000? Én sem sajnálom ezt az elképesztően magas összeget a takarítótól, de ha arra gondolok, hogy 2 diplomával én meg 100.000-t keresek (mondjuk nettó, wau!)...

sebme_ 2008.05.07. 15:46:36

(még egy off: egy rezidens munkába álláskor akár bruttó 125.000-t is megkap, a kis karrierista)

vujicsics trutymo 2008.05.07. 15:55:28

A vonatok főként attól retkesek, mert az utasok nagy része is az. Az utcák attól kutyaszarosok mert a lakosok nagy része igénytelen állat. Nem elmenekülni kell innen, hanem belenyomni a gazdi orrát a szarba.

zorrolovag 2008.05.07. 16:04:05

A dipolomás minimál 128.500 FT. Ezért valaki tanár, valaki családgondozó, valaki óvónő, stb stb... Ezért ezek az emberek tanulnak 5 évet (ÉRETTSÉGI UTÁN!!!)
Egyébként itt sántít a dolog, mert hasonló közegben dolgozok (hasonló emberek között) és látom hogy 8 általánossal mennyit lehet keresni. Minimálbérnél többet alig. És az ott takarítók többségének nincs 8 általánosa... (Bocs a kivételtől)

sebme_ 2008.05.07. 16:21:04

Köszi a pontosítást! :) Csak a nagyságrendre emlékeztem.

Dr Borivoje Surdilovics 2008.05.07. 16:47:46

Mi a probléma? A MÁV a takarítás elvégzésére szerződés kötött. Ezzel csak a munka elvégzésének terheit adata át ,de amikor a cég a számlát benyújtja telesítésigazolást kell valamelyik MÁV vezetőnek kiadni,hogy kifizethető legyen.Ebből kifolyólag folyamatosan ellenőriznie kell hogy a cég a szerződésben elvárt mennyiségi és minőségi követelményeknek eleget tesz vagy sem.Jelen esetben ez az utóbbi.Következmény normális esetben hogy nincs kifizetés,illetve akár szerződésbontás.Vállalkozó mindig akad. Ha következetes lenne a MÁV a takarítószemélyzet nem unatkozna a vágányok végén,hanem mint a droidok sertepertélnének,mert nem lenne lóvé.

hegyilany 2008.05.07. 17:03:52

Hat ez a problema. Hogy a MAV tojik ra, mit csinal az ilyenolyan kaefte, zeerte stb.

kattog6 2008.05.07. 21:59:17

Akárhogyan is mennek a dolgok, az utas szemével nézve úgy gondolom, hogy az elmúlt időszakban a szóban forgó pályaudvaron igen is érzékelhető, hogy nagyobb gondot fordítanak a takarításra. Bár már régen volt, bizonyára sokan (nem) emlékeztek arra, hogy vasúti kocsi takarítókkal találkoztak volna pl. egy balatoni utazás során. Vagy inkognitóban működtek vajon? Akárhogy is, ma a déliben vonatra szállva óhatatlanul is egyenruhás vonattakarítókba ütközik az ember, akik egészen addig valóban a peronon ácsorognak, amig meg nem jön a vonat, de amint megérkezik, rögvest felszállnak rá. Jónak lenni, jónak látszani, mindkettő vagy egyik sem: szerintem ezt ki-ki döntse el, de a SAJÁT tapasztalatai alapján!

ilonka48 2008.05.07. 22:23:55

Felháborító ez a beírás, tessenek megengedni, hogy azt is megmondjam, miért. Rendszeresen utazok vonaton, és a déli pu esetében én pont változást tapasztalok. Olyan is megtörtént, hogy cukorkával kínáltam meg az egyik takarítót, annyira kedvesen, udvariasan segített fel a vonatra a sok csomagommal. Különben sem gondolom, hogy mindig szabad így általánosítani, de úgy tűnik, hogy Magyarországon csak a rossz hír ér valamit, csak arra figyelnek oda az emberek. Szerintem ezen is változtatni kéne valakinek.

Gy8 2008.05.07. 22:28:36

AZ ÉRINTETT VÁLASZOL…

Tisztelt Szerkesztő Úr, kedves Gyuri!


Engedd meg, hogy személyes ismertségünk okán tegezve válaszoljak a mai napon prezentált különös levélre, melyben cégünk érintettsége és személyes érintettségem miatt is fontosnak érzek néhány dolgot pontosítani a tisztánlátás érdekében. Most nem a cég menedzsereként, inkább szakemberként engedj meg néhány gondolatot a következőkben, ugyanis, mint azt tudod, ami a Déli pályaudvar területén megtörténik cégünk dolgozóival, az személyesen az én felelősségem.

Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy közted és köztem nincs érdekellentét a vasúti kocsik takarítását illetően, hovatovább meggyőződésem, hogy mindketten ugyanazt a küldetést vállaltuk, mikor arra vállalkoztunk, lépéseket teszünk a vasúti kocsik megtisztulása érdekében. Te a bloggal én a mindennapi munkámmal, de ugyanazon fáradozunk. Azért dolgozunk, olykor már szenvedünk, hogy a Magyar Köztársaság állampolgárainak joguk legyen tiszta vasúti kocsikban utazni munkahelyükre, családjukhoz, vagy bárhová, ahova csak kedvük tartja. Ugyanaz a cél lebegett és lebeg ma is a szemünk előtt, mikor a MÁV vasúti kocsik tisztítására szerződtünk, mint neked.
A MÁV nekünk nem csak egy megbízás a sok közül, hanem az a megbízás, ahol tehetünk valamit munkánkkal az utazóközönségért, akitől végső soron kenyerünket kapjuk. Meg akartuk mutatni a világnak, hogy márpedig lehet tiszta egy vasúti kocsi, akkor is, ha az egy kicsit öregecske, hogy politikailag korrekt maradjak megbízómmal szemben. Úgy vélem, nem férhet ehhez kétség, hiszen együtt vakartuk tavaly nyáron a hőség közepette a Retek kommandó résztvevőiként a többéves letapadt szennyeződéseket a vonatokról. Mi nem pusztán egy üzletet akartunk szerezni, hanem be akarjuk bizonyítani, lehet ezt szépen, precízen is csinálni. Egy éve kaptunk lehetőséget, sokkoló infrastruktúra mellett a munkánk megkezdésére a Déli pályaudvaron és büszkén mondhatom, IGENIS VANNAK EREDMÉNYEK A TISZTÍTÁS TERÜLETÉN, Déli pu. viszonylatában.
Vitathatatlan, kézzelfogható javulást sikerült elérnünk munkatársaimmal, (ezt számos utas dicsérete is meg erősíti nap, mint nap) ami persze még mindig messze van attól, amit mindketten szeretnénk, de cégünk egyedülálló módon jelentős forrásokkal igyekszik javítani a szolgáltatáshoz nélkülözhetetlen infrastruktúra állapotán, ami amúgy nem a mi feladatunk lenne, ennek dacára vállalunk jelentős terheket. Miért? Mert hiszünk abban, hogy munkánk eredményeként nyugodtan felszállhat egy család az általunk tisztántartott vonatra, tiszta ruhában, és ugyanolyan tisztán fog leszállni az utazása végén, ez pedig nekünk komoly üzleti lehetőséget jelenthet a későbbiekben. Ez persze nem pusztán egy szép misszió, hanem hosszú távú üzleti céljaink szellemében be akarjuk és be is fogjuk bizonyítani, hogy lehet tiszta vonatokat produkálni, csak jó vállalkozót kell kiválasztani.

Ennek fényében megdöbbenve olvastam a beszerkesztett levelet. Nem szeretném elviccelni, de egyes soroknál már úgy éreztem, mintha egy horror regényt olvasnék, szinte ereimben meghűlt a vér. Természetesen azonnal sejtettem, hogy a levél írója meglehetősen motiváltnak tűnik a vasúti kocsi tisztítás lejáratásában, és egyes állításairól tudtam, hogy ez teljes képtelenség, sőt valótlanság, ennek ellenére a levélben leírtakkal kapcsoltban azonnali belső vizsgálatot folytattam le, saját hatáskörben. Ezúton szeretném veled és az olvasókkal is megosztani, milyen eredményre jutottam.
Vizsgálat kiderítette, valóban dolgozott nálunk rövid ideig egy fiatal hölgy, aki bárányhimlő tüneteivel orvoshoz fordult, majd többet nem láttuk őt a munkahelyén. Ez konkrétan azt jelenti, hogy betegállománya után nem jött már vissza hozzánk dolgozni.


Nos, akkor jöjjenek a tények, röviden:
• Szóban forgó munkavállalónk (miként a többi is) a táppénzét annak rendje-módja szerint megkapta. Ez nem lehet vita alapja, ez dokumentált, nyilvántartott esemény, amiben a tények kristálytisztán azt mutatják, táppénze elszámolásra és kifizetésre került. Ennyi! Az állítás, hogy nem kapta meg, az nem valós és kész.

• A munkavédelmi előírásokat igyekszünk mindig következetesen betartatni, de esetenként előfordul, hogy (A VEZETŐI UTASÍTÁS ELLENÉRE) a kezdő, rutintalan dolgozó nem húzza fel a kesztyűt. Vegyszerektől ez bőrirritációt okozhat, így aztán a rutinos dolgozó már nem vagánykodik, mert a saját bőrén tanulta meg, hogy vezetője nem véletlenül patáliázik naphosszat a kesztyű viselése miatt. Azonban, hogy ettől valakinek kiújulna a gyermekkori bárányhimlője, ez számomra sci-fi. Én nem vitatom, hogy a kedves ex kolleganőnek bőrproblémái voltak, dehogy mi nem adnánk a dolgozóknak kesztyűt, ez valótlanság.

• Igen, nálunk hétvégén is kell dolgozni, hiszen a vonatok hétvégén is közlekednek, hál’ Istennek, de azt gondolom ez természetes és nem egyfajta újkori kizsákmányolás. Sőt, olykor az is megesik, hogy egy vonat késve érkezik a pályaudvarra (persze nagyon ritkán:), így a vonat takarítását végző csoportnak, vagy egyes tagjainak ilyenkor bent kell maradniuk dolgozni. Ezt minden belépőnek elmondjuk, ezzel mindenki tisztában van, mikor hozzánk szerződik munkát végezni. Ez, véleményem szerint, abszolút korrekt dolog, és nem valamiféle vad kapitalista sanyargatás. Abban az értelemben pedig egyenesen felháborító, hogy ilyen esetekben társaságunk a dolgozóink túlóráit az utolsó centig megtéríti, pedig ezt mi nem tudjuk érvényesíteni megbízónk irányába. Ez az állítása a hölgynek nem csak abszurd, de erősen bajkeverő, lejárató szándékú.


• „Munkaügyi ellenőrzés.”
Nos, az utóbbi egy évben számtalanszor volt már meglepetésszerű munkaügyi ellenőrzésünk, ahol a hatóság emberei mindent átvizsgáltak, mindenkit kifaggattak. Minden vizsgálat eredménye az volt, hogy szabályosan, törvényesen, mi több tisztességesen foglalkoztatjuk dolgozóinkat. A jövőben is állunk bármilyen ellenőrzés elé, bármilyen hatóságtól, nekünk nincs takargatni valónk. Ezek voltak azok az állítások, amik tényleg kicsapták a biztosítékot nálam. Megfenyegetés? Ugyan hol élünk emberek? Ez a vállalat közel egy évszázada kezdte tevékenységét Németországban, ma sok száz embernek ad munkát Magyarország szinte egész területén. Ezt remélem Te sem hitted el… Ez abszurd!

• „Vegyszer.”
Erre én tényleg nem szeretnék hosszan reagálni. Ez nem igaz. Vegyszertől roskadoznak a polcok, ezt bármikor szívesen megmutatom neked, akármikor felénk jársz. Persze, szívesen csatolom is akár a szállítóleveleket, amik feketén fehéren bizonyítják, ebből az állításból egy szó sem igaz. (Micsoda állítás…)

• „Hideg víz, fagyos vonat, rettenetes körülmények, stb… ”

Ez sajnos igaz, DE! Pontosan a PQS az a cég, amelyik saját költségén jelentős összegeket fordít a MÁV tulajdonában álló ingatlanok korszerűsítésére, a MÁV segítségével, hozzájárulásával. Büszke vagyok arra, hogy cégünk felhagyva a korábbi hagyományokkal pénzt, energiát, időt nem sajnálva azon fáradozik, hogy dolgozóink európai körülmények között végezhessenek munkát, annak ellenére, hogy az átvett ingatlanok állapota talán nem igényel külön magyarázatot. Sok esetben nehezítette munkánkat az is, hogy ezeket a kifogásolható műszaki állapotú helyiségeket sem tudtuk átvenni hónapokig az előző vállalkozótól.
Tudod Gyuri, mi felújítottuk saját pénzből a hölgy által reklamált körletet, nem mondom meg hány (sok) millió forint árán, amit nekünk senki nem térített és nem is fog megtéríteni. Mi tényleg komolyan vesszük ezt az együttműködést, és beruháztunk elég komolyan. Ennek eredményeként azon a helyen már van meleg víz és kulturált körülmények a munka végzésére. Ez az állítása a legrosszabb szándékú lejáratás, hiszen, ha valaki ott dolgozott, tudhatná, hogy ez ma már pont fordítva van.

• „Negyvenes vezető, húszas pulikutya, pletykálások és egyéb nyalánkságok.”

Sajnos, ebben a témában nem tudok információval szolgálni, ugyanis a hölgy által összevizionált történet szereplői nálunk nem lelhetőek fel. Kerestük, kutattuk a negyvenes vezetőt, nyakán csüngő pulikutyájával, de sajnos nem találtuk. Ezt talán tőle kéne megkérdezni, kire is gondolt, de nálunk se negyvenes, se pulikutya.

Végezetül engedd meg, hogy megosszam veled a történet lényegét, amit ma sikerült kiderítenem. A levélíró fiatal hölgy személyes konfliktusba került csoportvezetőjével, munkatársaival. Elmondásuk szerint szépen dolgozott, de túl kényes volt. Idézem: Nem vasútra való. Így jellemezték ma egykori munkatársai. Nem szeretném megbántani érzéseiben, de a rendelkezésre álló információk alapján a hölgy konfliktusa akkor tetőzött, mikor elment betegállományba, ezért kollegái szimulánsnak tartották, holott a jelek szerint tényleg beteg volt. A bárányhimlő második megjelenését kollégái hitetlenkedve fogadták, ezért kissé rosszízű pletykálkodás indult útnak közöttük a hölgy szavahihetőségét, elkötelezettségét illetően.

Ez szerintem sem volt szép dolog tőlük, amiért ezúton is elnézést kérek tőle, munkatársaim nevében is! Egyúttal megkérem, a személyes sérelmeit, ne keverje össze egy jó nevű társaság foglalkoztatási alapelveivel, tehát ezek tárgyában én is elnézéskérést várok tőle. Erre akár ezen a felületen, akár egy személyes találkozón sort keríthetünk.

A mai telefonbeszélgetésünk alkalmával bejárásra invitáltam a szerkesztőt, egyúttal szívesen várom egykori kolléganőnket is egy nyugodt hangvételű beszélgetésre!


Ui: Gyuri! Egy kicsit magasabb színvonalú moderálást várna el az ember egy ilyen öreg motorostól, aki ráadásul eléggé ismeri ennek a szakmának a ”különös mélységeit”.

Köszönöm, hogy lehetőséget kaptam személyes véleményem kifejtésére.


Baráti üdvözlettel
A Gy

takaritok08 2008.05.07. 23:18:52

Egyet értünk Veled és támogatunk, mert mi tudjuk, hogy a hölgy állitásai nem felelnek meg a valóságnak. Ne hagyd, hogy bemocskolják a munkánkat, hiszen mi tudjuk, mennyi munka van már mögöttünk. Tarts ki, és köszönjük, hogy kiálsz mellettünk!
dolgozoid

garage 2008.05.08. 13:45:29

PQS más témában: volt már szerencsém az általuk üzemeltetett üzemi konyhához: rettenetesen drága és nagyon rossz minőségűek az ételeik. (van összehasonlítási alapom üzemi kajáldák terén)
az a cég, amelyik egy sima párolt rizst vagy nokedlit nem tud ehetően elkészíten, az sikeres ne lehessen...

Johnnyboy025 (törölt) 2008.05.09. 08:33:29

Hmm. Jól olvastam? 105.000 ft?
Hol kap manapság Magyarországon kétkezű munkás ennyi fizut?
még én is 100 alatt kapok készhez, mégsem panaszkodom.
Nem akarom a levélírót megbántani de ilyen fizu után jogtalannak tartom a felháborodást.
Más ember hálát adna a JóIstennek ha ennyit keresne.
Igen a hideg kocsikban hideg vízzel takarítani, ezt elismerem, de jobban fel kell öltözni.
De a kétkezű munka járhat ilyennel.
Akkor mit szóljanak a a kukások akik ősszel vagy télen, szakadó esőben, hóban ürítik a szutykos kukákat....
Tessék ezeken elgondolkodni....

kageromaru 2008.07.21. 15:11:45

kaller26 ott a pont;)
havi 105000ből, túlórával 125000ből, már lehetne venni egy saját kesztyűt, vagy meleg cipőt (munkavédelmi boltban) max:11500ftért.
Kis következetesség nem ártana asszem...:l
süti beállítások módosítása