MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Utas brunyál

2008. március 09. - georgejr
Teca írta az alábbi post-ot. Kérésem, hogy aki ilyet vagy hasonló lát, egy gyengéd jól irányzot rúgással billentse végbélnyíláson a kedves utast. Utazási bunkóság van, legyen végre kultúra is.

Sziasztok!

Remélem ezt az történetet is felteszed!
Egyik éjszakás szolgálatomban (minap) a nemzetközi pénztárból szerettem volna kijutni a 6- os vágány felőli oldalnál, viszont az ajtó nyításakor lettem figyelmes arra, hogy 1 utas az ajtó előtt végzi "kis dolgát". Az ajtó nyítása és az utasforgalom sem hozta zavarba (nem hajléktalan és nem részeg ember volt). Nagyon kellemetlenül éreztem magam, s ez nem bennünket vasutasokat jellemez. Itt kezdődik az utazási kultúra...

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr73372142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Turmion Kätilöt 2008.03.09. 10:07:55

Amikor Finnországban jártam volt szerencsém utazni az ottani vasúttal. Az ottani utazási kultúra össze sem hasonlítható az ittenivel. Tiszta és pontos vonatok, ha valamiért megáll csak egy 5 percre is, már bemondják, miért állunk. Ennek ellenére... A Helsinki főpályaudavaron is történt egy hasonló eset. Egy kakukk részeg fickó az érintőképernyős utastájékoztatók közé hugyozott. (Vasárnap hajnal 5-6 között)

Edömér 2008.03.09. 16:20:37

Gondolom ez a Keletiben történt. Teljesen elítélem az utast, de talán, ha lenne WC a peronon...

Adani 2008.03.09. 16:30:21

Egyszer osztálykirándulásról hazafelé én is láttam egy részeg csövest, amelyik mint egy ló húgyált a peronon egy padon ülve és csordogált a metéria. Ráadásul nő volt.

Luxusmoszkvicsslusszkulcs 2008.03.09. 17:28:32

Nem védem az illetőt, ekkora tahó nem vagyok, ne értsetek félre, de: :)

Nekem is sűrűn akad ilyesmi gondom, pedig nincs vizelettartási problémám, és nagyon lerészegedni sem szoktam. (kivéve amikor néha mégis, de akkor meg nem megyek ki az utcára) Szóval van ez az anyagcsere dolog, amit nem igazán vesznek figyelembe a tömegközlekedés szervezésekor. Ha belegondolunk, Budapesten pl alig van nyilvános WC. Ami van az meg oylan mocskos 100 forintért, hogy csak akkor megyek be ha már nagyon kell. Vasútállomásokon halmozottan igaz a fenti megállapítás. Ahol van, ott bevásárlóközpont, McDonalds, Tesco (ez utóbbi különösen jó, mert 0-24) stb egy alternatíva, de azért ezek az intézmények sem erre lettek létrehozva. Ami vicces, hogy a Volán már rájöt, hogy az embereknek néha iylen igényei is vannak, pl a Népligetben ugyan fizetős formában, de nagyon kultúrált WC van. Keletiben, meg... hagyjuk... Ég és föld...

Akashi Kaikyo 2008.03.09. 20:16:16

A perui indián nők a buszon ülve ruhán keresztül engedik el, közben a hátukra van kötve a kecske. Na annak már lehet bukéja.

20-05 666 2008.03.09. 20:34:14

Bp-i tippek: pályaudvaron olyan kocsit kell keresni, amin a (WC) felirat van /zárójelben WC szó/ ez jelöli a zártrendszerűt, ezen állomáson állva is lehet "dolgozni". Nyugatiban ilyen, a Desiro, ill. néha a debreceni IC-kkel betévedő CAF/DWA/GOSA kocsik. Közelben levő plázák is megoldás lehet, vagy rosszabb, és pénzügyileg bővebb esetben, McDonalds/Burger King/ stb. venni egy fagyit vagy egy 2 dl-s innivalót, elfogyasztani, majd a blokk felvillantásával használható a budi.

Adani 2008.03.09. 20:51:08

Még azt sem kell, csak felvenni egy eldobott blokkot, ugyanis sokan a tálcán hagyják.

mammogi 2008.03.12. 07:29:34

Moszkvics! Keletiben olyan viszonyok vannak, melyet az emberek kialakítanak. WC van csak fizetős és lent van a pénztárakkal szemben.A népligeti pályaudvart nemrég építették (át). Ha lemész Szegedre vagy Miskolcra ahol szintán felújjított épületek vannak kultúrált illemhelyekkel találkozhatsz. (A szegedi állomási WC nyerte el az év WC-je díjat 2007-ben.) Keletit is át kellene építeni, de jelenleg az autópálya fontosabb... Keletiben a rendőrség hagyja a sok arabot és kétes személyt "üzletelni", érdekes módon a ferihegyi repülőtéren nem. Pedig mind a kettő az ország "kapuja". Szóval magunknak itt élő embereknek kell eldönteni a balkánon akarunk élni, vagy Európában. A Keleti jelenleg a Balkánra tart....

Fedup Sári 2008.03.12. 13:10:10

Nem tudom, miből gondolta a történet beküldője, hogy "1 utas" volt az, aki ott hugyozott...
S ha már itt tartunk, a Nyugati új, betonbunkerre emlékeztető részét pár éve építették úgy, hogy az oszlopok mögé (a mozgólépcső tetejénél) remekül be lehetett állni hugyozni. Így is volt, iszonyat bűz terjengett... Máv megoldása: vékony fémrácsot erősítettek fel az oszlopsorra, hogy ne lehessen bemenni mögéjük. Kérdésem: miért nem gondoltak eleve a tervezés során arra, hogy ne legyenek ilyen eldugott helyek, ahol feltűnés nélkül lehet brunyálni??
További kérdésem: miért nincsenek ingyenes nyilvános vécék vagy legalább vizeldék budapesten (ld. londoni metró pl.), ahol a hajléktalanok és a taxisok is brunyálhatnak anélkül, hogy lassan a teljes közterületet budivá változtatnák. Nem hiszem, hogy annyiba kerülne, hogy ne érje meg mindenkinek.
S hogy miért említem a taxisokat? Nem egyszer láttam, ahogy a Teleki téren oldalbahugyozza egy-egy taxis valamelyik fát -- biztosan nincs pénze beugrani vmelyik kocsmába egy pohár szódavízre.

Adani 2008.03.12. 16:06:08

Szegeden akkor is a nyílvános retyóból lett hamburgeres vagyis a Budi Burger viszi a pálmát. A taxis meg simán elmehet valami kihalt helyre pisálni ha akar, pl. visszaúton megáll vhol az út szélén és megöntöz egy fát. Tudod az egész világ egy nagy WC. :D

Sok helyen nincs nyílvános retyó vagy ha van akkor drága, 100ft-ot nem szívesen adnék ki én sem egy fél perces pisálásért csak ha nagyon sürgős, de akkor is meggondolom. Kocsmákban meg egyéb helyeken meg próbáljanak visszatartani ha már sürgős a dolog és kell az a WC. :D Szép jelenet lehet ha vkire rájön az utcán a szapora és nem akarják beengedni csak ha fogyaszt. :D Én biztos azt mondanám, h ok, lesz két deci ásványvíz, majd hozzák utánam. :)))

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2008.03.12. 16:27:38

Ja, a Budi Burger tényleg durva, bár sokáig gondot jelentett nekik a fahéj leírása :D:D:D:D
süti beállítások módosítása