MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Tájékoztatás ismét nincs

2008. március 13. - georgejr
Jó szórakozást:)

Akkor kezdtem el sejteni, hogy valami baj van, mikor az állomáson várakozó százfős gyülekezet, mint a megbabonázott birkák, egyszerre kezdtek nézni abba az irányba, ahonnan a vonat jönni szokott. Ilyenkor, már észrevettem, próbálják mintegy hipnotizálni a szerelvényt, hátha attól majd átugrik néhány megállót, na meg a fél órás késést, és a közösség akaratának engedelmeskedve mégis beérkezik fél nyolcra (na nem is 25-re, mikorra kiírták, azt senki sem várja már).

 És értem én hogy megy ez, olvastam Moldova Doktor könyvét, Akit a mozdony füstje megcsapott, igaz, azt már vagy harminc éve írta, de hát mit csináljak, ha azóta se változott semmi a MÁV háza táján. A múltkor is, hallom, ugye, kirakták a fél vezérkart a Startból, mikor elfelejtették közölni, hogy nemlétező hóesés miatt kimaradnak a szerelvények. Bár korábban nem tudtam, hogy az elbocsátás és az átszervezés szavak szinonimák, mindig tanul az ember valami újat, különben meg biztos, hogy az „elbocsátott” vezetők is szégyenkezve ülnek az új karosszékeikben, és ez nekem elég, nem vagyok nagyigényű. Visszatérve a korábbi problémára, álltam ott kint Vecsésen a megállóban, néhány évvel korábban halok megint, jönnek az első ősz szálak is, pedig tanítom magamnak, hogy nem szabad idegeskedni. Éppen a jógakönyvet téptem szét mérgemben, mikor belém hasított, hogy esetleg haza is mehetnék, úgyis csak az Isten tudja, mikor jön itt vonat. Közben elment a Ceglédi gyors is mellettem kényelmes, kiránduló tempóban, nagyon vigyázva, hogy nehogy felszálljon rá bárki, annyira azért tartotta a sebességet. Miért-miért, kérdeztem magamtól, miközben hazafelé sétáltam azon töprengve, mikor indulhat a következő Volánbusz, és hogy vajon milyen halálnemet érdemelnek azok, akik még arra sem képesek, hogy néhány szót böfögjenek a hangosbemondóba, hogy ne álljál már ott, te hülye, mert még megfázol a végén az öt fokban. Pedig még Kökin is tudatják az emberrel, mikor indul a negyedikről a személy, igaz, szigorúan csak egyszer, le is szoktam a walkman-ezésről, mióta egyszer tévedésből Monoron kötöttem ki. Egyébként a munkahelyen nem haragudtak a másfél órás késésért, bár a kért fizetésemelést sem kaptam meg, talán mert bizonytalan a bejutásom, de ez már nyilván nem az Önök problémája. Köszönöm a szíves figyelmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr37379001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Retekbácsi 2008.03.13. 11:02:21

Mertem volna fogadni, hogy Vecsés. Pedig már majd egy éve nem járok onnan, de annyira jellemző.
Idegeskedni nem érdemes. A vonatozás nem az ideges emberek sportja.
Próbáld meg a buszt. pontos, gyors, és tisztább. Sosem hittem volna, hogy valaha ezt fogom mondani, akkora vonat-hívő voltam, de be kellett látnom, hogy ami nem megy, az nem megy...

petteri57 2008.03.13. 11:52:32

Rákoscsabán egyáltalán nem működik a hangosanbeszélő - évekkel ezelőtt levagdalták a drótjait, meg különben sincs senki, aki bármit bemondana. A vonat meg hol kimarad, hol 20 percet késik, hol csak ötöt, bár ezen a hétfőn a nyolcórás kivételesen percre pontos volt - le is maradt egy csomó utas :-). Számomra tökéletesen érthetetlen, hogy a XXI. században miért nem lehet megoldani az utasok tájékoztatását. Nem hiszem, hogy technikailag ez annyira bonyolult lenne, hogy a MÁV kiváló szakemberei ne találnának rá megoldást.

Naneee 2008.03.13. 12:37:26

Részvétem! Szomorú, hogy még mindig itt tart a MÁV!
De ez a mentalitás tőlük - sajnos - nem csupán "kis" állomásokra korlátozódik.
A Nyugatiban is sűrűn fordul elő késések esetén, hogy nem mondanak be jóformán semmit. Rohangáljanak csak az utasok az egyik vágánytól a másikig. Főleg most a kerítésen-kapukon át!
De említhető még az is, hogy az esztergomi "kiscsühögő" motorját folyamatosan járatják, az ajtajai állandóan sípolva ki-be záródnak egészen addig, amíg el nem indul.
Na, attól a szomszédos vonatokon, de még a peronon sem lehet hallani a hangosbemondót!

Karma · http://karma.blog.hu 2008.03.13. 12:38:38

Tök jó stílusú írás :)

osztovata 2008.03.13. 13:00:51

Hív a vasút, vár a máv...:)))
süti beállítások módosítása