MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Olyan kocsiban utazunk ami jár nekünk?

2008. február 01. - georgejr
A legszomorúbb, hogy van igazságalapja a következő levélnek. Ideje lenne nekünk utasoknak is felnőni. De! Az amortizálásnak nem lehetünk csendes szemlélői, ha nem szóluhnk semmit, akkor ugyanolyanok vagyunk mint azon utas, aki tönkreteszi a kocsikat!
Bár itt most kisség túlzott általánosítást érzek. A vasutasok sem egytől-egyig szemetek, lusták, trehányak, így a fiatalság sem az. Kivételek vannak, de ezek ellen nekünk utasoknak kell fellépnünk. Tegyünk rendet saját portánkon!

Helló!
Nem kevesebb mint 38-évig utaztam nap mint nap a vonatokon Cegléd -Bp Nyugati között mint utas!


Csendes szemlélője voltam ahogyan a mostani nemzedék leamortizálja a szép felújtott kocsikat. Itt nincsen utazási kultúra mint sok minden más sincs,ergó igény se lehet!
Ugyan minek kellene itt felyleszteni,kocsiparkra költeni?????
Előbb tanuljon meg a fiatalság  ember módjára viselkedni majd azután támaszthat igényeket!
Koszos cipőt fel a kárpitra-otthon az ólban is gy szokta-figyelmeztetésnél
csodálkozik,nem érti,nem érti, hogy mi a problma!
Miről beszélünk akkor ?
Nem ártana objektívnek lenni!

Ne legyünk elszállva magunktól,balkáni népnek tartanak bennünket és úgy is viselkedünk!
Olyan vasúti kocsikban utazunk amilyen jár nekünk!
 
Üdvzlettel:M.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr4320991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prez (törölt) 2008.02.01. 15:26:47

M vasutas lehet. Ezt abból gondolom, hogy ma nagyon ráér postot írogatni, és a "felyleszteni" szó. Nos.

Egyébként sajnos igaza van.

Prez (törölt) 2008.02.01. 15:31:00

Ja, de a fő baj a késés. nem a kosz.

Amrisha 2008.02.01. 15:34:47

Egyébként a lábat fel lehet tenni az ülésre, DE(!) csakis akkor, ha nincs rajtad cipő, de van zokni a lábadon. De pl. ha papucsban vagy, de papucs nélkül akarod feltenni a lábad azt nem szabad!

Kismanó 2008.02.01. 15:49:37

Nagyon demagóg.
Tanulni bizony kéne. Mondjuk a levélírónak helyesen írni.

oolajtoo 2008.02.01. 16:10:36

"Ne legyünk elszállva magunktól,balkáni népnek tartanak bennünket és úgy is viselkedünk!"

ismét leírom, hogy a párizs-bécs útvonalon közlekedő mai orientexpress utódon - ami gyk egy EC - francia, német, osztrák utasok ugyanúgy körbeszarják a wc-t a 12-14 órás út végére, mint itt a balkánon.

az egyetlen eltérés, hogy mielött a vonatot fordítják, teljesen kitakarítják, hogy mindezt visszafelé is megtehessék ugyanezt az utasok

oolajtoo 2008.02.01. 16:13:09

ja, és egyébként meg;

"ezek a mai fiatalok" ...

mintha mások lennének a csoportban hangosan kiabáló öregek.

gery · http://gery.blog.hu 2008.02.01. 17:32:57

kedves M., te egy idióta vagy, ha azt hiszed, hogy a mai fiatalok koszolták össze az ülést, amire ülsz. azon az ülésen már 30 éve ugyanaz a kosz van, ergo aki odarakta a lábát, ma már tisztességben megőszült apuka. a graffiti más tészta, bár úgy tudom az a "kultúra" is kb. 3-5 éve hódított, azokat is lett volna idő lemosni. ezzel nem arra célzok, hogy a mostanti taknyos 12 évesek nem rongálnak, de ha nem takarítjuk el az előző mocskot, akkor nincs jogunk megjegyzéseket tenni.

nem takarítják, mert múlt hónapban lett takarítva, és már megint koszos? akkor én nem veszem meg most a bérletet, mert a múlt hónapban már megvettem, jó?

gery · http://gery.blog.hu 2008.02.01. 17:34:50

jah, természetesen nem a Talentekre gondoltam, mert én olyat még csak sajtótájékoztatón láttam élőben menni, hanem a szép kék ganzokra, amik itt mifelénk jellemzőek

NGabor 2008.02.01. 18:46:11

Ha a Talent/Flirt (nem kívánt rész törlendő) oldalán az van, hogy honállomás Hatvan, akkor miért nem volt az életben sem arrafelé ilyen?

petya.bacsi 2008.02.01. 20:28:44

Gery: M-nek részben igaza van. Az újabb vonatokon (kék, piros csíkkal, elővárosi vonatok, vagy zónázó) eszméletlen milyen állapotok uralkodnak. Mocskos ülések, kólafoltos huzatok, szétkent rágók az ülésekbe masszírozva, mocskos fejtámlák, és bizony sokan otthagyják névjegyüket: tag-ek, széttört asztalok, kivert üvegek.

Az ilyenek láttán valahogy nem fog el az öröm, sőt, kifejezetten szomorúnak tartom ezt.

Bástya elvtárs (törölt) 2008.02.02. 18:39:39

sokszor igaz az a mondás, hogy a fejétől bűzlik a hal,így sokan az mostani állapotokért a máv felsővetezését, a minisztert, a kormányt stb. hibáztatják. Végleményem szerint legalulról kéne kezdeni. A máv legkisebb alkalmazottainak kellene odafigyelni arra, hogy rendesen elvégezzék a munkájukat, kitakarítsák a vonatokat, ne mutyizzanak mindenfélét, és pl. azokat az utasokat, akik szemetelnek, felteszik a lábukat stb. büntesség meg (ne saját zsebre.)

tomi79 2008.02.03. 10:18:46

Bástya elvtárs
Igen, a büntetés valóban elriasztó lenne.
Németországban láttam, hogy a személyvonaton nagy betűkkel ki van írva, mekkora büntetést kell fizetnie, ha valaki megrongálja a vonatot, illetve egy telefonszám is meg volt adva, hogy ha valaki rongálást lát, jelentse (persze itt nem arról van szó, hogy ha valaki eldobta a szemetet, jelentik, hanem komolyabb rongálás esetében).
Persze ez nem azt jelenti, hogy akkor ott már nincsenek is vandálok, de minden bizonnyal kevesebb, ha valamiféle retorziótól kell tartani.
Nyilván ha lenne valamiféle biztonsági szolgálat a vonatokon, az is segítene a vandálokkal szemben, hiszen mondjuk egy gyenge kalauznő nem mer szólni egy bandának, akik épp verik szét vagy festik a kocsit.
A szemeteléssel kapcsolatban pedig tényleg fontos lenne a megfelelő takarítás, hiszen ahol már van szemét, ott könnyebb a következőt is eldobni, míg ha a vonat makulátlanul tiszta, mindenki jobban meggondolja, elkezdjen-e szemetelni.

tomi79 2008.02.03. 10:29:36

Bástya elvtárs
Azért igaza van annak, aki azt mondja, hogy fejétől bűzlik a hal.
A MÁV legkisebb alkalmazottai nem fognak egyik napról a másikra szorgalmasabban dolgozni, ha nem utasítják és ellenőrzik őket, a vasút egy hierarchikus rendszer.
Tehát attól, hogy mi azt szeretnénk, hogy rendesen takarítsanak és ne mutyizzanak, még nem fognak mást csinálni, mint eddig.

makrobi 2008.02.04. 13:52:06

"Előbb tanuljon meg a fiatalság ember módjára viselkedni...Nem ártana objektívnek lenni!"

Ahogy mondja kedves M! Fiatalként, akkora vértahó idősekkel szoktam összefutni, hogy csak nézek. Szemetelnek, káromkodnak, udvariatlanok. Legyünk objektívek, ez nem kor kérdése...
süti beállítások módosítása