MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Rohan az idő

2008. február 01. - georgejr
Azért annyit megjegyeznénk, hogy az említett takarítók nem vasutasok, tehár ők holnap nem sztrájkolnak, de próbálják meg. Őket nem védi a szakszervezet. De azért mutatja milyen kiváló munkát végeznek. Gondolom nagyon tiszta volt a kocsi, hogy még egy kis pletyire is futotta. Nekem az egyszeri csigagyűjtő öregember panasza jutott eszembe.

"Hát láttam én, hogy csiga, de mire lehajoltam a csiga huss el is szaladt...."


Koordinatak:
Nyugati palyaudvar, 6-dik vágány, 2008. január 31. 13:25 induló vonat (járatszám: 2124)
"Fizetõ utasoknak fenntartott kocsiban" békésen társalkodik két takarító.
Gondolom melegednek. Késõbb a vonat elejébõl megérkezik három másik takarító és õk is leülnek. Gondolom végeztek a takarítással. Rövidebb tanakodás után nekikészülõdnek a leszállásnak. Mind felállnak és az ajtó felé veszik az irányt.
A vonat ekkor finoman elindul. Az elöl haladó megnyomja a zöld gombot, majd a hatástalanság miatt tovább nyomkodja. Ekkor már lendületesebben gyorsít a vonat.


Meglepõdtek, hogy így eltelt az idõ... Ezután az utasoktól tájékozódtak, hogy ez milyen vonat. Nagy szerencséjükre nem zónázó volt. A jegyvizsgáló tõlük nem kért jegyet sem. (tehát õk nem fizetõ utasok voltak) Rákosrendezõn kb 10 percet kellett várniuk az ellenvonatra, ez 5 fõ 20 perc idõkieséssel számolva kicsit több mint másfél munkaóra pazarlás.
Ez járulékokkal együtt kb. annyi, amennyivel többe kerül a BKSZ egyesített bérlet a mezei BKV bérletnél. õk mind PREKOP Kft feliratú zöldessárga láthatósági mellényben voltak. Számszerint ezekben: 118,121,126,127,150 (igen, felírtam)
Ezek után olvasom, hogy holnap sztrájkolnak. Ezúton szeretnék hangot adni felháborodásomnak, mindezt csak tények közlésével és indulatmentesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr73320235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bit Rot 2008.02.01. 09:26:35

Ez a sztori viccesnek vicces, de nem hinném, hogy a takarítókat kellene benne b*sztatni.

Az tény, hogy amíg a vonatok nem tiszták, addig a MÁVot lehet okolni, hogy miért nem követelnek teljesítményt a takarítóktól, de csak azért, mert esetleg 30 perc munka után leülnek pár percet pihenni, nem biztos, hogy bűnösök a takarítók.

PTibor (törölt) 2008.02.01. 11:15:44

A munkatörvénykönyv alapján ha jól tudom mindenkinek jár óránként 5-10 perc pihenő. Nekem az mind1, hogy mikor teszik ezt meg. Tőlem csináljanak 30 percenként cigiszünetet, de ne legyenek mocskosak a vonatok.
Kicsit olyan ez, mint a hülyegyerek otthon. Egyszer kellene alaposan rendet raknia otthon, aztán fenntartani a rendet. Tudom vannak barmok, de szerintem az utazóközönség nagyobb része jobban odafigyelne, ha nem egy trágyadombban kellene utaznia..

Fedup Sári 2008.02.01. 15:33:12

Nem, nem jár óránként pihenőidő. És ugye, a pihenőidőt nem az éppen kitakarított kocsiban (: naív vagyok) kellene tölteni...

122. § Ha a beosztás szerinti napi munkaidő vagy a rendkívüli munkavégzés időtartama a hat órát meghaladja, valamint minden további három óra munkavégzés után a munkavállaló részére - a munkavégzés megszakításával - legalább húsz perc, legfeljebb egy óra egybefüggő munkaközi szünetet kell biztosítani. Amennyiben a napi munkaidő alatt a munkavállaló többször jogosult munkaközi szünetre, ezek együttes időtartama az egy órát nem haladhatja meg.

emese 2008.10.20. 09:55:22

Azt gondolom, nem azt kellene piszkálni,aki dolgozik,mert a látszat néha csal.Azt kéne meg nézni,trükkösen,belülről,hogy mi folyik a Prekopnál.Amit ott művelnek a dolgozókkal,az botrányos.Harminc napból,26-28-at kell dolgozniuk,amiközben aláiratják,hogy húsz napot dolgoznak.Túlórára rendszeresen kötelezik őket,amit aztán se ki nem fizetnek,sem szabad napban nem kapnak vissza.Szerintetek,mi kellene,hogy jobb munkára ösztönözze az ott dolgozó embereket?Ja,és fontos,hogy többnyire szakképzetlen,vagy idősebb emberek ezek,akikre másutt már nem tartanak igényt,de dolgozni szeretnének.

szilvi76 2009.03.31. 19:07:30

Szerintem ez sok cégre igaz.Emese.De a munka védelmiek (vagy ,hogy hívják őket)Mindig mindenhol rendbe találnak mindent.A munkás meg félti a helyét.Hozzá teszem 1 fecske nem csinál nyarat.Hozzá teszem hogy erről a vasútnak is tudnia kell ha igaz.Szerintem könnyen rá lehet jönni mi az igaz.Meg kellene nézni a létszámot kiszámolni a szab. napokat és ha kevés az ember létszám akkor valami nem smakkol.Vagy ilyesmi.

laszlo112 2010.07.04. 11:14:16

Hát én cserélnék a sok okossal. Ki kellene velük próbáltatni hogy 10 perc alatt mire képesek!!
süti beállítások módosítása