MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Pápa-Csorna vasútvonal

2008. március 07. - georgejr
A fenti vasútvonalon lévő települések fontolgatják a vasútvonal kistérségi üzemeltetését.
Ha ez tényleg beválik, és minimális lesz a ráfizetés, akkor szép példája lehet egy új fajta vasúti szolgáltatásnak, melynek fő mozgatórugója a kistérség. Így egyes bezárásra ítélt vonalak is megmenekülhetnek?

Sziasztok!
 
Szeretném felhívni a figyelmeteket egy ígéretes, kibontakozóban lévő kezdeményezésre.
A 14-es számú vasútvonalon a MÁV a személyszállítást tavaly március óta szünetelteti. A vonatpótló autóbuszok azonban nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket; a térség közlekedésének - amúgy sem túl fényes - helyzete így tovább romlott. Az érintett települések ezért elhatározták, hogy megvizsgálják a vasúti közlekedés újraindításának lehetőségeit. A szanyi önkormányzat felkérésére civilek és szakemberek bevonásával egy részletes tanulmány készült, mely megállapította, hogy térségi vasúti üzemeltetés esetén a vonal fenntartása kifizetődő volna, s a terület közlekedésének helyzetén is jelentősen javítana. Az önkormányzat elküldte a többi településnek is a tanulmányt, melyek jelentős része már jelezte is, hogy támogatják az elképzelést, és részt is vennének a térségi vasút létrehozásában.
A törekvések népszerűsítésére a szanyi önkormányzat a közelmúltban egy weboldalt is regisztráltatott, melyen a vasúttal kapcsolatos összes információ megtalálható, továbbá letölthető az említett tanulmány is.
Az oldal címe: www.papacsorna.hu
 
Üdv:
Feld István Márton - papacsorna.hu admin

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr75369527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magocska 2008.03.07. 10:08:12

A címből kimaradt egy s betű. Gondoltam szólok:)

Duce 2008.03.07. 16:56:04

Sok sikert a kezdeményezés eredményességéhez!!

Nagymoli 2008.03.08. 08:42:52

Nem kis fába vágták a fejszét. Kíváncs leszek, mi lesz belőle. Sok sikert nekik!
süti beállítások módosítása